tarta - 42848 przepisów (strona:1720/2857)

Ucierane jogurtowe z rabarbarem 214

mąką przesianą z proszkiem do pieczenia i jogurt – robimy to na przemian : mąka , jogurt , mąka , jogurt … Delikatnie mieszamy łyżką ( nie mikserem! ) Wylewamy na tortownicę natłuszczoną i obsypaną bułką tartą. Na wierzchu układamy obrany i pokrojony w kosteczkę rabarbar. Wkładamy do nagrzanego do 160C piekarnika na ok.50 min. Posypujemy cukrem pudrem! Zajadamy

Ostra na Słodko
Sernik Amaretto z ricotty 245

Amaretto z ricotty robi się błyskawicznie , ale wymaga długiego chłodzenia. Po tym czasie smakuje obłędnie , więc jest to sernik raczej dla cierpliwych ;) Blachę natłuszczamy masłem , delikatnie obsypujemy bułką tartą. Ricottę miksujemy z cukrem na gładką masę , a następnie nie przerywając miksowania dodajemy po 1 całym jajku. Po wymiksowaniu dodajemy gęstą śmietanę , olejek do ciast , skórkę z limonki

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z kremem krakersowym i solonym karmelem 333

dodajemy olej rzepakowy , cały czas miksując. Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i kakaem , a następnie mleko. Ciasto wylewamy na tortownicę ( 20cm ) posmarowaną olejem i obsypana bułką tartą. Pieczemy ok. 40 min. w 180C , studzimy , rozcinamy na 3 blaty. KREM : 250 ml mleka gotujemy z cukrami , po chwili dodając olej. Jajka miksujemy z resztą mleka , mąką ziemniaczaną

Ostra na Słodko
CIASTO KOKOSOWE – ŁATWE I SZYBKIE 9802

masę. Dosypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i dolewamy mleko. ( ciasto powinno mieć konsystencję śmietany ). Wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Wlewamy do natłuszczonej i obsypanej bułką tartą keksówki. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika na ok. 40-45 minut., Studzimy i obficie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Ostra na Słodko
Meksykańskie ciasto czekoladowe z kawą i nutellą 707

dodać do jajek i delikatnie wymieszać , dodawać stopniowo utarte masło z maślanką i chwile mieszać mikserem aby składniki się dobrze połączyły . Formę wysmarować margaryną i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto . Piec w temperaturze 180 stopni około 50 minut  do suchego patyczka . Gdy ciasto przestygnie smarujemy wierzch nutellą i posypujemy wiórkami kokosowymi

Sama słodycz i szczypta chili
Kugelis to, rajbak czy babka ziemniaczana? 434

dobrej kiełbasy kroimy w kostkę i przesmażamy Wszystko razem mieszamy, dodajemy 2 całe jajka, sól, pieprz, majeranek. Przelewamy masę do nasmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką, kaszką lub bułką tartą formy. Pieczemy w 200 stopniach ok 1,5 godziny (do suchego patyczka). Dalej wersja jest moja: po ostygnięciu kroimy w grube plastry i podsmażamy z obu stron na patelni

Z butelką mleczka w tle
Makowiec na kruchym cieście 490

gładkie ciasto. Podzielić na dwie nierówne części. Obie owinąć w folię spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki.  Następnie większą częścią wylepić dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy.   Masa makowa:   puszka masy makowej Helio (850g) ,  4 białka,  2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Helio ,  2 łyżki cukru,  łyżka wódki. Białka ubić

Z miłości do słodkości
Mini Pizze 313

przypraw i dokładnie mieszamy. Ser trzemy na tarce o małych oczkach, a pieczarki  kroimy w cienkie plasterki. Gdy ciasto wyrośnie rozwałkowujemy je na grubość ok. 1 cm i wykrawamy przy użyciu szklanki krążki. Każdy z nich formujemy tak aby brzegi pozostały grubsze. Placuszki smarujemy sosem pomidorowym. wykładamy pieczarki i posypujemy tartym serem (oczywiście można również dodać

Słodka Strona
Potrójnie Czekoladowy Sernik na Zimno 265

Biszkopt (lub biszkopciki) nasączamy mlekiem i kładziemy na dno formy. Kolejno wylewamy masy z czekoladą gorzką, mleczną i białą. Gdy sernik schłodzi się w lodówce górę możemy posypać tartą czekoladą. Moje posty

Słodka Strona
Makaron z Brokułami, Serkiem Brie i Sosem Serowym 318

wrzucamy brokuły. Gotujemy ok. 5-7 minut od momentu ponownego zagotowania wody.   Starty czosnek podsmażamy na maśle. Dodajemy śmietankę 30%, mleko i podgrzewamy (nie gotujemy). Wrzucamy tarty żółty ser, pokrojony na kawałki brie (można dodać jedynie sam środek serka -"bez skórki") i mieszamy do rozpuszczenia sera starając się nie doprowadzić do wrzenia (w przeciwnym razie zrobią się

Słodka Strona
Kremowy Deser Kokosowy z Nutellą 338

tylko warstwa kokosowa stężeje wykładamy kolejną łyżeczkę Nutelli a na to pozostałą część Panna Cotty - studzimy w lodowce. Śmietankę ubijamy i wykładamy na wierzch każdego deseru. Możemy przyozdobić tartą czekoladą oraz wiórkami kokosowymi. Moje posty

Słodka Strona
Pleśniak 230

sypkich składników i jajka. Wszystko dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na 3 części:  - pierwszą od razu rozwałkować i włożyć do blaszki lub tortownicy (posmarowanej masłem i oproszonej bułką tartą), - do drugiej dodać kakao zagnieść w kulkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć na chwilę do zamrażarki - trzecią częścią również zagnieść w kulkę i również wrzucić do zamrażalki

Moje pyszne gotowanie
Marmurkowiec z węgierką 184

mąki 3/4 szklanki cukru pół kostki margaryn 4 jajka czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy węgierek ile wlezie (wedle uznania)* dwie łyżeczki kakao puder do posypania bułka tarta i trochę masła do  wysmarowania blachy Wykonanie: Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem. Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem i cukrem waniliowy. Dodać do masła i dokładnie wszystko

Moje pyszne gotowanie
Łyżkowa szarlotka 199

folię i do zamrażalki na chwilkę. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i ustawić tylko na pieczenie od dołu. Formę tortownicę 20 cm wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Białka ubić na sztywno, dodać powoli porcjami cukier i wolno ubijać, a na koniec łyżkę mąki ziemniaczanej, Ciasto wyjąć z zamrażalnika i rozwałkować, rozprowadzić na dnie formy. Ciasto jest bardzo

Moje pyszne gotowanie
Placek z śliwką 221

Składniki: 2 szklanki mąki 3/4 szklanki cukru pół kostki margaryny 4 jajka czubata łyżeczka proszku do pieczenia cukier waniliowy węgierek ile wlezie (wedle uznania) puder do posypania bułka tarta i trochę masła do wysmarowania blachy Wykonanie: Masło rozpuścić i wymieszać z cukrem. Mąkę przesiać wraz z proszkiem i cukrem waniliowy. Dodać do masła i wymieszać. Następnie dodawać kolejno

Moje pyszne gotowanie