koktajli, a także rozdrobni mięso oraz warzywa. Duża moc sprawia, że doskonale poradzi sobie nawet z twardymi produktami - zmieli orzechy, rozkruszy kostki lodu, zmieli twarde bułki na bułkę tartą. Dodatkowo trzepaczka szybko ubije pianę z białek lub bitą śmietanę. Przetestowałam go na różnych produktach i jestem zadowolona z tego sprzętu. Spełnia on moje oczekiwania i ułatwia wykonywanie
Kuchnia MagdaLenybyło na tyle. W kolejce czeka fasolka szparagowa. Składniki: 1 średnia cukinia 1 mała cebula 2 jajka ok. 6-7 łyżek mąki pszennej 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki posiekanego koperku sól pieprz olej do smażenia sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ew. posiekany świeży(...)posypujemy solą i odstawiamy na kilkanaście minut, następnie odciskamy cukinię w rękach (lub przez sitko) z nadmiaru wody. Do odsączonej cukinii dodajemy drobno posiekaną cebulę, jajka i bułkę tartą. Mieszamy i dodajemy mąkę (tyle, żeby ciasto dało się łatwo nakładać łyżką na patelnię, a jednocześnie nie było zbyt rzadkie). Na patelni (a najlepiej na dwóch jednocześnie
bistro mamakurczaka oraz kurki). Wszystko zalej mieszanką serowo – jajeczno – śmietanową. Posyp mozzarellą. Piecz ok. 30-40 minut, aż masa jajeczna się zetnie . Podawaj najlepiej na ciepło. Artykuł Tarta z kurkami i kurczakiem pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEłyżki mąki ½ szklanki bułki tartej Dresing 100 g malin Sok z połowy pomarańczy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Krok 1 Z koziego sera uformuj kulki wielkości orzecha. Posól delikatnie i popieprz, oprósz każdą kulkę delikatnie tymiankiem. Wbij jajo do miseczki, rozkłóć widelcem. Do kolejnej miseczki wsyp mąkę, a do trzeciej bułkę tartą. Panieruj(...)obtocz kulkę w mące, włóż do masy jajecznej, a następnie do bułki tartej, dociśnij i dokładnie zapanieruj. Strząśnij nadmiar bułki tartej i przełóż na talerz. Zapanieruj wszystkie kulki i wstaw je do lodówki. Krok 2 Przygotuj dresing. Rozgrzej dobrze rondelek, wlej do niego 2 łyżki octu balsamicznego, wyciśnij sok z połowy pomarańczy i wsyp garść malin. Gotuj rozgniatając
Niedzielny kucharzTarta z gruszkami powstała bardzo spontanicznie i bez planowania. I po raz kolejny dochodzę do wniosku, że wszystkie moje przypadkowe przygody kulinarne to najlepsze przepisy:)Na targu zakupiłam(...)gruszek do zjedzenia, wyglądały apetycznie, były super dojrzałe a takie lubię najbardziej. Dzień dość upalny, zanim dotarłam do domu to już uległy trochę zgnieceniu. Szybko coś … Czytaj dalej Tarta z gruszkami Artykuł Tarta z gruszkami pochodzi z serwisu gotuj-ze-mna-blog
gotuj ze mnąsztuk SKŁADNIKI: – 500 g mięsa mielonego z łopatki – 1 jajko – 1 namoczona w wodzie bułka (kajzerka) – 1/2 cebuli – 4-5 łyżek bułki tartej + bułka do obtoczenia kotletów – sól, pieprz – do smażenia: olej rzepakowy, klarowane masło PRZYGOTOWANIE: Cebulę pokrój w drobną kostkę. i dodaj ją do mięsa mielonego. Kajzerkę włóż do naczynia, zalej(...)namoczoną kajzerkę wyjmij po 10 minutach i odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj kajzerkę do mięsa mielonego, dorzuć jajko w całości, sól oraz pieprz. Mięso wymieszaj i dodaj bułkę tartą, bo masa będzie zbyt kleista aby ulepić z niej kotlety. Powinno wystarczyć 4-5 łyżek bułki tartej, jeśli nadal mięso będzie kleiste dodaj trochę więcej. Z przygotowanej masy
nietylkopasta.plróżni się quiche od tarty? Placek zalany masą jajeczno-śmietanową może być nazywany zarówno quiche jak i tartą. Natomiast placek bez tej masy to tylko tarta. Przepis na quiche z młodą cukinią i pomidorem to pyszna lekka, letnia kompozycja, idealna jako przystawka czy też na obiad. Polecamy Wam również nasze przepisy kuchni francuskiej . Składniki
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarnesiekam cienko nożem w plasterki. Układam na talerzu. Paprykę siekam drobno w kostkę. Posypuję carpaccio. W miseczce mieszam kilka łyżek oliwy i sok z połowy cytryny, polewam cukinię. Posypuję tartym parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. Całość dekoruję posiekaną natką. Moje rady: możecie do winegretu dodać posiekany ząbek czosnku lub bezpośrednio posypać nim danie. Winegret miodowy, ziołowy lub musztardowy także(...)wzbogaci smak dania. Carpaccio z cukinii można przygotować także z posiekaną cebulką, szczypiorem lub chili, posypać tartymi orzechami. Będzie smacznie! SMACZNEGO
Zasmakuj Kuchnisłoiku z kuskusem Sałatka z kaszy gryczanej z awokado i ogórkiem kiszonym Sałatka z awokado i serem camembert TARTY Tarta z białym serem Dietetyczna tarta z łososiem i brokułami PIZZA Pizza ze szpinakiem KOKTAJLE Czekoladowy koktajl z awokado Koktajl ze szpinakiem Smoothie z ananasem Artykuł Jedzenie na piknik – 10 propozycji pochodzi z serwisu
Dorota Smakujeserem gorgonzola). SKŁADNIKI / 6 SZTUK 150 g (1 szklanka) ugotowanej kaszy jaglanej 150 g ciecierzycy z puszki 1 mały burak (100 g ), ugotowany lub upieczony 1 łyżka bułki tartej + do obtoczenia garść listków natki pietruszki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko PRZYPRAWY: po 1/2 łyżeczki: suszonego oregano, lubczyku, słodkiej papryki w proszku, pieprzu i soli(...)miski. Dodajemy natkę pietruszki, ugotowaną kaszę, ciecierzycę oraz pokrojone na kawałki buraczki. Mieszamy i przekładamy do pojemnika malaksera. Miksujemy do uzyskania kleistej konsystencji. Dodajemy jajko, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Miksujemy do połączenia składników. Przekładamy do miski i j eśli mamy taką możliwość, wstawiamy do lodówki na 30 minut. Masę dzielimy na 6 równych części
cool and mintyróżny sposób łączyć ze sobą te same składniki. Lista składników jest naprawdę krótka: 300 g krewetek (najlepiej surowych) 500 g mielonego indyka ½ szklanki tartego parmezanu ½ szklanki bułki tartej ½ szklanki ryżu 2 szklanki makaronu orzo (lub innego drobnego makaronu, np. gwiazdki, łezki) 1 czerwona papryka 1 zielona papryka Garść rukoli Ostra papryczka Mrożonka – warzywa chińskie na patelnię(...)makaronu orzo, dodajemy sos pomidorowy, doprawiamy do smaku. Danie gotowe. 10. Upieczonego kurczaka dzielimy dwoma widelcami na mniejsze kawałki, dodajemy do ryżu i warzyw, doprawiamy do smaku, mieszamy. Trzecie danie gotowe. Do zrobienia tego zestawu trzeba rondelka na ugotowanie ryżu (z pokrywką), dużego garnka na makaron, patelni na usmażenie krewetek, patelni na usmażenie papryk i warzyw, blaszki do pieczenia
Niedzielny kucharzmasło woda + sól siekany świeży koperek Sposób wykonania: 1. Odcinamy końcówki od szparagówki, fasolkę gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. 2. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy bułkę tartą i chwilkę rumienimy. W misce mieszamy fasolkę, zrumienioną na maśle bułkę tartą i siekany koperek. Smacznego
Kuchnia domowa Aniłyżki mąki ½ szklanki bułki tartej Dresing 100 g malin Sok z połowy pomarańczy 2 łyżki octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu Przygotowanie: Krok 1 Z koziego sera uformuj kulki wielkości orzecha. Posól delikatnie i popieprz, oprósz każdą kulkę delikatnie tymiankiem. Wbij jajo do miseczki, rozkłóć widelcem. Do kolejnej miseczki wsyp mąkę, a do trzeciej bułkę tartą. Panieruj(...)obtocz kulkę w mące, włóż do masy jajecznej, a następnie do bułki tartej, dociśnij i dokładnie zapanieruj. Strząśnij nadmiar bułki tartej i przełóż na talerz. Zapanieruj wszystkie kulki i wstaw je do lodówki. Krok 2 Przygotuj dresing. Rozgrzej dobrze rondelek, wlej do niego 2 łyżki octu balsamicznego, wyciśnij sok z połowy pomarańczy i wsyp garść malin. Gotuj rozgniatając
Niedzielny kucharzczubatych łyżek mąki pszennej – użyłam mąki luksusowej typ 550 PZZ Białystok 1 jajko płaska łyżeczka soli Propozycja podania: ulubiony sos (u mnie jasny, z dnia poprzedniego) lub bułka tarta + masło lub tłuszcz+cebulka *waga po ugotowaniu, to około 4-5 średnich ziemniaków Przygotowanie: Ugotowane ziemniaki mielimy lub przepuszczamy przez praskę (jeszcze lekko ciepłe, choć można też użyć(...)razu lekko i ostrożnie mieszamy kopytka. Po wypłynięciu kopytek na wierzch należy odczekać około 1 minuty i wyciągać je łyżką cedzakową. Kopytka można podawać z ulubionym sosem, bułką tartą i masłem lub tłuszczem i cebulką. Smacznego
Słodkie okruszkiłyżeczki proszku do pieczenia 150g ricotty 100g kwaśnej śmietany Dodatkowo: 700g rabarbaru 2 słodkie i twarde jabłka 2 łyżki brązowego cukru 2 łyżki soku z cytryny masło i bułka tarta do formy cukier puder do oprószenia Na stolnicę przesiewamy mąkę, proszek do pieczenia oraz szczyptę soli. Dodajemy cukier. Następnie dodajemy schłodzone i pokrojone w kostkę masło(...)ściemniało, skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy jabłko do rabarbaru, posypujemy brązowym cukrem i mieszamy. Odstawiamy. Nagrzewamy piekarnik do 180°. Blaszkę do pieczenia smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Wyciągamy ciasto z lodówki i odkrawamy 1/3 – zostawiamy na wierzch ciasta. Większy kawałek rozwałkowujemy i wyklejamy nim spód i boki blachy. Spód nakłuwamy widelcem. Na ciasto wykładamy
Smaczna Strona