tarta - 42848 przepisów (strona:198/2857)

TARTA SNIKERS (bez pieczenia) 151

Polewa: 100 g czekolady gorzkiej 1 łyżka masła Wykonanie: Masło topimy. Herbatniki drobno kruszymy do miski i ucieramy z roztopionym masłem. Powstałą masą wylepiamy spód i boki formy do tarty, mocno dociskając. Wstawiamy do lodówki. Śmietanę wlewamy do garnka i podgrzewamy. W ciepłej śmietanie rozpuszczamy czekoladę karmelową. Studzimy, a następnie wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny(...)orzeszki ziemne. Mieszamy. Gotową masę wykładamy na przygotowany wcześniej spód herbatnikowy i wkładamy do lodówki. Czekoladę gorzką razem z masłem topimy w kąpieli wodnej. Stopioną czekoladę rozsmarowujemy na wierzchu tarty i posypujemy uprażonymi orzeszkami ziemnymi. Wkładamy do lodówki

Kuchnia MagdaLeny
Pikantna tarta z dynią 153

stolnicę, dodać masło 2. Zagnieść ciasto na tartę 3. Odstawić ciasto do lodówki 4. Dynię obrać, pokroić i zalać wrzątkiem 5. Rozwałkować ciasto 6. Wylepić ciastem formę 7. Zapiec lekko tartę 8. Wymieszać śmietankę z jajkiem i doprawić sos 9. Wyłożyć warstwo boczek oraz dynię 10. Wylać sos 11. Upiec tartę Poprzedni krok 1 z 11 Następny krok   Sezon(...)dynię trwa już miesiąc. Napisz w komentarzu, czy lubisz potrawy z dyni? Jeśli tak to jakie? Artykuł Pikantna tarta z dynią pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Tarta z jeżynami i mascarpone 204

razem tarta z serkiem Mascarpone i jeżynami.    Delikatnie słodki ser i kwaskowaty smak jeżyn...zapach nieziemski a smak....nie do opisania... Polecam bo przepis szybki i łatwy a zaskoczy nawet najbardziej wybrednych gości:) Składniki na formę 26cm Ciasto: - 200g mąki krupczatki - 80g masła - 50g cukru pudru - 2 duże łyżki śmietanki 30% - 1 żółtko - kilka kropel olejku(...)zagniatamy, owijamy w folię spożywczą i wkładamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie wałujemy, najlepiej miedzy foliami i wykładamy do formy wcześniej wysmarowanej masłem i posypanej bułka tarta lub mąką, wyrównujemy brzegi, nakłuwamy widelcem spód i pieczemy w nagrzanym piekarniku na 180 stopni przez 15 minut, studzimy.   W tym czasie robimy masę serową,  jajka

Wypieki Rene
Tarta Z Jarmużem, Kurczakiem i Mozzarellą 170

Tarta wyszła bardzo smaczna z chrupkim ciastem o smaku paprykowych krakersów, a to za sprawą dodatku słodkiej i ostrej papryki oraz soli :) Składniki na tartę o śred. 25 cm: 150 g mąki pszennej 100 g masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody sól, papryka słodka i ostra Nadzienie: 150 g świeżego jarmużu 1 łyżka soku z cytryny(...)cytryny a następnie osuszamy. 3. Jajko oraz białko roztrzepujemy ze śmietaną, serem żółtym oraz przyprawami na koniec dodajemy jarmuż pokrojony na drobno. 4. Foremkę na tartę smarujemy masłem/margaryną i wysypujemy bułką tartą. Wylepiamy ciastem, nakłuwamy gęsto i podpiekamy w piekarniku w 200 stop. przez około 10-15 minut. 5. Na lekko przestudzony spód wykładamy nadzienie

Gotowanie...to proste !
ANANASOWA TARTA – szybki i prosty deser! 176

Sposób przygotowania: Otręby zalej gorącą wodą, wymieszaj i zostaw na około 15 minut. Następnie dodaj do nich kokos oraz zblendowanego banana. Całość wymieszaj i powstałą masą wylep formę do tarty. Spód piecz około 10 – 15 minut w 180 stopniach Celsjusza. Aby przygotować mus połącz ze sobą zblendowanego ananasa oraz banana. Dodaj też kurkumę. Odbierz kilka łyżek(...)cały czas mieszając. Mus wyłóż na upieczony spód. Czekoladą roztop w kąpieli wodnej, dodaj do niej olej kokosowy i wymieszaj do jego rozpuszczenia. Czekoladę wylej na mus z ananasa. Tartę pozostaw do zastygnięcia czekolady. Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
Tarta cytrynowa 139

