tarta - 42848 przepisów (strona:2027/2857)

Makaron z serem – zapiekanka makaronowa 210

pocieszenie, ale nie tylko. Za czasów studenckich to był w moim wykonaniu szybki kulinarny banał na wielki głód– ugotowane kolanka albo świderki kończyły na patelni z mlekiem, topionym i tartym miękkim serem. A można to zrobić z rozmachem, z ogromem aromatów, ze smakiem jaki często będzie się chciało powtarzać – dla przyjemności, nie z musu Dlaczego w spisie składników polecam

Karo in the Kitchen
Przepyszne burgery BBQ z indyka 124

Potrzebujesz: Burgery: 500g mielonego mięsa z indyka 1 średnia cebula 1/2 łyżki miodu 1,5 łyżki sosu BBQ 1 łyżka siekanej natki pietruszki 2 jajka 2 łyżki bułki tartej sól i pieprz do smaku* Sos: 3 łyżki naturalnego jogurtu geckiego 1/2 łyżki srirachy lub innego ostrego sosu chili Do tego: Bułki do burgerów lub grahamki pomidor ogórki kiszone kiełki

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Zawijasy z szynką parmeńską 238

czosnkowy, ale oczywiście można zrobić inny. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 10 sztuk Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego Nadzienie: 100 g szynki parmeńskiej lub szwardzwaldzkiej 100 g tartego sera mozzarella mały słoiczek przecieru pomidorowego (100 g) 1 […] Artykuł Zawijasy z szynką parmeńską pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Pizza capriciosa (ciasto drożdżowe bez wyrastania) 214

szklanki mąki 1/2 szklanka mleka 25g świeżych drożdży 1/2 łyżeczki cukru 1/2 łyżeczki soli 2 łyżki oleju  Dodatki: 3 łyżki koncen tra tu pomidorowego 150g mozzarelli tartej 100g szynki konserwowej 5 dużych pieczarek pieprz, bazylia, o regano, czosnek granulowany 1. Drożdże rozpuszczamy w ciepłym mleku, łączymy z mąką, cukrem, solą i olejem. Wyrabiamy gładkie ciasto. Rozwałkowujemy na kształt

Szefowa kuchni
Fińska sałatka z buraków 133

wszystkich to śledzia dodaj do środka i obok podaj miseczkę z sosem, a jeśli robisz indywidualne porcje to każdą porcję udekoruj sosem i śledziem.   Składniki: mały słoik tartych buraków (odsączonych, ale zostawiamy trochę soku do sosu) po 2 ugotowane i obrane ziemniaki, jajka i marchewki, pokrojone w kostkę 3 kiszone ogórki pokrojone w kostkę cebula pokrojona w kosteczkę

Ugotowane pozamiatane
Gołąbki w sosie beszamelowym 173

włoskiej 100 g masła 100 ml oliwy 100 bulionu mięsnego 500 g chudej mielonej wołowiny 200 g ryżu mieszanego (ja dałam paraboliczny z dzikim) 1 jajo 4 łyżki tartego parmezanu sól pieprz Sos beszamel 50 g mąki 50 g masła 500 ml mleka gałka muszkatołowa sól pieprz Wykonanie: Z kapusty usunąć głąb oraz zewnętrzne liście. Nie uszkodzone liście

Pysznie & Pięknie
Zupa-krem dyniowo-pomidorowa 121

zalać wrzątkiem i zdjąć z nich skórkę. Dodać do zupy. Usunąć kurczaka, por, seler i pietruszkę. Zupę zmiksować, doprawić pieprzem, solą, świeżą bazylią. Dodać kilka łyżek śmietany. Podawać posypaną tartym serem. Dodaj do listy blokowanych banerów

Pysznie & Pięknie
Sałatka tortowa 41179

łyżki oleju rzepakowego  6 łyżek majonezu 3 pełne łyżki pikantnego ketchupu 200g sera żółtego w kawałku 1 duży słoik papryki konserwowej  5 jajek ugotowanych na twardo 40g tartego parmezanu 1 puszka groszku konserwowego 2 duże pęczki szczypiorku Sposób przygotowania: 1. Biszkopt: Szpinak myjemy i osuszamy, miksujemy z dodatkiem żółtek, oleju, czosnku i przypraw na gładki krem. Białka

Kuchnia w czekoladzie
Uwertura – rosyjska sałatka z wędzoną śliwką 272

prostu od razu mieszam :) Uwertura - rosyjska sałatka z wędzoną śliwką Składniki: 500 g mięsa drobiowego (filet z kurczaka, udko lub skrzydełka z indyka) 500 g pieczarek 200 g tartego żółtego sera (najlepiej ostra odmiana, np. cheddar) 200 g wędzonych śliwek 1 cebula 3 marchewki 2 łyżki masła ½ szklanki posiekanych orzechów włoskich 4 łyżki majonezu 200 g jogurtu naturalnego sól

Trzeci talerz
Chrupki z ciecierzycy ( pieczona ciecierzyca ) 169

chodzi, lubimy chrupać, pogryzać, przekąszać. Pieczonej ciecierzycy możemy nadawać dowolny smak. Ja poszłam w kierunku klasyki i użyłam papryki. Chrupki z ciecierzycy możemy robić także z: ziołowym pesto tartym parmezanem suszoną cebulką lub czosnkiem mielonym kolorowym pieprzem  lub na słodko: z miodem z cynamonem przyprawą do piernika  Składniki: 1,5 szklanki ugotowanej ciecierzycy ( lub 2 puszki odsączonej

kolorowotorcikowo
ZAPIEKANKA Z MIĘSEM I ZIEMNIAKAMI 138

SKŁADNIKI: 1 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego np z indyka 20 dag sera żółtego tartego 250 ml przecieru pomidorowego 2 cebule czerwone Przyprawy:sól i pieprz, czosnek granulowany, papryka czerwona, natka pietruszki, bazylia suszona PRZYGOTOWANIE:  Ziemniaki obieram i gotuję w osolonej wodzie. Studzę i kroję w plastry. Cebulę obieram i kroje w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni

Gotowanie Patki
Makaron z szpinakiem / Healthy Spinach Pasta 116

wody zostanie całkowicie odparowany. Ja dzisiaj zagęściłam śmietaną, gdyż miałam  akurat  w lodówce, ale bez śmietany też jest ok. Podawać z makaronem, ja użyłam penne, można posypać tartym serem, najlepiej parmezanem.  Smacznego! Jest to jedno z moich ulubionych dań, jest szybkie i bardzo zdrowe

Delusional Trine
Kuskus i szpinak / Couscous and spinach 135

pieczarki z papryka, dodać szpinak i wszystko razem smażyć do odparowania wody. Doprawić sola, pieprzem, słodka papryka i curry. Dodać kuskus wszystko razem wymieszać i przełożyć na talerz. Posypać tartym parmezanem wedle uznania. Gotowe! Szybki obiad, a do tego bardzo zdrowy

Delusional Trine
Naleśniki z szpinakiem / Pancakes with Spinach 165

feta? Mała alternatywa dla tradycyjnych dań Wigilijnych, prosta w zrobieniu i bardzo smaczna. Składniki na około 10 porcji: 10 naleśników 120 g sera feta 250g świeżego szpinaku  trochę tartego sera Naleśniki muszą być cienkie, smażone  na mniejszej patelni lekko zarumienione.  Ja szpinak zazwyczaj robię na parze przez około 10 minut, ale też można zwyczajnie podgotować

Delusional Trine
TORT MAKOWY Z CYNAMONEM I ORZECHAMI 168

mascarpone razem z kremówką, dodać także ksylitol i ubić na sztywną masę, na końcu dodać cynamon, całość zamieszać i odstawić. Dodatkowo: - słoik ok.500g musu z jabłek (u mnie domowy) - tarte orzechy laskowe - likier do nasączenia blatów, u mnie: Amaretto i Cointreau Wystudzony biszkopt delikatnie okroiłam i wyjęłam z formy. Przekroiłam na 3 blaty. Pierwszy z nich wyłożyłam na talerz

Smaczne Zdrowe

Proponowane wyszukiwania