tarta - 42848 przepisów (strona:274/2857)

Pierś z kurczaka w parmezanie 157

film z przygotowania piersi z kurczaka Składniki – Pierś z kurczaka w parmezanie podwójna pierś z kurczaka 100 g tartego parmezanu – polecam ten produkt 100 g bułki tartej 1 limonka pęczek pietruszki do 100 g masła dwa ząbki czosnku pieprz i sól Przepis – Pierś z kurczaka w parmezanie Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i oddzielamy(...)mikrofali. Do rozpuszczonego mleka dodajemy sok z całej limonki i przeciśnięte dwa ząbki czosnku. Całość dokładnie musimy wymieszać. To jest nasza marynata. Teraz zabieramy się za panierkę. Bułkę tartą łączymy z tartym parmezanem. Do nich dodajemy świeżo posiekaną natkę pietruszki. Obficie solimy i pieprzymy. Całość mieszamy. Piersi z kurczak moczymy chwilę w marynacie, a następnie przekładamy

Kuchennyviral.pl
Lemoniada cynamonowa z kurkumą na ciepło 145

pyszniejsza. Idealny napój dla fanów wody z cytryną, którzy muszą wyjść na mróz i nie mają zbyt dużo czasu. Robi się go dosłownie chwilkę. Może nie smakuje dokładnie jak tarta cytrynowa, ale prawie a jest dużo zdrowsza i szybsza. Spróbuj a nie będziesz pić nic innego rano aż do lata! Składniki na 2 porcje: 2 szklanki gorącej wody(...)skórka starta z całej cytryny pół łyżeczki cynamonu pół łyżeczki kurkumy w proszku łyżka miodu laska cynamonu do dekoracji (opcjonalnie) Przepis na zimową lemoniadę cynamonową z kurkumą o smaku tarty cytrynowej Woda powinna być dalej gorąca, żeby masło się rozpuściło, ale nie wrząca, żeby nie przegotować miodu. Wszystkie składniki miksujemy blenderem aż masło się rozpuści i utworzy piankę

Ugotowane pozamiatane
Sznycle z kurczaka 126

masła lub mleka. Następnego dnia smakują z ryżem maślanym i natką pietruszki, taki lubię najbardziej. Do tego lekka sałatka z pomidorków, pora lub tartej marchewki, mizeria albo tarte gorące buraczki i obiad (jak zawsze pyszny;)) gotowy. Sznycle z kurczaka, aromatyczne i delikatne Sznycle pachną delikatnymi przyprawami i masłem na którym się smażyły. Takie delikatne i maślane najbardziej lubimy(...)takie wiec robię Dziś u mnie sznycle z kurczaka. Pyszne, aromatyczne, delikatne, polecam! Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 2 jajka roztrzepane, lekko je solę i pieprzę bułka tarta przyprawy: vegeta natur, pieprz, 2 ząbki czosnku drobno posiekane opcjonalnie mielona ostra papryka masło klarowane do smażenia lub inny tłuszcz zwierzęcy lub roślinny olej roślinny Przygotowanie: piersi umyj, osusz

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone nadziewane pieczarkami 140

Składniki na ok. 4 porcje:  0,5 cebuli ok. 100-150 g pieczarek sól, pieprz 500 g mięsa mielonego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta do panierowania kotletów   Cebulę i pieczarki pokroić w niewielką kostkę. Na rozgrzanym tłuszczu zeszklić cebulę, następnie dodać pieczarki, doprawić solą i pieprzem. Smażyć najpierw(...)przykryciem, aż puszczą sok, a potem bez pokrywki odparować nadmiar wody. Odstawić do ostudzenia.   Do miski wrzucić mięso, dodać jajko, 2 łyżki bułki tartej oraz przyprawę, całość dokładnie wyrobić rękoma na gładką masę. Mięso podzielić na porcje, tyle ile ma być kotletów (u mnie było ich 9, po ok. 60 g każdy). Z każdej porcji oddzielić mały kawałek