postoi trzy dni o ile zamkniemy lodówkę na klucz.  Z dnia na dzień jest coraz smaczniejsza.  Polecam Wam- koniecznie wypróbujcie. Przepis z bloga Moje wypieki lekko zmodyfikowany Tarte upiekłam w dwóch foremkach, ale możecie upiec w okrągłej formie o średnicy 22-24 cm Kruchy spód 195 g mąki pszennej 1 żółtko 120 g masła zimnego(...)długo aby niepotrzebnie nie napowietrzyć masy.  Delikatnie przelać na upieczony spód i piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.  Tartę przykryłam folią aluminiową, aby góra pozostała jasna. Po upieczeniu wystudzić. Ozdobić bitą śmietaną i tartą skórką cytrynową. Dodałam jeszcze pestki granatu i mięte.  Smakuje najlepiej dnia następnego. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Tarta żytnia z buraczkami, fenkułem i koperkiem 152

każdy znajdzie coś dla siebie. Dzisiejsza przygotowana została z żytniego ciasta kruchego. Spód idealnie komponuje się smakowo z nadzieniem, które stanowi ugotowany buraczek z fenkułem i serem feta. Tarta jest wspaniała, idealna na ciepło lub na zimno do zapakowania np. na drugie śniadanie. Bardzo polecam wypróbowanie przepisu! Składniki na nałożenie: 250 g ugotowanych buraczków 200 g kwaśnej śmietany(...)około 5 minut. Na koniec podlać 3 łyżkami octu balsamicznego fenkuł rozłożyć na podpieczonym spodzie i zalać 1/3 masy śmietanowej. Buraczki pokroić w cienkie plasterki i rozłożyć dekoracyjnie na tarcie. Zalać resztą śmietany i posypać pokruszonymi orzechami. Piec w 200`C około 25 minut. podawać z posypaną koperkiem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta pana cotta, dwu kolorow,a mocno piernikowa 119

czekoladową  pana cotę,  tak sobie wymyśliłam. Na jedną i drugą, kawałeczki pierników w czekoladzie z nadzieniem owocowym powkładałam i dla przełamania smaków, świeże maliny dodałam.  Tarta, dla tych co za słodyczami nie przepadają, ale ochotę na małe co nie co mają. Lekko gorzka dzięki czekoladzie, ale mając pierniki w swoim składzie, to słodycz jest wyczuwalna(...)tarta inna niż wszystkie, czyli – niebanalna.   Składniki   na okrągła formę o średnicy ok. 30 cm: ciasto: 1 opakowanie Pierników Toruńskich „Flisaczki”, 100 g wiórek kokosowych, 50 g masła, 1 małe jajko, biała pana cotta: 500 ml mleka 2% tłuszczu, 100 ml słodkiej śmietanki 30%, 3 pełne łyżeczki żelatyny ( na 600 ml płynu), 1 łyżka syropu trzcinowego

Moniki Smakołyki
Tarta z marchewką i sezamem 122

Tarta z młodą marchewką i sezamem to pomysł na prosty obiad lub letnią, wykwintną kolację na werandzie, koniecznie z lampką białego wina. Tarta jest dość nietypowa, bo część masła zastąpił biały serek. Jest lżejsza, a ciasto delikatne i chrupiące, w smaku przypominające ciasto francuskie. Przed nałożeniem farszu można ciasto wcześniej podpiec przez około 10-15 minut(...)choć nie jest to konieczne. Tarta lub jak wolisz quiche, pomimo pospolitych składników zawsze prezentuje się elegancko i wykwintnie. Proste, pożywne i zdrowe jedzonko, pyszne na gorąco i na zimno. Polecam! Składniki na ciasto: 160 g mąki (u mnie orkiszowa jasna) 100 g białego serka np. Philadelphia (10% tł.) 100 g masła + do wysmarowania formy szczypta soli Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Tarta kokosowo-migdałowa z kremem czekoladowym (spód bez cukru, mąki, masła i jajek) 97

soli.   Dodać syrop/melasę oraz olej kokosowy i całość dokładnie wyrobić. (Masa powinna byś zbita i konsystencją odrobinę przypominać mokry piasek.)  Powstałym ciastem wylepić natłuszczoną formę do tarty (zrobić wysoki brzeg) i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 15 minut, aż się przyrumieni. Przygotować krem. Czekoladę rozpuścić w mleku kokosowym i przelać na ostudzony spód. Kiedy(...)lekko przestygnie ozdobić według uznania. Tartą najlepiej przechowywać w lodówce. (*) Można użyć czekolady gorzkiej i wtedy nie dodawać kakao

Di gotuje
Tarta caprese z bakłażanem i tuńczykiem 186

wytrawnej wersji, czyli kruche ciasto z sosem pomidorowym i tuńczykiem. Na wierzchu przeplecione krążki bakłażana z pomidorem i mozzarellą, czyli coś na podobieństwo słynnej sałatki włoskiej caprese. CIASTO NA TARTĘ: 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1/2 łyżeczki soli 100 g masła lub margaryny 1 jajko 3 łyżki zimnej wody NADZIENIE: 1 cebula biała 2 ząbki czosnku(...)mozzarellę pokroić na plasterki. Na podpieczoną tartę wyłożyć gęsty sos pomidorowy i rozłożyć kawałki tuńczyka. Na wierzchu układać naprzemiennie plasterki bakłażana, pomidorów i mozzarelli. Wszystko posmarować oliwą doprawioną oregano i solą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez około 40 minut. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z rybą , Obiad , Tarty i kruche ciasta Tagged

https:KKuchniaMniam
Bardzo skandynawska tarta nie tylko na skandynawską kieszeń 132

wspólnego gotowania jest skandynawski deser z owocami leśnymi! Zaskoczona i lekko zdezorientowana, czym prędzej wysłałam C. do sklepu, a sama rozpoczęłam poszukiwania odpowiedniego przepisu. W oko wpadła mi tarta z Scandilicious baking Signe Johansen. Z tym, że w oryginale jest z czerwonymi porzeczkami. Wygląda piękne! Ale ten, kto kiedyś próbował kupić czerwone porzeczki w Danii(...)razem ze skórkami. Jeśli zależy Wam na lepszym kontraście kolorystycznym, zdecydujcie się na marcepan lub jasną masę migdałową. Inną propozycję na skandynawskie ciasto z owocami leśnymi znajdziecie u Siankoo . Tarta z masą migdałową i owocami leśnymi Składniki: (na formę do tarty o średnicy 24 cm) spód: 200 g mąki pszennej 50 g cukru 100 g zimnego

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tarta czekoladowa z truskawkami 626

galaretka truskawkowa 300 gram truskawek Sposób przygotowania: Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche, zawijamy w torebkę foliową i wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzonym ciastem wylepiamy formę do tarty, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, pozostawiamy do ostudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, stopniowo dodajemy jogurt grecki, na końcu dodajemy cukier(...)śmietan fixami. Masę wykładamy na ciasto kruche, na wierzchu układamy truskawki, wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, pozostawiamy do ostudzenia. Tężejącą galaretkę wylewamy na wierzch tarty, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia

Bajeczna Kuchnia
Tarta fistaszkowa ze śmietaną karmelową 110

Tarta fistaszkowa , czyli tarta z orzeszków ziemnych z delikatnym kremem ze śmietany z karmelem. Ciasto: 300 g mąki z orzeszków ziemnych, 200 g zimnego masła, 100 g cukru, 3 żółtka, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia, krem: 100 g cukru, 40 g miękkiego masła, 60 g śmietany 30%, 500 ml śmietany kremówki 30 % Wszystkie składniki ciasta włożyć(...)blendera i krótko zmiksować. Wyjąć, zlepić formując spłaszczoną kostkę, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na pół godziny. Formę do tarty (około 24 cm) wysmarować masłem. Ciasto rozwałkować, przełożyć do formy, ładnie przyciąć brzegi. Widelcem ponakłuwać ciasto. Przykryć papierem i obciążyć fasolą, ryżem…. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut, następnie zdjąć papier

królestwo garów
Tarta z kremem imbirowo - mandarynkowym 132

tarta to magiczne ciasto. Magicznie smakuje, magicznie pachnie a najbardziej magicznie znika. Tarta jest szybka w wykonaniu, tylko potrzebuje chwilę w lodówce aby była dobra do zjedzenia. Zachęcam do wypróbowania. Zamiast mandarynek można dać pomarańcze ale owoce cytrusowe mają tutaj znaczenie, nadają ciastu charakteru. Tarta z kremem imbirowo - mandarynkowym. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie