gości. Smakują równie dobrze na świeżo, jaki i odgrzewane. 6 dużych ziemniaków 200 g kapusty kiszonej łyżka masła mała cebula łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki mielonego kminku pół szklanki tartego sera sól i pieprz do smaku 6 orzechów włoskich łyżka oleju Ziemniaki powinny być zbliżonej wielkości, aby równo się ugotowały. Obrane i przekrojone na pół, gotujemy w osolonym wrzątku
Dieta moja pasjapyszny, zdrowy i szybki przepis na spaghetti z pesto z czosnkiem i pomidorkami koktajlowymi :) SKŁADNIKI (dla 4 osób) Pesto: 1 pęczek bazylii 3 łyżki orzechów włoskich 4 łyżki tartego parmezanu (lub innego twardego sera) 2 ząbki czosnku 8 łyżek oliwy z oliwek świeżo mielony pieprz i sól Spaghetti: 350 g razowego makaronu spaghetti 250 g pomidorków koktajlowych
Moje Kuchenne Rewelacjewyjąć i odstawić na 15-20 minut , aby odpoczęła. Gęś pokroić na porcje, wycinając przy okazji kości – łatwiej będzie jeść :) Podawać z jabłkami i kluskami: kładzionymi drożdżowymi , kluskami z tartych ziemniaków , kluskami kładzionymi ziemniaczanymi lub innymi kluskami
królestwo garówSKŁADNIKI: 400 g mięsa mielonego z indyka 5 łyżek ryżu 20 dag mieszanki warzyw chińskich 500 ml przecieru pomidorowego Ok 200 ml wody 10 dag sera żółtego tartego Przyprawy:sól i pieprz, suszona natka pietruszki 100 g szpinaku PRZYGOTOWANIE: Mięso mielone podsmażam na rumiano na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju kokosowego. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie do mięsa
Gotowanie Patkirozgrzewam olej kokosowy i wkładam pieczarki i szalotkę. Smażę na rumiano. Podlewam ok 50 ml wody i duszę z przylrawami. Mieszamy. Yorkshire nie rozmrażamy i faszerujemy pieczarkami. Następnie posypuję tartym serem żółtym. Do piekarnika wkładam i piekę
Gotowanie Patkimielone wkładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy sól, pieprz oraz odrobinę przyprawy do mięsa mielonego i ręką łączymy wszystkie składniki. Gdy mięso jest zbyt rzadkie można dodać odrobinę bułki tartej. Z mięsa robimy małe kuleczki. Boczek kroimy w grubszą kostkę, pomidory w nieduże ćwiartki, a cebulę w krążki. Na patyczki do szaszłyków nakładamy kolejno kuleczki mięsa mielonego, pomidora, cebulę
Gotuję TestujęCZAS: pow. 60 min ILOŚĆ: 20 Przekładaniec z Michałkami BISZKOPT ORZECHOWY 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej pół łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka orzechów włoskie tarte BackMit 1 łyżeczka proszku do pieczenia ZWYKŁY BISZKOPT 4 jajka 4 łyżki cukru 3 łyżki mąki zwykłej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA Z MICHAŁKAMI
Gotuję Testujępieprzem i odstawić do wystygnięcia. KLOPSY: Do miski wkładamy mięso dodajemy jajka, sól, pieprz do smaku oraz drobno pokrojoną pietruszkę (gdy mięso jest zbyt rzadkie, można dodać odrobinę bułki tartej). Na chwilę wyrabiamy mięso ręką i formułujemy nieduże klopsiki. Do zimnego sosu dodać starty ser i wymieszać. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną i wsypać makaron. Na makaron wlać sos, wymieszać
Gotuję Testujęskórki lub 4 świeże 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki pikantnego keczupu łyżka majeranku łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżki oleju duża cebula 3 ząbki czosnku 1,5 szklanki tartego żółtego sera 2 łyżki gęstej śmietany czarny pieprz i sól do smaku Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy pokrojoną cebulę, oraz dwa ząbki czosnku. Gdy się ładnie zeszkli
Dieta moja pasjainnych. Nie trzeba wymyślnych składników, wielkich umiejętności aby na stole zagościło coś smacznego i nie ukrywam oryginalnego. Zdrowe bakalie , marchewka, pełnoziarnista mąka i.... możemy świętować. 2 szklanki tartej marchwi 1/3 szklaki cukru brzozowego 3 jajka kilka suszonych moreli rodzynki sułtańskie suszona żurawina pistacje bez soli szklanka mąki pełnoziarnistej 0,5 szklanki ciemnego kakao
Dieta moja pasjadziś chcę pokazać jak mięsem z rosołu nafaszerować tortille, dodać trochę papryki i tym sposobem stworzyć smaczny, wypasiony posiłek. 2 tortille mięso z rosołu papryka mała cebula 3 łyżki tartego sera kiszony ogórek łyżka oleju sól i pieprz do smaku Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka i podsmażamy na oleju aż będą al dente. Na koniec doprawiamy
Dieta moja pasjadodaliśmy sos rybny,ostrygowy i sojowy,miód ,sok z pomarańczy oraz pieprz.Nacieramy marynatą kotlety i odstawiamy do lodówki na minimum jedną godzinę.Karkówkę wyjmujemy z lodówki , panierujemy w bułce tartej wymieszanej z ulubionymi przyprawami ( u mnie szczypta papryki słodkiej i ostrej ,rozmaryn).Rozgrzewające patelnię i obsmazamy , potem patelnię wraz z usmazonymi kolegami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 szkl mąki Warmińskiej Młynomag sól nadzienie 450 g mięsa mielonego sól pieprz szczypta estragonu szczypta lubczyku 1 łyżka bułki tartej (kiedy mięso jest zbyt luźne) Mięso mieszamy z przyprawami. Z mąki i ziemniaków z dodatkiem jajka zagniatamy ciasto jak na kopytka . Dzielimy na kawałki wielkości renklody, rozklepujemy i nadziewamy mięsem, dokładnie zaklejamy i formujemy
Gotowanie jest łatweśrednicy 6,5 cm) 125g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli 90g oleju kokosowego 100g cukru 1/2 łyżeczki ekstraktu z migdałów (pominęłam) 1 jajko 45g tartego kokosa (u mnie drobne wiórki kokosowe - stąd ) Mąkę połączyć z proszkiem do pieczenia i solą. W osobnej misce należy wymieszać olej kokosowy (prawie rozpuszczony), cukier oraz opcjonalnie ekstrakt migdałowy
Di gotujeplanach poza absolutnym nicnierobieniem (w końcu przed pracującym weekendem i poprzedzającymi go trzema zwariowanymi dniami muszę naładować akumulatory), to coś tam mogę ugotować. Tylko co...? Najpierw pomyślałam o tarcie, ale jakoś nie mogłam znaleźć żadnego przepisu. Przeglądając magazyny, w oko wpadł mi w Hjemmets bedste mad , nr 10/2016, krem z kalafiora. Po przeanalizowaniu listy składników, okazało się
Pożeraczka, czyli raz adobrze