tarta - 42848 przepisów (strona:2040/2857)

Pasztet z cukinii 179

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 szklanki startej cukinii (po odciśnięciu) 1 marchewka 1 i ¾ szklanki bułki tartej 3 jajka 200 g żółtego sera 2 ząbki czosnku 3 średnie cebule ½ szklanki oleju 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżka suszonego tymianku sól, pieprz Cukinię myjemy, obieramy

kulinarnyswiatdomi
Spaghetti z kurczakiem, pieczarkami i cukinią w sosie jogurtowo-serowym 133

makaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur, słodka papryka, bazylia, lubczyk ząbek czosnku świeży koperek drobno posiekany 1/3 szklanki wody do sosu (opcjonalnie) oliwa z oliwek do smażenia kilka drobno posiekanej sałaty rzymskiej

Zasmakuj Kuchni
Chleb marchewkowo-orkiszowy 171

pieczenia chleba. Bo nie ma lepszego. Kto spróbował, ten wie. Chleb który dziś Wam prezentuję to efekt małego eksperymentu. Ma ciekawy kolor i smak, a to za sprawą tartej marchewki oraz świeżego soku z marchwi, którym zastąpiłam część wody dodanej do wyrabiania ciasta na chleb. Eksperyment uważam za udany. Chleb wyszedł pyszny, z delikatnie wyczuwalną słodyczą marchewki. Polecam

Smakowity Blog Kulinarny
Szczupak pieczony w piekarniku 173

pomidor ok. 50 dag pieczarek gęsty jogurt naturalny ok. 3/4 szklanki śmietana 18 % ok. 1/2 szklanki cebula jajko olej do smażenia mąka, sól, pieprz cytrynowy, ok. 3-4 łyżek tartego żółtego sera Przygotowanie : Świeżą rybę oporządzić, umyć, podzielić na dzwonka, posypać pieprzem i pozostawić na ok. godzinę W tym czasie pokroić w plastry umyte pieczarki i obraną, pokrojoną cebulę

Proste Potrawy
Rigati Tricolore Fructti Di Mare 123

łyżki masła 2 łyżki bazylii suszonej 1 łyżka oregano 4-6 łyżek owocu granatu sól, pieprz świeżo mielone kilka oliwek drobno pokrojonych garść szczypiorku do dekoracji kilka łyżek drobno tartego sera dowolny 0.700 dag słodkich pomidorów sparzonych ,obranych ze skórki Sposób: Pomidory blendujemy i dusimy na małym ogniu, dodajemy bazylię , oregano , pieprz i sól Makaron gotujemy wedle przepisu

Viola cooks with passion
Mielone na bogato 145

Kotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody z dodatkiem kurkumy. Brokuły gotujemy na pół twardo

Kucharzyca
Tuńczyk pod pierzynką 127

ugotowane ziemniaki 2 czerwone cebule obrane, posiekane i posolone puszka tuńczyka dobrej jakości opakowanie gotowej gotowanej marchewki albo 3 duże marchewki ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę opakowanie gotowych tartych buraków (odsączone) duży jogurt grecki świeżo mielony pieprz   Jest to klasyczna sałatka warstwowa. Dobrze wygląda podawana w dużej szklanej salaterce lub w osobnych porcjach jak na zdjęciu, które

Ugotowane pozamiatane
“Grzanki” z dyni i żółtego sera z pesto 132

znaczy dolną część też można, ale po wycięciu pestek zostanie dziura, więc na grzanki się nie przydadzą.   Składniki: dynia piżmowa pokrojona na plasterki ok. 1 centymetra 100 g tartego żółtego sera kupny sos pesto listki bazylii do dekoracji pieprz   Przygotowanie: Dynie zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni po 10 minut na każdą stronę plasterka aż będzie

Ugotowane pozamiatane
Cukinia smażona 228

pozbawimy cukinię części jej smaku, który znajduje się właśnie w tym soku, ja go zostawiam. Dobrym sposobem na zatrzymanie soku w cukinii jest jej panierowanie przed smażeniem w bułce tartej, ale wtedy musimy smażyć ją na dużej ilości oleju, co powoduje duże zwiększenie ilości kalorii i cukinia nie jest już wtedy tak lekkostrawna

Kuchcik gotuje
Sos chrzanowy 121

udoskonali nasze potrawy o wspaniały smak. Zapraszam do zapoznania się z przepisem:  Przepis: Składniki (400 ml) 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany rzadkiej 18% 3 - 4 łyżeczek tartego chrzanu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła  sól, pieprz, papryka słodka, tymianek, rozmaryn  Wykonanie: 1. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąki i robimy zasmażkę

Mój pomysł na
Pizza 145

soli łyżka cukru szklanka wody sos szklanka przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku szczypta cukru sól, pieprz dodatki 10 dag salami 1 czerwona papryka 2 garście kukurydzy konserwowej 15 dag tartej mozzarelli  łyżka ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z wodą, dodajemy cukier. Podgrzewamy (nie gotujemy). Rozpuszczamy drożdże. Dodajemy 4 łyżki mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce

Pobite gary Barbary
JAK ZROBIĆ KOTLETY POŻARSKIE Z ROZMARYNEM 502

łam do niego szczyptę rozmarynu dla smaku.   50dag.piersi kurzych 1/2 szkl.mleka Szczypta rozmarynu 2 czerstwe bułki kajzerki żółtko 8 łyżek prawdziwego masła sól pieprz jajko 5 łyżek bułki tartej sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piersi kroimy na kawałki,mielimy w maszynce.Dodajemy namoczone w mleku bułki,żółtko,3 łyżki masła,wyrabiamy dobrze masę.Przyprawiamy solą i pieprzem.Formujemy spore kotlety wilgotnymi dłońmi.Panierujemy

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Jesienne risotto z dynią 175

strugami parmezanu. SKŁADNIKI 400g dyni (Hokkaido, muszkatołowej, Butternut lub Sampson) 100g wędzonego boczku 1 szklanka ryżu Arborio lub Carnaroli 1,5 litra rosołu warzywnego lub drobiowego 2/3 szklanki mieszanych tartych serów – parmezanu, grana padano, cheddara 60g masła podzielone na trzy części 3 łyżki oliwy z oliwek 2 średnie cebule (200g) 2 ząbki czosnku 2/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej

Karo in the Kitchen
“Dieta bezglutenowa” – recenzja 115

ciekawie wyglądają przepisy na bezglutenowe kartacze, flan po katalońsku, kluseczki z polenty kukurydzianej, tatar z wędzonego łososia, jaglankę z gruszkami, pizzę z kalafiora czy fasolkę z migdałami zamiast bułki tartej. Na pewno upiekę gryczane muffinki i szpinakowe babeczki. Mam nadzieję, że wyjdzie mi na zdrowie, bo wygląda całkiem smacznie.   Dieta bezglutenowa Opracowanie zbiorowe Data wydania: 2016 Oprawa: miękka

Ugotowane pozamiatane
KROKIETY Z KISZONÁ KAPUSTĄ I GRZYBAMI SUSZONYMI 139

siekamy i obsmażamy z grzybami.Dodajemy kapustę i zasmażamy z 1 łyżką mąki,przyprawiamy i chwilę dusimy. Farsz nakładamy na naleśniki ,rolujemy na krokiety,moczymy w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania