tarty - 13589 przepisów (strona:413/906)

Jogurtowy piegusek na oleju 269

sól, aromat, sok z cytryny – mieszamy. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia – dokładnie mieszamy. Dodajemy mak – ponownie mieszamy. Przekładamy do formy keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160º C i pieczemy ok. 80 minut (do suchego patyczka). Po przestudzeniu wyjmujemy z formy i oprószamy cukrem pudrem. Jogurtowy piegusek

mojewypiekiinietylko
Tarta kokosowa bez mąki, masła i cukru 229

Przepis powstał spontanicznie - wymieszałam wszystko co było kokosowe: olej, wiórki, mąkę i mleczko... Dodałam serek homogenizowany, schłodziłam w lodówce i czekałam... Tarta jest przygotowana na waflach ryżowych co znacznie skraca czas przygotowania. Możecie wybrać wasze ulubione, może te oblane czekoladą gorzką? Przepis zdecydowanie dla wielbicieli kokosowych smaków :) Składniki: 400 ml mleka kokosowego (całą noc musi spędzić w lodówce

Chocolate Muffin Blog
Tarta śmietanowa z owocami 242

śmietany 30% 2 łyżki żelatyny 100 g malin 1 słoik jagód w cukrze 1/2 opakowania galaretki 1 cukier waniliowy na spód: pół na pół … Czytaj dalej Tarta śmietanowa z owocami

czarrna od kuchni
Podsumowanie miesiąca - czerwiec 208

tylko) plany na lipiec to:   Bób, bób i jeszcze raz bób Bataty w roli głównej - zupa krem, frytki i w każdej innej postaci Ciasta drożdżowe z owocami Tarty, nie tylko na słodko Gulasz z boczkiem i soczewicą na piwie Prażona ciecierzyca - na wytrawnie i na słodko Bolognese z pieczarkami, którego nie udało mi się zrobić w czerwcu

Cooking Monster
CIASTO PEŁNOZIARNISTE Z MAŚLANKĄ 173

proszkiem do pieczenia i cukrem. W osobnym pojemniku wymieszać jajka z maślanką. Mokre składniki przelać do suchych i połączyć. Przelać do blaszki keksówki wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Maliny ułożyć na wierzch ciasta. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Piec w 180 stopniach C przez ok. 40-45 minut. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Cukinia raz, cukinia dwa 165

odpowiednio opryskiwanych. Pomidor smakuje i pachnie pomidorem, kapusta ma ślady konsumpcji przez małe stworzenia, a cukinia wygląda jak cukinia, a nie jej miniatura. Dziś rzecz właśnie o cukinii. Była tarta z cukinii , były placki z cukinii i marchewki , a także warzywne spaghetti. Dziś odświeżam stare pomysły, czyli cukinia faszerowana – kiedyś z łososiem, dziś serem feta, komosą ryżową

Kucharzyca
Kotlety z brokułem i fasolką 265

Składniki: 1 średni brokuł 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała cebula 1 jajko 2-3 łyżki kaszy manny sól, pieprz bułka tarta do panierowania Przygotowanie: Brokuła podzielić na różyczki, ugotować, dodać fasolkę … Czytaj dalej Kotlety z brokułem i fasolką

czarrna od kuchni
Piątkowy obiad we wtorek. Jajko sadzone z purée ziemniaczanym oraz z fasolką. 166

była całą zanurzona,dodałam sól oraz gotowałam przez około 40 minut od zagotowania. Masło rozpuściłam na patelni, czekałam aż się lekko zarumieni (nie może się przypalić) oraz dodałam bułkę tartą, wymieszałam. Dodałam ugotowaną i odcedzoną fasolkę, wymieszałam, jeszcze posoliłam do smaku, bo było za jałowe i gotowe :)  Łyżkę masła rozpuściłam na patelni, dodałam dwa jajka. Zmniejszyłam ogień

Wołowina od rekina
Tort Szwarcwaldzki 997

dodajemy cukier i po jednym żółtku, na końcu dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakao, delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (26cm.) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 50-60 minut. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, żelatynę zalewamy zimną wodą, odstawiamy żeby napęczniała

Bajeczna Kuchnia
Rustykalne galette z morelami i rabarbarem 161

nazwie, które jest wykonywane z ciasta francuskiego i nadzienia z migdałów. Ale od kilku lat ciasta tego typu tak są nazywane przez wiele osób, dla mnie to bardziej tarty bez formy. Niewątpliwie jak zwał tak zwał, ciasta te pięknie się prezentują i jeszcze lepiej smakują. Takie ciasto możecie wykonać z dowolnymi sezonowymi owocami, jak truskawki, jagody czy czereśnie

SMYKWKUCHNI
Schabowe z boczniakami 211

Składniki: 6 plastrów schabu 30 dkg boczniaków 1 cebula masło sól, pieprz do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz, słodka papryka Przygotowanie: Cebulę posiekać i zeszklić, dodać pokrojone boczniaki, posypać … Czytaj dalej Schabowe z boczniakami

czarrna od kuchni
"odwrócone" brzoskwinie z kiwi w ucieranym cieście... 157

łyżeczki, kiwi 6 sztuk, brzoskwinie 5 sztuk forma niska z kominkiem silikonowa 24 cm, na dnie formy (będzie wierzchem) poukładać obrane plastry kiwi i ćwiarki plastry brzoskwiń, posypać owoce tartą bułką około 2 łyżki miękką margarynę, cukier, jajka, aromat migdałowy utrzeć mikserem z 4 minuty na dużych obrotach, masa będzie "zważona" ale ma taka być wsypać porzesianą mąkę

W Mojej Kuchni Lubię
Zbiór przepisów z jagodami 246

Sernik na zimno na jogurcie    Sernikobrownie z jagodami     Jagodowy sernik na zimno     Jagodzianki z serem       Tarta z jagodami      Drożdżowe z serem i jagodami    Drożdżowe na maślance         Rabarbarowo-tuskawkowe    Muffinki z kremem    Babeczki

Z miłości do słodkości
Ciasto kakaowe (bez jajek i mleka) 209

kremówki, garść płatków migdałowych Przygotowanie: Wymieszać ze sobą suche składniki. Dodać olej i wodę. Dokładnie wymieszać, aż do uzyskania gładkiej masy. Wlać do formy keksowej, natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Piec na niskiej półce piekarnika w 170'C góra-dół przez ok 45 minut. (do suchego patyka) Przygotowujemy polewę. Wszystkie składniki mieszamy na małym ogniu.  Jeszcze ciepłe

Tagebuch po polsku
Zapiekane ziemniaczane puree z warzywami. 239

ziemniaczana , kiedy już tradycyjne ziemniaczki z wody wam się znudzą .Warzywa dowolne ,ulubione . Ale czy jest coś lepszego od kalafiora z piekarnika? Składniki: 1kg ziemniaków 100 g sera żółtego ,tarty 2 łyżki masła sól ,pieprz ulubione ziarna ,słonecznik ,orzechy ,dynia kalafior ,kilka różyczek brokuł ,kilka różyczek Ziemniaki gotujemy w mundurkach do miękkości . Zdejmujemy skórkę i przeciskamy przez praskę

Ladylaura.