Simply Food
Najszybsza tarta czekoladowa (bez glutenu) 153

kilka przepisów, zrobić zdjęcia oraz nagrać fajny film – “Najlepsza tarta czekoladowa” do obejrzenia TUTAJ. Pewnie ciągle się powtarzam, ale uwielbiam takie proste i szybkie przepisy. Ta tarta czekoladowa to jest mega sztos a mus z awokado jest jednym z moich ulubionych zaraz po tym z batata (przepis na mus z batata TUTAJ ). Ciasto jest pyszne(...)odstawiamy do zamrażarki. Składniki na nadzienie: Wszystko razem blendujemy na jednolitą masę, wylewamy na nasz spód i odstawiamy do lodówki na 3-4h aby stwardniało. Smacznego! Artykuł Najszybsza tarta czekoladowa (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Szaszłyki z mięsnymi kulkami 155

swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia Waszych potraw mile widziane. Mięsne kulki 3 pojedyncze piersi z kurczaka 1 jajko 1 mała cebula papryka słodka sól pieprz 2 łyżki bułki tartej bułka tarta do panierowania olej do głębokiego smażenia Pierś z kurczaka skręcić przez maszynkę do mięsa, a następnie  zmielić cebulę. Wbić do mięsa jajko,dodać dwie łyżki(...)bułki tartej,  doprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Wymieszać na jednolitą masę. Z mięsa formować małe kuleczki i każdą obtoczyć w bułce tartej. Na rozgrzany tłuszcz (mięso musi pływać w tłuszczu) wkładać kuleczki  mięsne i smażyć na rumiano z dwóch stron. Usmażone wyjąć na ręcznik papierowy. Wystudzić. Dodatkowo 1 zielona papryka 1 żółta papryka

O kuchni z uczuciem
Kotlety z cukini 141

marchewki 1 szklanka kaszy jaglanej 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 2 jajka 6 łyżek tartej bułki 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 2 łyżki posiekanego koperku sól pieprz olej do smażenia Dodatkowo: Jajka i tarta bułka do panierowania Kaszę wypłukać i przelać na sitku gorącą wodą. Następnie przełożyć do niedużego garnka, dodać marchewkę startą(...)cały płyn. Po ugotowaniu kaszę odkryć i wystudzić. Odciśniętą z powstałego soku cukinię przełożyć do większej miski. Dodać cebulę startą na drobnej tarce, czosnek przeciśnięty przez praskę, 6 łyżek tartej bułki i wymieszać. Następnie dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek, oraz kaszę z marchewką i dokładnie wyrobić masę. Doprawić solą i pieprzem, dodać jajka i ponownie wyrobić. Z masy uformować

kuchnia doski
Tarta z cukinią i kozim serem 183

Piecz przez 25-35 minut w temperaturze 190 stopni, aż masa jajeczna zetnie się i lekko zarumieni. Wyciągnij z piekarnika ostudź. Podawaj na zimno lub gorąco. Smacznego Artykuł Tarta z cukinią i kozim serem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE

I LOVE LIFE
KROKIETY Z CEBULĄ I SEREM 153

żółtego startego Panierka : 1 jako rozbełyane z odrobiną wody 1 szklanka.bułki tartej Olej do smażenia ************************************** Z podanych składników na ciasto zrobić ciasto naleśnikowe i usmażyć naleśniki. Masło rozgrzać na patelni ,dołożyć posiekaną drobno cebulę i na małym gazie dusić do miękkości.Następnie dosypać bułkę tartą , zdjąć z gazu ,dosypać startego żółtego sera , poslić i popieprzyć , wymieszać(...)Nałożyć farsz na naleśniki , zwinąć krokiety.Opanierować w jajku i bułce tartej , smażyć na złoty kolor.Smacznego

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bakłażany faszerowane kurczakiem i pieczarkami 169

cukru, oregano, majeranek, przyprawa do kurczaka – wedle uznania do smaku oliwa z oliwek do smażenia tarty twardy ser, użyłam sera Szafir (możecie użyć parmezanu lub żółtego tartego sera) Przygotowanie: 1. Bakłażany przekrój wzdłuż i wydrąż z nich środek łyżką, by powstały łódeczki, w którym zmieści się mięsno – warzywny farsz. Posyp je w środku tartym(...)pokrojone w plasterki lub kostkę pieczarki oraz suszone pomidory, duś chwilę. Dodaj pokrojone w kostkę mięso, przypraw. Gdy mięso będzie gotowe dodaj pomidory, serek i ze 2-3 łyżki tartego sera, wymieszaj. W razie czego dopraw do smaku. Chwilę jeszcze podsmaż, by składniki i smaki się połączyły ze sobą. 3. Bakłażany faszeruj nadzieniem mięsno – warzywnym. Możesz

