font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 szklanki startej cukinii (po odciśnięciu) 1 marchewka 1 i ¾ szklanki bułki tartej 3 jajka 200 g żółtego sera 2 ząbki czosnku 3 średnie cebule ½ szklanki oleju 1 łyżka suszonych ziół prowansalskich 1 łyżka suszonego tymianku sól, pieprz Cukinię myjemy, obieramy
kulinarnyswiatdomimakaronu spaghetti 1 cukinia 1 pomidor 1 średnia cebula 155 g pieczarek 2 suszone pomidory 4 łyżki jogurtu naturalnego, ja użyłam gęstego typu greckiego, Bakomy 3 łyżki tartego parmezanu sól, pieprz, vegeta natur, słodka papryka, bazylia, lubczyk ząbek czosnku świeży koperek drobno posiekany 1/3 szklanki wody do sosu (opcjonalnie) oliwa z oliwek do smażenia kilka drobno posiekanej sałaty rzymskiej
Zasmakuj Kuchnipieczenia chleba. Bo nie ma lepszego. Kto spróbował, ten wie. Chleb który dziś Wam prezentuję to efekt małego eksperymentu. Ma ciekawy kolor i smak, a to za sprawą tartej marchewki oraz świeżego soku z marchwi, którym zastąpiłam część wody dodanej do wyrabiania ciasta na chleb. Eksperyment uważam za udany. Chleb wyszedł pyszny, z delikatnie wyczuwalną słodyczą marchewki. Polecam
Smakowity Blog Kulinarnypomidor ok. 50 dag pieczarek gęsty jogurt naturalny ok. 3/4 szklanki śmietana 18 % ok. 1/2 szklanki cebula jajko olej do smażenia mąka, sól, pieprz cytrynowy, ok. 3-4 łyżek tartego żółtego sera Przygotowanie : Świeżą rybę oporządzić, umyć, podzielić na dzwonka, posypać pieprzem i pozostawić na ok. godzinę W tym czasie pokroić w plastry umyte pieczarki i obraną, pokrojoną cebulę
Proste Potrawyłyżki masła 2 łyżki bazylii suszonej 1 łyżka oregano 4-6 łyżek owocu granatu sól, pieprz świeżo mielone kilka oliwek drobno pokrojonych garść szczypiorku do dekoracji kilka łyżek drobno tartego sera dowolny 0.700 dag słodkich pomidorów sparzonych ,obranych ze skórki Sposób: Pomidory blendujemy i dusimy na małym ogniu, dodajemy bazylię , oregano , pieprz i sól Makaron gotujemy wedle przepisu
Viola cooks with passionKotlety z komosą ryżową, brokułem i parmezanem zapiekane w piekarniku. Do tego sos pomidorowy i posiłek gotowy :) 500 g mięso mielone z indyka 300 g brokuły gotowane 30 g tartego parmezanu 150 g komosy ryżowej 1 jajko kurkuma, czubryca, sól – do smaku Komosę gotujemy w 300 ml wody z dodatkiem kurkumy. Brokuły gotujemy na pół twardo
Kucharzycaugotowane ziemniaki 2 czerwone cebule obrane, posiekane i posolone puszka tuńczyka dobrej jakości opakowanie gotowej gotowanej marchewki albo 3 duże marchewki ugotowane, obrane i pokrojone w kostkę opakowanie gotowych tartych buraków (odsączone) duży jogurt grecki świeżo mielony pieprz Jest to klasyczna sałatka warstwowa. Dobrze wygląda podawana w dużej szklanej salaterce lub w osobnych porcjach jak na zdjęciu, które
Ugotowane pozamiataneznaczy dolną część też można, ale po wycięciu pestek zostanie dziura, więc na grzanki się nie przydadzą. Składniki: dynia piżmowa pokrojona na plasterki ok. 1 centymetra 100 g tartego żółtego sera kupny sos pesto listki bazylii do dekoracji pieprz Przygotowanie: Dynie zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni po 10 minut na każdą stronę plasterka aż będzie
Ugotowane pozamiatanepozbawimy cukinię części jej smaku, który znajduje się właśnie w tym soku, ja go zostawiam. Dobrym sposobem na zatrzymanie soku w cukinii jest jej panierowanie przed smażeniem w bułce tartej, ale wtedy musimy smażyć ją na dużej ilości oleju, co powoduje duże zwiększenie ilości kalorii i cukinia nie jest już wtedy tak lekkostrawna
Kuchcik gotujeudoskonali nasze potrawy o wspaniały smak. Zapraszam do zapoznania się z przepisem: Przepis: Składniki (400 ml) 200 ml bulionu warzywnego 200 ml śmietany rzadkiej 18% 3 - 4 łyżeczek tartego chrzanu 1 łyżka mąki 1 łyżka masła sól, pieprz, papryka słodka, tymianek, rozmaryn Wykonanie: 1. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mąki i robimy zasmażkę
Mój pomysł nasoli łyżka cukru szklanka wody sos szklanka przecieru pomidorowego 3 ząbki czosnku szczypta cukru sól, pieprz dodatki 10 dag salami 1 czerwona papryka 2 garście kukurydzy konserwowej 15 dag tartej mozzarelli łyżka ziół prowansalskich Sposób przygotowania: Mleko mieszamy z wodą, dodajemy cukier. Podgrzewamy (nie gotujemy). Rozpuszczamy drożdże. Dodajemy 4 łyżki mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce
Pobite gary Barbaryłam do niego szczyptę rozmarynu dla smaku. 50dag.piersi kurzych 1/2 szkl.mleka Szczypta rozmarynu 2 czerstwe bułki kajzerki żółtko 8 łyżek prawdziwego masła sól pieprz jajko 5 łyżek bułki tartej sól ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Piersi kroimy na kawałki,mielimy w maszynce.Dodajemy namoczone w mleku bułki,żółtko,3 łyżki masła,wyrabiamy dobrze masę.Przyprawiamy solą i pieprzem.Formujemy spore kotlety wilgotnymi dłońmi.Panierujemy
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkistrugami parmezanu. SKŁADNIKI 400g dyni (Hokkaido, muszkatołowej, Butternut lub Sampson) 100g wędzonego boczku 1 szklanka ryżu Arborio lub Carnaroli 1,5 litra rosołu warzywnego lub drobiowego 2/3 szklanki mieszanych tartych serów – parmezanu, grana padano, cheddara 60g masła podzielone na trzy części 3 łyżki oliwy z oliwek 2 średnie cebule (200g) 2 ząbki czosnku 2/3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej
Karo in the Kitchenciekawie wyglądają przepisy na bezglutenowe kartacze, flan po katalońsku, kluseczki z polenty kukurydzianej, tatar z wędzonego łososia, jaglankę z gruszkami, pizzę z kalafiora czy fasolkę z migdałami zamiast bułki tartej. Na pewno upiekę gryczane muffinki i szpinakowe babeczki. Mam nadzieję, że wyjdzie mi na zdrowie, bo wygląda całkiem smacznie. Dieta bezglutenowa Opracowanie zbiorowe Data wydania: 2016 Oprawa: miękka
Ugotowane pozamiatanesiekamy i obsmażamy z grzybami.Dodajemy kapustę i zasmażamy z 1 łyżką mąki,przyprawiamy i chwilę dusimy. Farsz nakładamy na naleśniki ,rolujemy na krokiety,moczymy w rozbełtanym jajku i bułce tartej,smażymy na złoty kolor
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki