tarta - 42848 przepisów (strona:206/2857)

Kotlety z kalafiora, jajek i żółtego sera + film 37

sztuk: 1 średni ugotowany kalafior 200 g żółtego sera 3 jajka ugotowane na twardo 2 cebule 1 pęczek natki pietruszki 1 surowe jajko 1/2 – 3/4 szklanki bułki tartej + bułka tarta do panierowania olej do smażenia 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka czarnego pieprzu sól Przepis: Obraną cebulę drobno siekamy. Na patelni z rozgrzanym tłuszczem delikatnie(...)odsączony z wody kalafior przekładamy na płaski talerz i rozgniatamy widelcem po czym wrzucamy do miski, dodajemy starte jajka, żółty ser, podsmażoną cebulę, posiekaną natkę, jajko oraz bułkę tartą. Następnie całość doprawiamy czosnkiem granulowanym, sporą szczyptą soli oraz czarnym pieprzem. Masę starannie wyrabiamy dłonią. Z masy, wilgotnymi dłońmi formujemy niewielkie kotlety i panierujemy je w bułce tartej

Smakowite Dania
Soczyste kotlety mielone z kurczaka 38

tego ziemniaczki, ulubiona surówka i idealny obiad gotowy. Składniki (na 4 duże kotlety): 2 średnie piersi z kurczaka 2 łyżki majonezu płaska łyżeczka słodkiej papryki 2 łyżki bułki tartej i trochę do obtoczenia łyżeczka drobno siekanego szczypiorku łyżka sosu sojowego sól i pieprz do smaku olej do smażenia Do podania: ugotowane lub pieczone ziemniaczki surówka – u mnie domowy(...)kurczaka, ale ja jednak wolę mielić swoje. Mielimy na drobno, przekładamy do miski.   Do mięsa dodajemy majonez, przyprawy – paprykę, sól, pieprz, szczypiorek, sos sojowy oraz bułkę tartą – wszystko dokładnie mieszamy, do dokładnego połączenia. Wstawiamy do lodówki do schłodzenia na minimum 30 minut.   W tym czasie możemy obrać ziemniaki, wstawić je i zrobić surówkę

Smaczna Strona
Co zrobić z warzyw z rosołu? 35

rosołu i chętnie się nimi z Wami podzielimy! Kotlety warzywne około 500 g warzyw z rosołu (mieszane w dowolnych proporcjach marchew, seler, pietruszka, cebula, por itp. 60 g bułki tartej 25 g mąki 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko sól i pieprz do smaku opcjonalnie: 2 łyżki posiekanych świeżych ziół (np. mieszanka oregano, szczypiorku, bazylii i lubczyku) olej(...)warzyw z rosołu, jednak co przygotować, jeśli pozostało Ci też mięso? Z powodzeniem możesz dodać je do kotletów. Pamiętaj jednak, by dokładnie je rozdrobnić i dodawać stopniowo bułkę tartą, gdyż kotlety z mięsem i warzywami z rosołu mogą być nieco bardziej suche – wówczas będzie potrzebna mniejsza ilość bułki. Sałatka jarzynowa Pyszna, przywołująca na myśl dzieciństwo sałatka jarzynowa może

Rozdomowiona
Naleśniki z brokułami i serem żółtym 44

głos Autor: Martyna Pietruszka Danie: Naleśniki Kuchnia: Polska Trudność: Łatwe Ilość 14 sztuk Przygotowanie 30 min. Smażenie 20 min. Kalorie 310 kcal Perfekcyjne naleśniki z nadzieniem brokułowym z dodatkiem tartego żółtego sera i szynki. Wytrawne naleśniki na obiad lub kolacje. Tryb gotowania. Dłuższe podświetlenie ekranu (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: NALEŚNIKI 4 4 jajka 2 szklanki 2 mleka 1 szklanka(...)miękkości. Po ugotowaniu brokuł musi być naprawdę miękki. Brokuła odcedź z wody, przełóż do głębokiego talerza i rozgnieć widelcem na niemalże papkę. Każdego naleśnika nadziej brokułowym farszem, posyp tartym żółtym serem. Połóż plasterek szynki. Naleśnik zwiń w rulon. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Uwagi: *dla niemowlaka koniecznie pomiń dodatek soli w przepisie **dla niemowląt i małych dzieci do 3 roku życia

