tarta - 42848 przepisów (strona:1726/2857)

670. Kluski nie tylko na śniadanie... 182

zimno jest. Aa, ostatnio lubię sobie zajadać takie kluski w różnych wariacjach :P kluski leniwe(z ziemniakami i serem) podane z bułką tartą, cukrem trzcinowym i jagodami  Czasami zdarzają mi się gorsze dni.. czasami wydaje mi się, że wszystko jest dobrze, budzę się jak co rano, uśmiecham, wstaję... aż w pewnej chwili

More food, love and dreams
698. Chleb czekoladowy w puddingu. 158

lekko kakaowy pudding chlebowy  z domowego chleba czekoladowego  podany z malinami, borówkami i tartą czekoladą Dobrze mi tak jak jest teraz

More food, love and dreams
sernik "capri" z rodzynkami bez ubitej piany pieczony... 244

sicie i wymieszać je z budyniem, proszkiem do pieczenia i kaszką manną - wsypać do ciasta i krótką chwilę w robocie zamieszać ciasto tortownica 24cm - wysmarować masłem i obsypać tartą bułką - wlać sernik i piec z 45-50 minut, zostawić w uchylonych drziwczkach do wystudzenia czekoladę mleczną 100 gram z 1 łyżkją smietany gęstej 18% roztpić w misce

W Mojej Kuchni Lubię
Tartaletki makaronowe 258

Makaron w formie tartaletki? Czemu nie. Wyszła naprawdę ciekawa, smaczna i szybka przekąska (lub śniadanie). Jedyną czasochłonną czynnością było wyłożenie i przycięcie makaronu we wgłębienia boków

Oryginalny smak
SZCZUPAK POD GALARETKĄ 190

marchew, pietruszke, seler, cebulę.Gotujemy do miękkości warzyw.Mięso szczupaka mielimy przez maszynke o bardzo drobnych oczkach.Dodajemy 1 ugotowana marchew,cebulę pietruszkę, mielmy. Do zmielonej masy dodajemy bułke tartą i doprawiamy sola i pieprzem.Wyrabiamy, formujemy kule niczym pulpeciki, wrzucamy do gorącego bulionu. Gotujemy ok 15 minut na wolnym ogniu.Pozostałe warzywa wyjmujemy z bulionu. Marchew i pietruszke kroimy

Z Majeczką w kuchni
BABKA DROŻDŻOWA 228

Ciasto będzie konsystencji gęstej smietany. Dodajemy rodzynki i skórke pomarańczową .Mieszamy. Odstawiamy przykryte na godzinę żeby ciasto podrosło, po tym czasie przekładamy do formy wysmarowanej masłem, obsypanej bułka tartą, odstawiamy jeszcze na 15 minut, po czym pieczemy 35 min w 160 st. Gotową posypujemy cukrem pudrem

Z Majeczką w kuchni
KOPERTY Z PIECZARKAMI 253

szkl.wody gazowanej 1 jajko szczypta soli morskiej Kamis smalec do smarowania patelni farsz: 35 dag pieczarek sól morska Kamis pieprz młotkowany Kamis cebulka panierka: 1 jajko  bułka tarta Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto dać do miski ,wszystko zmiksować na gładka masę.Na suchej patelni ,wysmarowanej tłuszczem posmażyć placki nalesnikowe.Nie robię takich cienkich jak do nalesników,tylko troszke

Z Majeczką w kuchni
ciasto kakaowe z malinami i śmietaną galaretkową... 265

cukier rózgą dobrze roztrzepać wsypać mąkę, proszek, kakao i wymieszać nie za długo do połączenia składników do ciasta wsypać maliny i wymieszać delikatnie tortownica 24cm - wysmarować masłem i tartą bułką obsypać - wlać ciasto i piec w 200C około 40 minut, do suchego patyczka mocno zimną śmietanę 30% ubić na sztywno i wlać wystudzoną galaretkę rozpuszczoną w 1/2 szklanki

W Mojej Kuchni Lubię
Piaskowiec z owocami 408

obieramy ze skórki, dzielimy na ćwiartki, wydrążamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę. Dodajemy do ciasta, dokładnie mieszamy. Wylewamy ciasto na blachę posmarowaną masłem i oprószoną bułką tartą, pieczemy w piekarnika nagrzanym do temperatury 170 °C przez około godzinę. Za pomocą patyczka sprawdzamy czy ciasto jest upieczone - patyczek powinien być suchy. Ostudzone ciasto posypujemy cukrem pudrem

W kuchni Katie
MURZYNEK EWY 436

się składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać łyżką. Formę keksową, u mnie o wymiarach 26x11 wysmarować masłem, obsypać kaszą manną, mąką lub bułką tartą i  wlać ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180st i piec ok 55 minut (do suchego patyczka). Po wystudzeniu polać polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Proste ciasto bananowe z daktylami i polewą miodową 213

trochę się połączyły. Dodać banany, daktyle, orzechy i wymieszać łyżką.     4. Ciasto przełożyć do formy z kominem o średnicy 24cm wysmarowanej masłem i posypanej delikatnie bułką tartą. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 60 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika. Po wyjęciu z piekarnika odstawić do całkowitego ostygnięcia i ostrożnie wyjąć z formy

Mała Cukierenka
20 najlepszych przepisów z serami! 574

dressingu Serek Capri czosnkowo-koperkowy z papryką, rzodkiewką i ogórkiem zielonym idealny z chrupkim pieczywem Spaghetti ze szpinakiem i grana padano Świderki z salami,cukinią i grana padano Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zielone babeczki z pecorino Brokułowe pesto na sałatce z zielonej soczewicy, mozzarelli i pomidorków

Moja smaczna kuchnia
Śnieżna kula 294

proszkiem do pieczenia oraz wiórkami kokosowymi. Białka ubić na bardzo sztywną pianę i połączyć delikatnie z przygotowanym ciastem. Przygotować tortownicę o średnicy 28 cm, natłuścić i obsypać bułką tartą. Nałożyć ciasto, równomiernie rozprowadzić. Wstawić na 30 minut do piekarnika nagrzanego do 180°C. Zaraz po upieczeniu ciasto wyjąć i ostudzić, a następnie przekroić na pół. Śmietanę kremówkę ubijać

Złote przepisy
Sernik z kakao 345

się składników. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać, aż masa będzie jednolita. Część ciasta z lodówki wyłożyć na dno natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy, nakłuć widelcem. Na ciasto wylać masę serową. Na wierzchu zetrzeć drugą, zamrożoną część ciasta. Sernik piec około 75 minut w temp. 180st. Przed podaniem polukrować

Z miłości do słodkości
Brioche, chlebek z Finezją 158

zwilżoną ściereczką na ok.30-40 min.,powinno podwoić swoją objętość. Po tym czasie ciasto zbijamy ręką i dzielimy na dwie części. Wkładamy do foremek wysmarowanych masłem i posypanych bułką tartą. Znowu przykrywamy ściereczką na ok.30 minut. Piekarnik włączamy na 190°. Gdy ciasto ponownie urośnie (20-30 min) wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 minut na drugą od dołu półkę

Pasje Jolki