tarta - 42848 przepisów (strona:193/2857)

Zapiekane rożki z tortilli 50238

swoimi ulubionymi przyprawami. *Tartym serem można posypać wierzch rożków przed pieczeniem. U mnie jednak, w takiej wersji, ser się wysypywał i roztapiał na blaszce. Zapiekałam więc rożki do czasu, aż ser na ich dnie się rozpuścił i scalił całość. Przenosiłam je wówczas ostrożnie do podłużnej blaszki, tzw keksówki, układałam pionowo, oparte o brzeg blaszki, napełniałam tartą mozzarellą

Smaki Na Talerzu
Sernikowa Tarta 75

tarty i wstaw piekarnika nagrzanego do 170 stopni na ok. 60 minut. Po tym czasie otwórz drzwiczki od piekarnika i pozostaw tartę do przestygnięcia. Gotowe. Spokojnych świąt i smacznego 🇵🇱 Artykuł Sernikowa Tarta pochodzi z serwisu Mozesz nie miec nic...ale jesli masz pasje...to tak jakbys mial wszystko

RafalCook
Żytnia tarta z budyniem i winogronami 116

cytryny, mieszamy. Całość dodajemy do gorącego mleka i mieszamy trzepaczką, by nie powstały grudki. Doprowadzamy do wrzenia, aż zgęstnieje (jeżeli nie doprowadzimy do wrzenia, budyń nie zastygnie na tarcie). Chwilę gotujemy ciągle mieszając, studzimy, przykrywamy folią aluminiową i odstawiamy. SPÓD: Mąkę, erytrol, żołtka, masło i skórkę dokładnie wyrabiamy rękoma. Ciasto rozwałkowujemy na grubość 0,5cm i przekładamy na wałku(...)ostudzony spód, wykładamy ostudzony budyń i dekorujemy winogronami przekrojonymi wzdłuż na połówki. Schładzamy w lodówce, by budyń całkowicie się ściągnął. Przed podaniem posypujemy erytrolem w pudrze. Smacznego! Artykuł Żytnia tarta z budyniem i winogronami pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
Tarta dyniowa czyli pumpkin pie 102

znowu tarta. I znowu dynia. Ale cóż zrobić skoro dynia jest królową jesieni, a tarta jest moim ulubionym daniem. Tym razem tatra na słodko czyli pumpkin pie. Jest przepyszna, bardzo delikatna, rozpływa się w ustach. Takie jesienne ciasto świetnie pasujące do jesiennych, pomarańczowych i czerwonych liści. Składniki (na formę o średnicy 28 cm): ciasto(...)żaroodpornym pod przykryciem, żeby nie wyschła. Upieczoną dynię przełożyć do blendera, dodać jajka, mleko,  przyprawy  i miksować przez dłuższą chwilę,  aż powstanie gładka masa. Formę do tarty wylepić ciastem, nakłuć widelcem,  podpiec 10-15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Następnie zmniejszyć temperaturę do 180 stopni.  Na podpieczone ciasto wylać masę dyniową

Moja kraina smaków
Jabłkowa tarta z karmelem (Crostata di mele e caramello) 157

minut,  mieszając od czasu do czasu . Masa powinna zgęstnieć i uzyskać lekko brązowy kolor.    Tarta Ciasto dekorujemy karmelem. Tak przygotowana tarta jest gotowa do podania. **** Caramello Nel frattempo preparate il caramello. In una pentola dal fondo spesso, scaldate a fuoco basso lo zucchero e 3 cucchiai di succo

La grande e la piccola cuoca
Tarta z grzybami leśnymi 75

ascii-theme-font:minor-latin; mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tarta z grzybami leśnymi Ciasto: 250 g mąki  150 g masła 1 jajko 1 łyżka śmietany lub gęstego jogurtu duża szczypta soli Nadzienie: 1 duży por łyżka masła(...)kruszonkę. Dodać jajko i śmietanę/jogurt i szybko zagnieść  kruche ciasto.  Włożyć do lodówki na minimum godzinę. Ciasto wyjąć i  rozwałkować, wyłożyć nim formę do tarty o średnicy 22 cm. Wstawić na pół godziny do lodówki. Po pół godzinie wyjąć i nakuć dno widelcem. Ciasto pokryć folią aluminiową, wstawić do piekarnika nagrzanego

Smaczny zeszyt
Jabłkowe blond tarty 105

lekko przestudzonej masy dodajemy jajka, mieszamy. Mąkę mieszamy z solą i cynamonem. Dodajemy partiami do mokrych składników, stale mieszamy. Na koniec dodajemy jabłka. Masę przekładamy do foremki na mini tarty lub do formy o wymiarach 20×20 cm. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. Thermomix Z jabłka wykrawamy gniazda nasienne. Jeśli owoce mają grubą skórkę(...)przyprawy, proszek do pieczenia i jajka. Włączamy wyrabianie ciasta, 2 minuty. Jabłko kroimy na kawałki, dodajemy do masy. Włączamy miksowanie, 1 minuta. Masę przekładamy do do foremki na mini tarty lub do formy o wymiarach 20×20 cm. Pieczemy ok. 25 minut w 180 st. C. 1 duża porcja ma ok. 344 kcal