ProstePesto.pl
Tarta ze szparagami i mozzarellą na cieście francuskim. 52

Przepis na szybką tartę na cieście francuskim. Tarta ze szparagami, mozzarellą i szpinakiem. Sprawdzony przepis na szybki obiad. Po sezonie szparagowym świetnie będzie pasowała również cukinia. Drukuj Tarta ze szparagami i mozzarellą na cieście francuskim Składniki 1 opakowanie gotowego ciasta francuskiego 1 jajko garść szpinaku 1 kulka mozzarelli(...)całość oprószamy solą i pieprzem. Na wierzch ścieramy mozzarellę na tarce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 20-25 minut, aż się ładnie zrumieni. Artykuł Tarta ze szparagami i mozzarellą na cieście francuskim. pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Krokiety Z Pieczarkami Na Cieście Drożdżowym 33

szczypty soli 1/2 szkl wody gazowanej 3/4 szkl mleka lub napoju migdałowego, sojowego lub ryżowego 1 łyżka oleju Farsz: około 400 g pieczarek 1/2 główki cebuli 1 łyżka bułki tartej 2 ząbki czosnku sól, pieprz Do obtoczenia/panierki: 1 małe jajko  2 łyżki mleka bułka tarta lub mieszanka mąki pszennej z kukurydzianą sól, pieprz do jajka(...)czasie szklimy cebulkę, oraz czosnek, przesmażamy razem z nimi pieczarki. Pieczarki w trakcie smażenia solimy i pieprzymy, kiedy odparuje z nich większość wody dosypuje 1 łyżkę bułki tartej, mieszam i przekładam do miseczki. 2. Teraz smażymy naleśniki.   Naleśniki aby nie pękały przykrywamy talerzem.  3. Po usmażeniu wszystkim naleśników nakładamy farsz i zawijamy w kopertę Krokiety możemy obsmażyć

Gotowanie...to proste !
Przepisy na szybkie ciasta bez pieczenia! 15 pysznych przepisów 111

zadowoli twoje podniebienie i zachwyci twoich gości. Dzięki prostej recepturze i dostępności składników, możesz przygotować to pyszne ciasto w domu w zaledwie godzinę. Dokładny przepis znajdziesz tutaj . 8. Truskawkowa tarta na zimno Tarta z truskawkową pianką to przepis na pyszne, letnie ciasto, które z pewnością zachwyci Twoich bliskich i znajomych. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane(...)sztywno z dodatkiem fixu, a następnie do ubitej śmietany dodawać partiami pozostałe składniki. Gotowy krem trzeba wyłożyć na schłodzony wcześniej spód tartowy i wstawić do lodówki. Na wierzchu tarty umieszczamy jeszcze jedną warstwę truskawkową. Truskawki należy zblendować na gładką masę, a galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody. Następnie należy dodać do ciepłej galaretki zblendowane truskawki i dokładnie

Via Gusto
Pasztet wielkanocny 38

podgardla – 300 g wątróbki drobiowej – 2 marchewki – 1 pietruszka – 1 duża cebula – 2 liście laurowe – kilka ziaren czarnego pieprzu – 2 czerstwe kajzerki – 3 jajka – sól, pieprz, ostra papryka, świeżo tarta gałka muszkatołowa – – smalec lub masło do wysmarowania formy – 2 łyżki bułki tartej Przygotowanie: Do garnka włóż obrane marchewki, pietruszkę i cebulę. Dodaj mięso – wszystkie(...)uzyskać jeszcze gładszą i jednolitą masę. Do masy mięsnej dodaj całe jaja, 1 łyżkę soli i 1 łyżkę pieprzu, około 1 łyżki ostrej papryki. Całość dopraw sporą ilością tartej gałki muszkatołowej. Keksówkę nasmaruj smalcem lub masłem oraz wysyp bułką tartą. Włóż masę mięsną i wyrównaj górną część.  Piecz pasztet w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni

nietylkopasta.pl
Siekane kotlety rybne. 41

dowolnej ryby.  Ryba powinna być bez skóry i ości.  Z podanych składników zrobiłam 5 kotlecików.  Składniki: 350 g. filetów rybnych (miałam mirunę) 1,5 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka majonezu  1 łyżka posiekanego koperku 1 łyżka pokrojonego szczypiorku 1/3 łyżeczki soli na czubku łyżeczki pieprzu Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotlecików(...)olej do smażenia  Wykonanie: Filety rybne pokroić na mniejsze kawałki, a następnie posiekać.  Przełożyć do miski. Dodać jajko, bułkę tartą majonez, koperek,  szczypiorek, sól i pieprz.  Wymieszać. Jeśli trzeba, doprawić jeszcze solą i pieprzem.  Formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej.  Zrobiłam z tej porcji 5 średnich kotletów.  Kotleciki

