tarta - 42848 przepisów (strona:2029/2857)

Rolada z indyka ze śliwką i orzechami 135

suszonych które sama ususzyłam. Do tego orzechy i mamy fajne świąteczne mięso. 60 dkg filetu z indyka 1 garść suszonych jabłek 20 dkg suszonych śliwek 1/3 szklanki orzechów włoskich tartych sól, pieprz przy.prawa do indyka 1/2 szklanki wina czerwonego olej Filet z indyka nacinam na jeden duży płat i delikatnie rozbijam. Solę, pieprzę, posypuję przyprawą do indyka i odstawiam

wesoła kuchnia
Kulinarna podróż- ABC na talerzu.Tajlandia 233

posiekać. Wodę po namoczeniu można wykorzystać do przyrządzenia potraw. Po kontakcie z ostrymi papryczkami należy zawsze umyć ręce wodą i mydłem. W trakcie pracy z nimi nie wolno trzeć rękami oczu ani innych części ciała, gdyż w przeciwnym razie miejsce kontaktu będzie piekło nas całymi godzinami. Po krojeniu chili trzeba też dobrze umyć deskę i nóż. Świeże papryczki należy przechowywać(...)obniża on cholesterol i oczyszcza organizm. ORZECH WODNY- Są to małe kulki w ciemnej skórce. Miąższ orzecha jest słodki. Świeże orzechy wodne są chrupiące, niestety te z puszek lekko trącą swoja jędrność. Po obraniu należy przechowywać je w wodzie, aby nie ściemniały. P PIEPRZ-  W sklepach z tajską żywnością sprzedawany jest w postaci całych łodyżek z maleńkimi, zielonymi kulkami

ClauditteMissCooking
Casarecce z kurczakiem w sosie śmietanowo-serowym 163

Składniki dla 2 osób: 150-170 g makaronu casarecce (u mnie Barilla) ok 300 g piersi z kurczaka po 1/2 łyżeczki kurkumy, czerwonej papryki i granulowanego czosnku 100 g tartej mozzarelli 50 g startego żółtego sera 250 ml śmietany 30 % zioła prowansalskie sól, pieprz do smaku 1 łyżka masła klarowanego do podsmażenia natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Makaron ugotować

Ze smakiem i z pasją
Tagliatelle z marchewki z łososiem wędzonym, prażoną cebulą i migdałami w sosie z gorgonzolą i parmezanem 217

więc powinien sprawić, że potrawa będzie wystarczająco słona, ale możesz zawsze spróbować i doprawić ;p Marchewkę wyłóż na talerze, polej sosem, w którym stała się makaronem, posyp prażoną cebulą, tartym parmezanem i migdałami, a następnie rozkoszuj się obłędnie kremowym, marchewkowym tagliatelle.   Polecam też : ♥ Pierś kaczki na smażonej marchewce z sosem malinowym i karmelizowanymi orzeszkami – w skrócie Kaczka Dziwaczka

Eat me! Fit me!
Przepis na sałatkę pełną witamin z rukolą, granatem, figami i szynką serrano 239

talerze wyłóż rukolę i roszponkę, pocięte plastry szynki, ćwiartki fig, pokrojoną w kostkę gorgonzolę. Posyp orzeszkami i ziarnami granatu. Wyłóż pomidorki przekrojone na pół. Polej sosem. Całość obficie posyp tartym parmezanem. Składniki 100 g rukoli 100 g roszponki 100 g szynki serrano lub innej długodojrzewającej 5 fig ziarna z 1 granatu 50 g orzeszków pinni 40 g parmezanu

Eat me! Fit me!
Zupa krem z buraczków 155

krem z buraczków. Krem z buraków ma piękny intensywny kolor. Składniki: 4 buraki 2 ziemniaki 3 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz 4 łyżki oliwy z oliwek 1,5 łyżeczki tartego imbiru 1 łyżeczka gorczycy 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Sposób przygotowania: W garnku o grubym dnie rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy imbir oraz gorczycę i smażymy do momentu

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Śledzie w sosie śmietanowo-chrzanowym z żurawiną 201

chyba będą moje ulubione śledzie zaraz po tych w sosie musztardowym . składniki: 700 g filetów śledziowych solonych 400 g śmietany 18% lu 12 % (1 duży kubek) 2 łyżki tartego chrzanu 1 duża czerwona cebula 2 garście suszonej żurawiny, u mnie Helio świeżo zmielony czarny pieprz Filety śledziowe wymoczyć wcześniej aby pozbyć się słonego smaku. Cebulę pokroić w drobną kostkę

