tarty - 13589 przepisów (strona:411/906)

Nalewka truskawkowa z wanilią 166

Truskawki, truskawki, wszędzie truskawki. Gdzie się nie ruszymy, gdzie nie spojrzymy tam tarta truskawkowa, ciasto z truskawkami, lody truskawkowe, truskawki w śmietanie, zaraz pewnie jeszcze się pojawią jagodzianki z truskawkami (hmm, nieee, to chyba nie jest możliwe). A co powiecie na nalewkę truskawkową? Z wanilią, dla lepszych doznań smakowych. Bo jak dla nas rewelacja, my lubimy takie pomysły

Marder&Marder Manufacture
Jak zrobić labneh (ser z jogurtu)? - przepis krok po kroku 194

lepiej tosty. Taki serek możesz wykorzystać także we wszystkich przepisach, zamiast kupnego kremowego serka czy ricotty. Np. posmarować kromki bagietki i przybrać warzywami (np. zrobić takie bruschetty ), zrobić tarty z ciasta francuskiego z groszkiem i szparagami , czy słodki twarożek z dodatkiem miodu i suszonych owoców. Labneh może być także bazą dla różnych sosów i dipów, np. sosu tzatziki

Chilli Czosnek i Oliwa
Pleśniak z babcinego zeszytu 220

trzeciej dodaj galaretkę, zagnieć.  Wszystkie części ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na minimum 1 godzinę.  Blaszkę do ciasta wysmaruj masłem, obsyp bułką tartą.  Białka ubij na sztywno z odrobiną soli. Dodaj cukier oraz cukier waniliowy. Piana musi być sztywna i lśniąca a cukier niewyczuwalny.  Pleśniak z dwóch warstw: 1. Na wcześniej

Garniec Magalie
Dwukolorowa Panna Cotta z musem owocowym i lodami Carte d'Or Lemon Pie 208

sosu oraz z posypanych najwyższej jakości dodatków. Wersja lodów Carte d'Or Lemon Pie charakteryzuje się delikatną kwaśną cytrynową polewą nutą, słodkim gęstym sosem cytrynowym oraz kawałkami bezy i tarty. Całość stanowi piękne wykończenie deseru w sam raz na upalne dni. Lody są bardzo delikatne w smaku i zarazem bardzo słodkie, dlatego wspaniale współgrają z niezbyt słodkim deserem

Z miłości do słodkości
Biszkopt z malinami i jagodami 166

śmietanki kremówki ¾  szklanki mąki zwykłej ¼ szklanki mąki ziemniaczanej ½ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka owoców  - borówki , maliny 1 cukier waniliowy tłuszcz do formy bułka tarta do formy Wykonanie: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Białka ubić na sztywną pianę z cukrem i połączyć z żółtkami wymieszanymi ze śmietanką. Wsypać obie mąki, proszek do pieczenia, jeszcze

Tradycyjna Kuchnia
Klopsy w pieczarkach w sosie jogurtowym. danie małokaloryczne 188

zastąpić jogurt śmietaną. Ja zrobiłam z jogurtem, żeby trochę było mniej kaloryczne. Można zamiast mielonego wieprzowego zastąpić je drobiowym. Klopsy – mięso mielone wrzucić do miski, dodać jajko, bułkę tartą,majeranek, pokrojone drobno nóżki pieczarek, sól, pieprz do smaku. Dokładnie wymieszać. Pieczarki umyć obciąć nóżki. Kapelusze doprawić solą i pieprzem, nałożyć mięso mielone go kapeluszy. Na patelni

Kuchnia Pokoleń
Cytrynowe ciasto kukurydziane. 262

jajko dodać do masła z cukrem i zamieszać. Dodać pozostałą część suchych składników i resztę jajek, a następnie skórkę cytrynową i bardzo dokładnie wymieszać całość. Formę do tarty wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować lekko masłem. Wyłożyć masę na formę i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec 40 minut. Ciasto wyjąć z piekarnika i ponakłuwać dosyć

zadanie-gotowanie
Buchty ze śliwkami (bułeczki maślano-drożdżowe) 141

zależności od wielkości śliwek). W każdą porcję owinąć pół śliwki i uformować z niej niewielkie bułeczki, które należy kolejno ułożyć (obok siebie) w natłuszczonej formie. (Użyłam naczynia żaroodpornego do tarty.) Bułeczki posmarować roztopionym masłem i odstawić na co najmniej 1/2 godziny. Następnie buchty wstawić do piekarnika i piec około 25 minut w 180 stopniach. (Powinny być delikatnie zarumienione

Di gotuje
Zapiekanka makaronowa a 'la pizza 1258

suszonej bazylii kilka listków świeżej bazylii Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie na al dente. Odcedzamy i łączymy z przecierem pomidorowym, jajkiem i wykładamy na przygotowaną formę do tarty. Posypujemy odrobiną drobno startego żółtego sera.  Mięso łączymy z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, suszoną bazylią, odrobiną soli i pieprzu. Wykładamy na makaronowy spód. Na połowie "pizzy" układamy

Kuchnia w czekoladzie
Fasolka szparagowa w pomidorach 169

Pewnie każdy z Was latem przyrządza fasolkę. Ja do tej pory robiłam ją albo z bułką tartą albo z sosem beszamelowym ( klik ). W tym roku postanowiłam przygotować fasolkę nieco inaczej. Buszując po internecie w poszukiwaniu inspiracji natrafiłam na wiele przepisów na fasolkę w pomidorach. I w ten sposób stworzyłam własną wersję, która tak posmakowała mojemu M, że teraz

My simple kitchen
Tarta orzechowa z kremem z białej czekolady i owocami 152

zawijamy folią. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę. 2. Wyciągamy ciasto, podsypujemy mąką i rozwałkowujemy ciasto na około 3mm. Przekładamy do formy (wcześniej wysmarowana masłem i oprószona bułką tartą) dokładnie wykładamy formę ciastem i nakłuwamy ciasto widelcem. Następnie wkładamy z powrotem do lodówki na minimum 2 godziny. 3 . Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni C. Ciasto pieczemy z obciążeniem

Coś z niczego
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 214

dodajmy jajko i szczyptę soli. Wszytko razem ugniatamy tak długo aż składniki  się połączą. 2 .Wkładamy do lodówki na minimum godzinę. 3 .Formę należy wysmarować masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min

Coś z niczego
Tarta z porzeczką i bezą 188

Przygotowanie: 1 .Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło, cukier i zagniatamy. Dodajemy żółtko i wodę. Przygotowane ciasto odkładamy do lodówki na 2 godziny. Formę należy wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Formą wykładamy ciastem i odstawimy ponownie do lodówki na godzinę. 2. Ciasto wkładamy do piekarnika na 200 stopni C z obciążeniem i pieczemy 13min. Następnie zmniejszamy temperaturę

Coś z niczego
Kotlet de volaille 169

stołach. Smacznego!   Kotlet de volaille Składniki  5 plastrów schabu 5 plasterków zółtego sera 1 duży ogórek kiszony(pokrojony w słupki) 5 pasków papryki czerwonej mąka/bułka tarta 1 jajko sól, pieprz Sposób wykonania: Plastry schabu dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy plaster układamy po plasterku sera, kawałku papryki i ogórka. Kotlety panierujemy

Smaki Natalii
Ciasto z agrestem 139

dodać olej, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz aromat. Dokładnie zmiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej z nich dodać kakao. Keksówkę wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Wlać jasne ciasto, następnie ułożyć agrest i wylać na wszystko ciemne ciasto. Piec około 40 min. w tem. 175st. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.   inspiracja

Smaki Natalii