Agusiowe smakołyki
Ser feta w panierce 37

temperaturze pokojowej, tak aby przyprawy połączyły się z serem i nie odpadły podczas dalszego panierowania. I gotowe. Teraz wystarczy już przestrzegać kolejnych kroków podczas panierki. Czyli mąka, jajko, bułka tarta z sezamem. Dać odpocząć w lodówce. I smażyć na chrupiąco na gorącym tłuszczu. Zajadać z apetytem. I jak to mówią grecy Kali Orexi! Przepis na ser feta(...)panierce z sezamem: Składniki: 1 serek feta około 200 g 1 jajko szczypta soli 2 łyżki mąki 2 łyżki bułki tartej 2 EL sezamu olej do smażenia Wykonanie : 1. Ser feta pokroić na paski około 1- 2 cm lub w kostkę i osuszyć papierowym ręczniczkiem. 2. Przed smażeniem należy przygotować trzy naczynia. Do jednego dać mąkę pszenną. Do drugiego

dolcevitainmykitchen
20 PRZEPISÓW NA SZYBKIE DESERY! Proste pomysły, które zrobisz w kilka chwil 53

syropu klonowego. Pudding z tapioki Tapioka to ciekawa alternatywa dla tradycyjnego ryżu do puddingów. Wystarczy gotować tapiokę w mleku kokosowym i dodać do niej owoce lub syrop klonowy. Tarta z owocami Tarta z owocami to prosty i efektowny deser. Wystarczy kupić gotowe ciasto do tarty i ułożyć na nim ulubione owoce. Można posmarować tartę

Via Gusto
Ser żółty smażony. 43

mniejsze kawałki i podać jako przekąskę.  Podaję składniki dla dwóch osób.  Składniki: 2 grube plastry (1-1,5 cm) sera żółtego twardego  2 jajka mąka bułka tarta sól, pieprz Dodatkowo: olej do smażenia Wykonanie: Ser do smażenia powinien być twardy, bez dziur.  U mnie najlepiej się sprawdza gouda, lub edamski.  Wiem, że się(...)powtarzam, ale nie każdy czyta wstęp :)  Jajka wbić do miski, przyprawić solą i pieprzem. Roztrzepać widelcem. Mąkę i bułkę tartą wyłożyć na osobne talerzyki.   Plastry sera panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej, a następnie ponownie  w jajku i bułce tartej.  Panierka powinna być podwójna, żeby ser jak najmniej wypływał

Agusiowe smakołyki
Kotlety rybne 110

także na zimno w formie przekąski. PRZEPIS NA KOTLETY RYBNE Składniki 500 g fileta z dorsza 1 czerstwa kajzerka 1 jajko sól pieprz mleko do namoczenia kajzerki bułka tarta do obtoczenia kotletów olej do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Filety rybne oczyszczamy z ości. Jeśli są to mrożone filety, należy je wcześniej rozmrozić i dokładnie osuszyć z nadmiaru(...)miseczki ze zmieloną rybą. Dodajemy również szczyptę soli oraz pieprzu. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej i gładkiej masy. Jeśli masa będzie zbyt rzadka można dodać odrobinę bułki tartej. Do miseczki przesypujemy bułkę tartą. Z masy formujemy kuleczki, wielkości orzecha włoskiego, następnie je spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy kotlety

Przepiski.pl
Mini kotleciki z piersi kurczaka. 42

ząbek czosnku 1/2 łyżeczki soli (na początek) 1/2 łyżeczki papryki ostrej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 2 łyżki pokrojonego szczypiorku  pieprz 2 łyżki bułki tartej  Dodatkowo: bułka tarta do obtoczenia kotlecików olej do smażenia Wykonanie: Mięso zmielić. Dodać jajko, bułkę tartą, szczypiorek, czosnek przeciśnięty  przez praskę i przyprawy(...)Wstawić do lodówki co najmniej na godzinę. U mnie było w lodówce przez noc.  Dłonie moczyć w wodzie i formować z mięsa małe kulki. Obtaczać je w bułce tartej.  Smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z każdej strony

Agusiowe smakołyki
Galette z gruszką i marakują 52

Galette to rodzaj rustykalnej, płaskiej tarty o nieregularnych brzegach. Ciasto rozwałkowuje się na papierze do pieczenia, wykłada na nie nadzienie a brzegi tarty zawija do środka starając się nadać ciastu okrągłą formę. Do jej przygotowania nie potrzebujecie blaszki na tartę, ale też nadzienia jest mniej i jest niższe niż w klasycznej tarcie. Dzisiaj zaprasza(...)pieczenia, cukier, mieszamy. Następnie dodajemy olej, wodę, mieszamy i wyrabiamy ciasto. Potem na papierze do pieczenia rozwałkowujemy ciasto niezbyt cienko, nadają mu kształt koła – można ciastem wyłożyć formę na tartę, ale nie trzeba. Następnie gruszki obieramy, kroimy w cienkie plasterki, wsypujemy do miski i mieszamy z proszkiem kremu do karpatki. Gruszki wykładamy grubą warstwą na ciasto (brzegi zostawiamy wolne). Potem

Dorota Smakuje