tarty - 13589 przepisów (strona:415/906)

CIASTO CAPPUCCINO 171

wymieszać. Następnie dodać jogurt naturalny i ponownie wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i cappuccinem, ubić robotem. Ciasto przełożyć do keksówki posmarowanej i obsypanej bułką tarta. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
Pizza w domu i na wakacjach 187

przygotowany placek wkładam na 8 do 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 220stopni. Po tym czasie wyjmuję układam wybrane dodatki, tu salami. Ser mozzarella, ale w plastrach, nie tarty. Znowu lekko skrapiam oliwą. Posypuję oregano. I do piekarnika na czas do 10 minut. To ciasto ma tę zaletę, że po wyrośnięciu można je spokojnie włożyć do lodówki, jako

I tu będę miała takie te
Czekoladowo-truskawkowe LOVE. Czekoladowy torcik z truskawkami i mascarpone. 225

ubiciu dodajemy serek i cukier, mieszamy krótko tylko do połączenia składników. Do kremu dodajemy pokrojone w dość duże kawałki truskawki. Po delikatnym wymieszaniu kładziemy na biszkopt. Wierzch biszkoptu dekorujemy tartą czekoladą. Wstawiamy do lodówki, o ile możemy sobie na to pozwolić, my nie daliśmy rady i zaraz po przygotowaniu zjedliśmy z kawką po sporym kawałku. Lubisz moje przepisy

Kocham Czekoladę
Cygara schabowe z jarmużem 250

Roladki z zielono-czerwonym wnętrzem Składniki ok 1/2 kg schabu 3 liście jarmużu 3-5 suszonych pomidorów 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz   do panierowania: jajko bułka tarta sól, pieprz Sposób przygotowania … Czytaj dalej Cygara schabowe z jarmużem

czarrna od kuchni
ryba w sosie slodko - kwaśnym na ziarnie orkiszu 198

Składniki 500g ryby-morszczuk ,mintaj sola 1-2 jajka panierka panko, lub bułka tarta pół puszki ananasa w zalewie 1-2 cebule sok z cytryny 2ząbki czosnku 3-4 łyżki keczupu chilli do smaku sól,pieprz do smaku olej kokosowy ,lub inny do smażenia Wykonanie Umyć i osuszyć filety ryby i pokroić na kawałki. Skropić sokiem z cytryny

w mojej kuchni
Frużelina truskawkowa z pomarańczą 208

Pasiasty misz-masz truskawkowo - jagodowy KUCHNIA I PODRÓŻE - Ciasto truskawkowe na zimno MOJE DOMOWE KUCHARZENIE - Deserki piankowe z galaretk ą i truskawkami PIEKIELNA KUCHNIA ANETY -Truskawkowa rozkosz, czyli czekoladowa tarta z frużeliną truskawkową i bitą śmietaną IZIONI PYSZNE SMAKI - Tort z masa serowa i truskawkami   KUCHENNE ZAPISKI EDYTY - Bezglutenowe k ruche ciasto z truskawkami i rabarbarem

Grunt to przepis!
Tradycyjne knedle ziemniaczane z truskawkami + kilka porad jak zrobić idealne knedle 494

sezonie truskawkowym nie można zapomnieć o zrobieniu knedli ziemniaczanych, polanych śmietanką z cukrem, zrumienioną na maśle bułka tartą czy stopionym masełkiem z cynamonem... O tym jak smakują nie trzeba pisać, dlatego też skupię się na kilku cennych wskazówkach- które zapewne znacie i o których warto wspomnieć- by te przepyszne kule wyszły Wam idealne :) Otóż: * ziemniaki powinny być całkowicie

Kraina Miodem Płynąca
Dietetyczne brownie z czereśniami na bazie czerwonej fasoli 177

składników (jeśli masa będzie zbyt tempa, dodać jedno małe jajko lub odrobinę mleka). Dno tortownicy (20-22 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Masę przelać do formy. Czereśnie wydrylować (wyjąć pestki :) ) ułożyć na ciasto i piec ok. 45-60 minut w temp. 180*C, do suchego patyczka (do momentu

Malinowo w kuchni
Muffiny lekko piernikowe 151

foremek. Z tej porcji wychodzi 18 sztuk. Oczywiście, jeśli nie ma w domu silikonowych foremek, można ciasto upiec w papierowych lub tradycyjnie, smarując foremki tłuszczem i wysypując drobną bułką tartą. Ciasta będzie w foremkach tak do połowy lub mniej, tak ma być, mocno urosną  w piekarniku. Trzeba je teraz włożyć do rozgrzanego do 180 st. piekarnika mniej

I tu będę miała takie te
PIT- y 4 z załącznikami 162

końcu pita to  danie trochę wschodnie, trochę południowe. Przed smażeniem marynuję ją z przyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą też być sosy, np. czosnkowy na bazie jogurtu i majonezu oraz pikantny chrzanowy lub musztardowy, również z jogurtem. Najfajniejsze w tym obiedzie jest, że dzieci

I tu będę miała takie te
Placek włoski - pierwsza propozycja na świąteczny stół 193

bakalii (mieszamy to, co mamy i lubimy) - 2 szklanki mąki - 1 szklanka cukru - 3 jajka - 1 łyżeczkę sody oczyszczonej - 1 łyżeczkę proszku do pieczenia - tłuszcz i bułka tarta do przygotowania formy  Pierwszą czynnością , jaką wykonuję, jest przygotowanie blaszki, głównie dlatego, że bardzo tego nie lubię ;) Bakalie kroję, jeżeli używam migdałów sparzam je i obieram ze skórki. Zawsze

I tu będę miała takie te
My name is KEKS, ŚWIĄTECZNY KEKS 186

bakalii - 1 łyżka skórki pomarańczowej kandyzowanej/smażonej - tłuszcz do wysmarowania blaszki i bułka do jej wysypania Na początek przygotowuję blaszkę smarując dokładnie tłuszczem i wysypując drobną bułką tartą.. Moja keksówka ma rozmiary 9-12 na 37-40 cm (rozmiar dolny-górny). Następnie przesiewam mąkę mieszając ją równocześnie z proszkiem do pieczenia. Łączę też cukier puder z waniliowym

I tu będę miała takie te
T/C*- ry baby - sezon na baby czas zacząć 162

sztywno i dodaję także do maku. Mieszam całość do uzyskania jednolitej masy. Oczywiście należy wcześniej przygotować dużą formę na babę. Dokładnie smaruję ją masłem i obsypuję drobną bułka tartą. Po mniej więcej  godzinie z kawałkiem ciasto  podwoi objętość, to znak, że jest gotowe do dalszej obróbki. Wykładam je na omączoną stolnicę. Dzielę na 12 zbliżonej wielkości

I tu będę miała takie te
Ciasto z truskawkami i kruszonką z migdałami 163

mąkę, proszek do pieczenia, wlać mleko i olej. Wymieszać na gładką masę. Formę o wymiarach 20×25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wylać ciasto. Każdą truskawkę od strony szypułki zamoczyć w mące i tą stroną od mąki włożyć do ciasta. Kruszonka – masło, mąka, cukier, szybko zagnieść rękoma formując kruszonkę

Kuchnia Pokoleń
Kremowe jaglane ciasto z truskawkami. Bez glutenu, bez dodatku cukru, bez pieczenia, wegańskie 547

smaczne, to i przyzwoicie wygląda :) A do tego wszystkie składniki są łatwo dostępne i stosunkowo tanie. A w upał nie trzeba włączać piekarnika.  Ciasto nie przypomina ani tarty, ani tradycyjnego pieczonego ciasta. Jeśli miałabym go jakoś scharakteryzować, najbardziej pasują tu określenia: kremowe, delikatne i rozpływające się w ustach. Zapraszam :)  Składniki (u mnie forma 20 cm): SPÓD

Smakuje zdrowo