Monia miesza i gotuje
Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej 1272

Pieczarki panierowane w zalewie pomidorowo-octowej, możecie przygotować w wersji podstawowej – czyli z pieczarkami panierowanymi tylko w bułce tartej, lub w wersji rozszerzonej – z panierką parmezanową (przepis znajdziecie tutaj: Chrupiące pieczarki panierowane z parmezanem. Danie to to idealna przekąska na imprezę, czy zwykły wieczór z przyjaciółmi. Więcej przepisów na imprezowe przekąski znajdziecie tutaj: Przekąski

Kulinarne Przeboje
Cynamonowe ciasteczka, Krem z cukinii + test robota Monsieur Cuisine Plus 231

piekarnika i studzimy na kratce. Smacznego! Krem z cukinii z serem parmigiano reggiano i słonecznikiem Składniki ( dla 1 osoby ): 1 cukinia 1 łyżka łuskanych ziaren słonecznika 1 łyżka tartego sera parmigiano reggiano 1 łyżeczka oleju świeże listki tymianku sól i pieprz do smaku 1 litr wody do gotowania na parze Przygotowanie: Do misy miksującej wrzucamy łuskany słonecznik, naciskamy przycisk

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Babka marchewkowa 138

kilka plasterków boczku do wyłożenia formy i na wierzch (200 g) kwaśna gęsta śmietana do dekoracji Jak przygotować babkę ziemniaczaną z marchewką? Od kiedy odkryłam, że warzyw nie trzeba trzeć na tarce i że można użyć do tego przystawki do blendera, dużo częściej robię babkę. Kiedyś w połowie tarcia na tarce nudziła mi się ta zabawa i musiałam się prosić

Ugotowane pozamiatane
Tortille z wędzonym łososiem i chrzanowym serkiem 254

najbardziej do popicia wskazane. SKŁADNIKI 4 duże pszenne tortille 150g wędzonego na zimno łososia 250g sera twarogowego, smarownego 2 łyżki drobno posiekanego koperku 1 mała cytryna 2 łyżki tartego chrzanu ze słoika mix sałat sól świeżo mielony pieprz

Karo in the Kitchen
Jak nie zmarnować jedzenia podczas Świąt? 262

kompot. Z kolei cytrusy świetnie nadają się do suszenia w piekarniku. 5. Nie wyrzucaj chleba Pamiętaj, że czerstwe pieczywo idealnie nadaje się do zrobienia grzanek, bruschetty czy bułki tartej. 6. Nie wylewaj resztek wina Przelej napoczęte wino do pojemników na kostki lodu i zamroź. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do bulionów, gulaszów, sosów itp. 7. Nie wyrzucaj mięsa

Tradycyjna Kuchnia
Wegańska ryba po grecku z kotletów sojowych 172

cebule 200 g kotletów sojowych bulion lub kostka warzywna do namoczenia kotletów 1 koncentrat pomidorowy 150 ml 6 listków laurowych kilka kulek ziela angielskiego kilka łyżek mąki lub bułki tartej   opakowanie przyprawy do ryby 1 łyżka oleju 1 łyżeczka cukru sól, pieprz Przygotowanie: Obraną marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebule pokrój i podsmaż

wegujemy
Jajka w sosie musztardowo chrzanowym 143

dosłownie w kilka minut! 5 jajek Sos: 1 łyżka masła 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 szklanki wody 4 łyżki musztardy sarepskiej 2 łyżki śmietany 18% 1 łyżeczka tartego chrzanu (ze słoiczka) 0,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej np.. Kucharek Sól Pieprz Jajka gotujmy na twardo. Na patelni lub w garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i energicznie mieszamy

VioletoweKucharzenie
Rumsztyk z cebulką z mięsa wieprzowego 243

Rumsztyk z cebulką, smakowity aromatyczny kotlet z mięsa siekanego lub grubo mielonego. Bez dodatku jajka i bułki tartej jak tradycyjny mielony, za to z dodatkiem podsmażonej cebulki. W czasach PRL-u serwowała go niemal każda restauracja. Dziś kompletnie zapomniany, a szkoda, bo smakowitości nie da się mu odmówić. Choć wiadomo, że rumsztyk czy befsztyk to kawałek smażonego mięsa wołowego

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania