tarta - 42848 przepisów (strona:2021/2857)

Kurczak zapiekany z jabłkami i porem. 253

Składniki: 4 udka z kurczaka 1 por 2 małe jabłka 100 ml soku jabłkowego 2 łyżki majeranku 1/2 bulionetki - esencji do duszenia warzyw 100 ml słodkiej śmietanki 2 łyżeczki tartego chrzanu 1 łyżeczka soku z cytryny sól oliwa masło Wykonanie: Białą i jasnozieloną część pora pokroić na cienkie plasterki. Na grubej stalowej patelni lub blaszce do pieczenia podsmażyć

zadanie-gotowanie
Makaron ze szpinakiem ,pieczarkami i kurczakiem 190

jędrność . Doprawiamy pieprzem ( dużo pieprzu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> mniam ! ) , solą . Mieszamy jeszcze z minutkę , dwie .Wyłączamy gaz . Podajemy z ugotowanym makaronem , posypany drobno tartym serem . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />       Post Makaron ze szpinakiem ,pieczarkami i kurczakiem pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Marynowana polędwiczka wieprzowa z sosem czosnkowym 167

osoby): 1 spora polędwiczka wieprzowa 1 duży ząbek czosnku 1   łyżka miodu wielokwiatowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki oliwy duża szczypta imbiru mielonego 1 łyżeczka imbiru tartego świeżego mała szczypta chili sól morska Przygotowanie: Polędwiczkę pozbawioną błonek nacieramy solą morską. Z oliwy, miodu, soku z cytryny, czosnku i przypraw robimy marynatę, którą nacieramy naszą polędwiczkę. Warto

Kuchnia po mojemu
Pizza, najlepsze przepisy 389

Pizza, najlepsze przepisy. Pizza to potrawa kuchni włoskiej, którą je się na całym świecie. W wersji podstawowej to płaski placek z wytrawnego ciasta drożdżowego (focaccia), posmarowany sosem pomidorowym, posypany tartym serem i ziołami, pieczony w bardzo mocno nagrzanym piecu. Pizzę podaje się na gorąco, można ją jeść też na zimno. Ja przygotowuję pizzę z różnymi dodatkami, wykorzystuję m.in. pieczarki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Trufle kakaowe + film 129

kawę rozpuszczalną, zalewamy ją gorącą wodą w ilości około 50 ml, słodzimy cukrem pudrem i mieszamy, następnie odstawiamy do wystudzenia. Ciastka biszkopty miksujemy w malakserze do uzyskania konsystencji bułki tartej, możemy je również zetrzeć na tarce o małych oczkach. Zmiksowane ciastka wsypujemy do miski, zalewamy kawą, dodajemy do nich serek mascarpone i całość dokładnie ze sobą łączymy. Gotową masę

Smakowite Dania
Pizza – kurczak, pieczarki, papryka, cebula, kukurydza, mozzarella 204

ważne by nie puściły wody, więc albo smażymy do odparowania, albo tylko chwilę podsmażamy, zanim puszczą wodę) papryka, pokrojona w kostkę cebula, pokrojona w piórka 1/2 puszki kukurydzy op. tartej mozzarelli Mąkę przesiewamy do miski. Dodajemy sól, cukier, olej, wkruszamy drożdże i mieszamy łyżką. Następnie dolewamy wodę (ważne by nie była ani za ciepła, ani za zimna). Zagniatamy około

Smaki Na Talerzu
Chuda konserwa z golonki i boczku z szynkowaru 292

niebo lepsze od każdej kupnej konserwy :) Jeśli zdecydujemy upiec takie mięso , to też powinno być dobre. Dodałabym wtedy do niego ze 2 jajka i kilka łyżek bułki tartej

Proste Potrawy
Mąka z żołędzi - kilka informacji, właściwości i zastosowanie 136

wyrobów. Można ją wykorzystać także do wszystkich dań - gdzie normalnie dodaje się mąkę zbożową, np jako dodatek do: -makaronu  - omletów z jaj - placków ziemniaczanych (dodając do 2/3  tartych ziemniaków 1/3 mąki z żołędzi) Z własnego doświadczenia wolę dodać odrobinę mniej mąki żołędziowej niż 1/3 całości mieszanki mącznej. Dostępność:  Mąkę żołędziową można przygotować w warunkach domowych

Di gotuje
Roladki z szynki z pastą jajeczną w galarecie 298

święta, bardzo wszystkim smakowały. Z powodzeniem możemy je przygotować na różne imprezy karnawałowe. Składniki: 5-6 plasterków szynki 3 jajka ugotowane na twardo 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka chrzanu tartego Sól, pieprz Galareta: 0,5 litra bulionu warzywnego 3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: Kilka łyżek kukurydzy konserwowej Kilka łyżek groszku konserwowego Kawałek czerwonej papryki Sposób przygotowania: Jajka ścieramy na tarce

Bajeczna Kuchnia
Pulpeciki w zalewie 204

Przepis pochodzi ze strony Sio-smutki! Monika od kuchni, polecam 🙂 Składniki: 500 g mięsa mielonego z karkówki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 papryki 2-3 łyżki tartej bułki 1 jajko sól, pieprz do … Czytaj dalej Pulpeciki w zalewie

czarrna od kuchni
Karkówka w sosie chrzanowo - musztardowym 247

masz. W poprzednim poście już wielkanocnie, tutaj zimowo i rozgrzewająco.  Ponieważ zima rozgościła się w najlepsze proponuję rozgrzewającą i kaloryczną karkóweczkę. Składniki: 500-600g karkówki, 2 łyżki tartego chrzanu, 1 łyżka musztardy (użyłam chrzanowej), sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, zioła prowansalskie, ostra i słodka papryka w proszku, kostka rosołowa, 1/3 szklanki słodkiej śmietany (użyłam

Nie tylko w kuchni
Placki ziemniaczane 134

idealnie upieczone i idealnie dopieczone, musicie spróbować :) Składniki * 1kg ziemniaków * jedna mała cebula * ząbek czosnku (opcjonalnie) * 1 łyżeczka soli * 1/4 łyżeczka pieprzu * 2 jajka * 4-5 łyżek mąki Ziemniaki trzemy na małych oczkach (można zetrzeć na grubszych, zależy które lubicie bardziej. Te starte na grubych oczkach będą bardziej ziemniaczane w smaku). Cebule trzemy również na małych oczkach, łącznie z czosnkiem

Klasyka Gotowania
Białka jajek zapiekane z pomidorami 172

pokroić. Małe metalowe foremki wysmarować dobrze masłem, przełożyć do nich pomidora i cebulę. Białka roztrzepać lekko widelcem, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką i suszoną bazylią. Wylać na jajka, posypać tartym serem i całość zapiec w piekarniku przez około 10 - 15 minut. Prawda, że łatwe

Delusional Trine
Kapsalon. 151

Składniki: -4 piersi z kurczaka -pół kapusty pekińskiej -pół kilo grubych frytek prostych lub falowanych -200 g. tartego sera żółtego -4 łyżki majonezu -4 łyżki śmietany 18% -4 łyżki ketchupu -przyprawa go kebabu -sól  -pieprz -olej do smażenia Sposób przygotowania: Kapustę pekińską kroimy w paski. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kebaba i podsmażamy na oleju. Frytki

Magia jedzenia.
Zupa szpinakowa 199

uzyskania lekko gęstej konsystencji. Całość gotujemy jeszcze pod przykryciem przez ok. 10 minut. Następnie lekko miksujemy blenderem. Na końcu doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem. Przed podaniem zupę możemy posypać tartym parmezanem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne

Proponowane wyszukiwania