Zasmakuj Kuchni
Kotlety jaglane z pieczarkami (wegańskie i bezglutenowe) #14 196

bicia, że używam zwykłej bułki tartej, ponieważ cena tej bezglutenowej jest nienormalna , to jest dorabianie się na krzywdzie ludzkiej. * * * Składniki (proporcje na 10 kotletów): 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej 1 cebula 250 g pieczarek kawałek pora 100 g pestek dyni sól, pieprz, oregano, majeranek, ewentualnie przyprawa do kotletów mielonych (bezglutenowa) bułka tarta oliwa do smażenia Wykonanie(...)dodajemy łyżeczkę soli, jeszcze pieprzu, może być majeranek i przyprawa do kotletów mielonych. Mieszamy. 4. Żeby kotlety dawało się lepiej formować, trochę wszystko blenduję. 5. Następnie obtaczamy w bułce tartej. 6. Smażmy na oliwie lub oleju kokosowym, jak kto woli. Podajemy na przykład z ziemniakami i jakąś surówką. Smacznego

Kawa z mlekiem
Kotlety z groszku 170

używam zwykłej, bo jak zawsze powtarzam, brać 18 zł za kg bezglutenowej bułki tartej to jest tak nienormalne , że słów mi brak. A przepis gorąco polecam :-) * * * Składniki (proporcje na 14 kotletów): 900 g mrożonego groszku (2 paczki z Hortexu) 1 cebula 1 jajko bułka tarta sól, pieprz, majeranek tłuszcz do smażenia Wykonanie: 1. Mrożony groszek wrzucamy(...)trochę, tak by był trochę ciapkowaty, następnie dodajemy usmażoną cebulkę, przyprawiamy, mieszamy. 4. Następnie dodajemy jajko i mieszamy wszystko. 5. Z łatwością formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Wychodzi około 14 kotletów. 6. Następnie smażymy je na złoto. Trochę się strzępią po krawędziach, ale i tak są przepyszne. Podajemy tak jak lubimy najbardziej. U nas z tłuczonymi

Kawa z mlekiem
Świąteczne lasagne z suszonymi śliwkami i szynką włoską 130

wzbogacony jest o grzyby, trufle i pecorino, które uwielbiam.  Ten wyjątkowy owczy ser ma niepowtarzalny smak. Sycylijczycy z kolei mają swoją wersję lasagne "alla Norma" z dodatkiem tartych bakłażanów, natomiast na Sardynii lasagne przygotowywane jest z dodatkiem chleba carasau. W Rzymie jadłam białe lasagne z brokułami i karczochem! Gdziekolwiek Was nie poniesie , lasagne, które dostaniecie będzie wyjątkowe. Warto(...)jest to powiedzenie wględne , gdyż we Włoszech wino z butelki nie jest mierzone szklankami tylko "na chlusty") oliwa z oliwek i masło do smażenia sól i pieprz do smaku tarta mozzarella + u mnie tarte pecorino włoska szynka gotowana u mnie HAŃDEREK , krojona w plasterki opcjonalnie dwa jaja ugotowane na twardo i starte na dużych oczkach natka

Z Kuchni Do Kuchni
Czekoladowa tarta z wiśniami 154

Kolejna tarta w mojej kolekcji...    Spód jest z mąki jaglanej, masa z mascarpone i czekolady, wiśnie doskonale przełamują słodki smak czekolady a całość idealnie się komponuje i smakuje wyśmienicie. Składniki na foremkę 26cm Ciasto: - 200g mąki jaglanej (może być dowolna pszenna) -  80g masła -  50g cukru pudru - 1 żółtko (białko używamy do masy serowej(...)ciasta - 300g wiśni Sposób wykonania: Składniki na ciasto zagniatamy szybko, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na pół godziny.  Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni. Wałkujemy ciasto najlepiej między foliami żeby się nie przyklejało do wałka i łatwej wyłożyło do foremki. Układamy na wysmarowanej formie, wyrównujemy boki, nakłuwamy spód

Wypieki Rene
Nie masz pomysłu na szybką przekąskę? Wypróbuj nasze przepisy! 195

bułka tarta niespełna łyżeczka soli płaska łyżeczka proszku do pieczenia pieprz do smaku olej do smażenia Wykonanie: Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej. Do jednej miski sypiemy bułkę tartą. W drugiej roztrzepujemy jajko, dodajemy mąkę, mleko, sól, pieprz i proszek do pieczenia. Cebulę kroimy na około półcentymetrowe paski i wyciągamy ostrożnie krążki, każdy oddzielnie. Zanurzamy(...)przygotowanym cieście, a następnie w bułce tartej. Smażymy na głębokim tłuszczu około 1 minutę z każdej strony na złoty kolor. Wyjmujemy na ręcznik papierowy. Krążki cebulowe podajemy z ulubionym sosem. Smacznego Francuskie zawijasy z serem Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego 200 g sera żółtego np. cheddara 1 łyżka koncentratu pomidorowego łyżeczka słodkiej czerwonej papryki 1 ząbek czosnku 1 jajko

Słodkie okruszki