tarta - 42848 przepisów (strona:1720/2857)

Naleśniki z szpinakiem i serem feta 294

kostkę i łączymy całość ze szpinakiem trzymając na wolnym ogniu. Gdy naleśniki już usmażone nakładamy farsz, skręcamy w rulonik obtaczamy w jajku doprawionym solą oraz pieprzem następnie bułka tarta i podsmażamy z każdej strony na chrupiącą skórkę. Smacznego  Nasz szpinak delikatnie podsmażamy na masełku dodajemy czosnek i doprawiamy vegeta, solą oraz pieprzem i smażymy około

Sprawdzone przepisy kulinarne
Marmoladnik 283

wbijamy jaja, wlewamy mleko, dodajemy dżem i miksujemy na gładką masę. Dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, kakao i krótko ucieramy. Blaszkę smarujemy masłem, posypujemy kaszą manną lub bułką tartą, wylewamy ciasto i pieczemy około 45 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka. Ciasto będzie dość niskie. Wyciągamy z piekarnika, studzimy, kroimy na dwa blaty. Jedną część

NA MOIM TALERZU
Mazurek z solonym karmelem i czekoladą 195

jednolite, gładkie ciasto. Z ciasta uformować kulę, zawinąć w folię spożywczą i schłodzić w lodówce przez ok. 30 min. Dno okrągłej formy o średnicy 28 cm - formy do tarty lub tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić ciastem. W przypadku tortownicy należy wylepić ciastem również niewysoki brzeg. Ciasto ponakłuwać widelcem w kilku miejscach. Piekarnik rozgrzać do temperatury

maniapieczenia
Proste babeczki kokosowe 164

kokosowe+zwykłe). Mieszamy dokładnie, dodajemy kokos i jeszcze raz mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Jeśli nie mamy papilotek foremki możemy wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wypełniamy foremki ciastem do wysokości około 1 cm od brzegu zostawiając miejsce babeczkom, żeby wyrosły. Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy około 25 min w piekarniku nastawionym

Ciastkozercy
Muffinki al'a fale dunaju 393

jasnego ciasta dodajemy jeszcze 2 łyżeczki cukru waniliowego.  Blachę smarujemy masłem (mi już się fajnie uformowała kostka margaryny i wystarczy trochę pokręcić ;p) i posypujemy bułką tartą, lub wykładamy po prostu papilotkami do muffinek (ja ich nie lubię bo po co płacić jak i tak się wyrzuca? a tych silikonowych nie chciałoby mi się myć ;) ) Do każdej

W kuchni bez szafek
Triki kuchenne – pieczenie 12880

koniec poradnik Zosi-Samosi czyli przeliczniki ilości produktów :) produkt szklanka łyżka łyżeczka Maka tortowa 160g 10g 5g Cukier kryształ 220g 12g 7g Cukier puder 160g 10g 5g Bułka tarta 150g 9g 5g Masło/margaryna 250g 15g 5g Mleko 250g 17g 9g Woda 250g 15g 5g Olej 200g 14g 7g Miód 360g 20g 7g Mak 165g 10g 5g Kakao

Pyry na Gaz
Mazurek kajmakowy 463

Mazurek kajmakowy (czyli tarta z kajmakiem) to jeden z najpopularniejszych, najsłodszych i najprostszych mazurków na Wielkanoc. Warto wzbogacić go masą marcepanową, ale jeśli jej nie lubicie, mazurek bez niej będzie równie smaczny. Ciasto robi się bardzo prosto – wystarczy zagnieść składniki w malakserze. Polecam ugotować także własny kajmak – taki ma lepszy smak i jest mniej słodki, lecz

Poezja smaku
Babka krówkowa 252

przesiać przez sitko. Porcjami dodawać do masy jajecznej na przemian z olejem i miksować na wolnych obrotach do momentu aż składniki się połączą. Formę wysmarować i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto, włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i piec około 50 minut. Do suchego patyczka. Wyjąć z pieca i po około 10-15 minutach babkę wyjąć

Ala piecze i gotuje
Chleb żytni razowy na zakwasie 266

pozostałego zakwasy dodajemy mąki, wodę, sól, cukier i ziarna. Mieszamy, przekładamy do keksówki (u mnie silikonowa), jeśli macie blaszaną to musicie ją wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą lub otrębami. Foremkę wkładamy w reklamówkę i odstawiamy na 6-8 godzin w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Taki chlebek wkładamy do zimnego piekarnika i pieczemy ok. 75 minut

Aga w kuchni
Babka Marmurkowa 179

przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia  Masę dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy cukier waniliowy, do drugiej kakao. Foremkę do babki smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Do przygotowanej foremki wykładamy część masy jasnej, następnie część masy ciemnej, z pomocą widelca robimy mazajki, następnie wykładamy resztę ciasta i delikatnie rozmazujemy  Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Luźna Kuchnia
Babka pomarańczowa 140

Nadal ubijając cienkim strumykiem wlewam rozpuszczoną, gorącą margarynę. Mieszam. 3. Do ciasta dodaję skórkę i sok z pomarańczy. Mieszam. Masę przekładam do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą formy na babkę. Piekę 50-55 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzoną babkę wykładam z formy. 4. Cukier puder ucieram z wodą do momentu, aż powstanie gęsty lukier. Przygotowanym lukrem

Tradycyjna kuchnia Kasi
Babka czarno -biała 149

dwie części w proporcjach 2/3 i 1/3. Do większej porcji dodajemy łyżkę mąki i wymieszamy. Do mniejszej porcji dodajemy kakao i mieszamy. Formę do ciasta smarujemy i wysypujemy tartą bułką. Najpierw wylewamy ciemne ciasto, a na wierzch jasne. Ciasto jest dość gęste , wiec można wykładać łyżką. Pieczemy ok. 60  minut w 180 C. Wszystkie składniki polewy łączymy

W kuchennym oknie Ewy
Babka jogurtowo – cytrynowa . 341

trochu i czekamy aż połączy się z masą . Na koniec delikatnie wmieszać łyżką mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia .Ciasto przełożyć do foremki wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą .Piec w 175 stopniach przez około 40 minut .Babkę dowolnie dekorujemy .U mnie lukier cytrynowy . Lukier robimy mieszając cukier puder z sokiem z cytryny

Ladylaura.
Baba wielkanocna. 195

masy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni

Malinowe Pocałunki
Waniliowo-czekoladowy senik marmurkowy 229

śmietanką. Dodajemy mąkę, mieszamy. Masę serową dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy aromat waniliowy, do drugiej kakao. Mieszamy.  Tortownicę (26cm) smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Obie masy wlewamy stopniowo i na przemian. Za pomocą widelca mieszamy na nieregularne kształty. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni na 50-55 minut. Nie otwieramy piekarnika w trakcie

Moje Kuchenne Rewelacje

Proponowane wyszukiwania