Kucharzyca
Stek z kalafiora 136

minut. Następnie na suchej patelni prażymy pestki słonecznika. Na oddzielnej patelni rozpuszczamy masło z dodatkiem bułki tartej. Całość dokładnie łączymy ze sobą i podsmażamy do zarumienienia. Pietruszkę oraz koperek drobno siekamy. Następnie zioła mieszamy z pestkami słonecznika i bułką tartą z masłem. Gotowe steki podajemy z dodatkiem mieszanki bułki tartej. Artykuł Stek z kalafiora pochodzi

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Grzybowa tarta 144

pieczenia, wody, ziół i szczypty soli zagnieść ciasto. Uformować kulę, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki na około 30-40 minut. Po tym czasie wyłożyć formę do tarty, nakłuć widelcem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, a następnie ostudzić. 2. Farsz: Filet z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą, pieprzem, lubczykiem(...)pieprzem, smażyć kilka minut. Następnie dodać pokrojonego w plasterki pora, podlać wodą i dusić około 10 minut. Mięso dokładnie wymieszać z grzybami. 3. Gotowy farsz wyłożyć na wystudzony spód tarty, posypać startym żółtym serem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta z malinami i bezą kokosową. 182

były upały, a dwa ostatnio trochę byliśmy w rozjazdach. Teść obdarował mnie przepysznymi malinami, więc stwierdziłam, że nie ma na co czekać, tylko trzeba działać. Wymyśliłam sobie tartę na kruchym maślanym spodzie, z dużą ilością malin. Ale mój Luby jest jakiś na maxa wrażliwy na pestki z malin. Mi one nie przeszkadzają, no ale On ich nie lubi. Więc musiałam(...)piszę poniżej! SKŁADNIKI NA CIASTO KRUCHE: - 150 g zimnego masła - 3 żółtka - 1-2 łyżki lodowatej wody - 280 g mąki pszennej W/w zagnieć szybko, wylep formę do tarty i wstaw na kwadrans do lodówki. Po tym czasie wstaw formę z ciastem na 15 minut do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i podpiecz spód. *użyj formy metalowej, jeśli

SMYKWKUCHNI
Tarta z kremem z białej czekolady z owocami 153

owoców (maliny, borówki, jeżyny, porzeczki), kilka listków mięty do ozdoby. Do przesianej mąki dodać masło, szybko posiekać. Dodać cukier, sól oraz wodę, szybko zagnieść. Gotowym ciastem wylepić formę do tarty i wstawić do lodówki na około 1/2 godziny.  Na ciasto położyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą. Piec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez(...)kremówką do uzyskania kremu. Dodać przestudzoną czekoladę, wymieszać. Na wystudzone ciasto wyłożyć krem czekoladowy, wierzch udekorować owocami oraz listkami mięty.  Schłodzić w lodówce przez około 1 godzinę. Tarta wygląda i smakuje obłędnie. Polecam

Moja kraina smaków
Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) 68

wiem, że jest środek lata, ale rzodkiewki i szczypiorek kojarzą się z wiosną, dlatego tarta ta nazywa się tartą wiosenną ;-) Składniki na formę o średnicy 28cm Mąka pszenna 250g Sól 3/4 łyżeczki Masło 150g Jajko 1 duże jajko Śmie The post Wiosenna tarta na kruchym cieście (z rzodkiewką i serem feta) appeared first

Kulinarne Przeboje
Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem 73

z kiwi należy do tych ciast, które są podwójnie super! – po pierwsze – świetnie smakują, a po drugie nie wymagają od nas dużego wkładu pracy. Herbatnikowy spód tarty sprawia, że nie wymaga ona pieczenia przez co jej wy The post Śmietankowa tarta z kiwi z ciasteczkowym (herbatnikowym) spodem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Jagodowa Tarta Bez Pieczenia 143

tabliczki białej czekolady kilka jagód do dekoracji Spód 1. Ciastka kruszymy i zalewamy roztopionym masłem. Całość mieszamy, aż utworzy się konsystencja "mokrego piasku". Tak przygotowanymi ciastkami wylepiamy formę do tarty, najlepiej z wyjmowanym dnem, jeśli takiej nie mamy to smarujemy ją masłem (może być problem z wyjęciem pierwszego kawałka) lub wykładamy folią spożywczą i dopiero wykładamy ciastka. Gotowy(...)wykładamy na spód, a następnie do lodówki. Dodatki 4. Czekoladę rozpuszczamy nad kąpielą wodną. 5. W rozpuszczonej czekoladzie maczamy biszkopciki i układamy na cieście. Tartę posypujemy jagodami i zdobimy resztą czekolady tworząc esy floresy. Tarte przechowujemy w lodówce. Smacznego

Gotowanie...to proste !