zachwyci wszystkich :) Składniki: 4 duże cebule puszka tuńczyka w oleju 2 jajka czarne oliwki ser żółty, ok 15 dag oregano i tymianek suszone pomidory oliwa, sól, pieprz (bułka tarta, kapary) Wykonanie: Cebulę obieramy z łupinek, wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy min. 20 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko, by odciekły i przestygły na tyle, byśmy mogli
Taste Of My Dayzmielonego czarnego pieprzu, odrobiny masła, kremu balsamicznego. Jajka wybiłem do miseczki, przyprawiłem je szczyptą soli i świeżo mielonym czarnym pieprzem, a następnie roztrzepałem na jednolitą masę. Formę do tarty wysmarowałem masłem, a następnie wlałem do niej roztrzepane jajka. Cukinię starłem na średnich oczkach tarki i dodałem ją do jajek, dokładnie mieszając całość.Pomidorki cherry pokroiłem na połówki
Wyprawy kulinarnepieczenia. Dodać orzechy, a na samym końcu wrzącą margarynę.Odebrać 6 łyżek masy i połączyć z kakaem. Do długiej formy na keks, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą (lub mąką) przelać ciasto i na końcu zrobić wzorki z masy kakaowej. Piec przez 45 minut w 200 stopniach lub do suchego patyczka. http://www.mojewypieki.com/info/moje-ksiazki
CzarnawisienkaMoja ulubiona, no nie tylko moja :) Ogólnie za fasolką szparagową nie przepadam. Nie lubię jej na ciepło z masłem i bułką tartą. Ale w tej formie, pochłaniam ją w takich ilościach, że ho ho ho... Zawsze jest to jakaś alternatywa. Tu też nie podam konkretnych ilości danych składników. U mnie w domu całe życie prawie wszystko jest
Malinowe Pocałunkiżółtka i szybko zagniatamy ciasto. W razie problemów podsypujemy delikatnie mąką. Formujemy kulę z ciasta i odkładamy do lodówki na min 30 min. Po tym czasie formę do tarty wykładamy wylepiamy ciastem. Nakłuwamy widelcem i zapiekamy to ok 15 min w temp 180 st. Wyjmujemy i studzimy. Do garnka wlewamy szklankę mleka w reszcie rozrabiamy proszek
Malinowe PocałunkiUpieczone ciasta idealnie odchodzą od brzegów i spodu, długo utrzymują temperaturę, równomiernie się nagrzewają. Używałam ich do pieczenia zapiekanek, ciasta, mięsa. Robiłam w nich galaretki, sernik na zimno, tarty, podawałam sałatki.... Jedyne przed czym się jeszcze ustrzegłam to używanie form do mrożenia. Zwyczajnie obawiam się, że mogą się zniszczyć. Ogólnie świetnie się prezentują, są eleganckie i praktyczne, ponieważ
Malinowe Pocałunkizrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy) Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy na złoty kolor . Krótko szybko
Malinowe Pocałunkismaki udałoby mi się połączyć w jeden, który oddałby to co miałam na myśli? Więc postąpiłam inaczej zamiast łączyć zrobiłam dwa odmienne ciasta. Pierwsze już opublikowane tarta z jabłkami i mój HIT: połączenie musu truskawkowego, budyniu waniliowego, bitej śmietany i czekolady. Obiecuję Wam nie zawiedziecie się na tym cieście. Osobiście nie potrafiłam się od niego oderwać
Malinowe Pocałunkimasy dodajemy ubite na sztywno białka, delikatnie mieszamy. Na koniec musimy wmieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Formę na babkę smarujemy margaryną i obsypujemy mąką lub bułką tartą. przekładamy ciasto do formy i pieczemy ok 50 minut w temperaturze 180 stopni
Malinowe Pocałunkiworeczka foliowego i wkładamy do zamrażarki na ok 1 godzinę (lub do lodówki na ok 2-3 godziny). W międzyczasie 2 jednakowe blachy smarujemy masłem i oprószamy bułką tartą. Gdy ciasto jest schłodzone wyjmujemy je z lodówki/zamrażarki, dzielimy na 2 równe części... ...i rozwałkowujemy na placki o wielkości blachy, w której będziemy je piec, następnie rozwałkowany
Taste Of My Daykurczaka...smakowały wyśmienicie..takie skrzydełka w zalewie są pyszne ..polecam.. 1 kg skrzydełek kostka rosołowa sól, pieprz ziele angielskie listek laurowy wegeta mąka do panierowania jajka bułka tarta Zalewa: ¼ szkl. octu spirytusowego ½ litra wody 2 cebule ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki słodkiej papryki ½ małego ketchupu kilka ziaren ziela angielskiego liść laurowy
Moje domowe kucharzeniemakaron omlecikowy z kiełbaską peperoni, soczewicą i suszonymi pomidorami Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane na patelni Sadzone z marchewką na gęsto i z kuskusem Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Ravioli z semoliny z ricottą, cukinią i suszonymi ziołami skropione oliwą z oliwek z białych trufli
Moja smaczna kuchnianakryć talerzem - zostawić na całą noc na stole bez przeciągów rano ciasto wymieszac mikserem z 3 minuty 2 tortownice 22 cm lub jedna duża blacha - wysmarować masłem i tartą bułką posypać - ciasto podzielić do dwóch blaszek i gęsto powkładać ósemki nekatarynek wciskając je w ciasto ciasto piec w 200C około 40 - 45 minut i wyjąć z blaszek wystudzone
W Mojej Kuchni Lubięmnie mrożone, mogą być też suszone) 750ml bulionu warzywnego 150ml białego wina wytrawnego 2 szalotki 2 ząbki czosnku 4 łyżki masła 2 gałązki rozmarynu sól, pieprz tarty parmezan lub inny twardy ser PRZYGOTOWANIE Na patelni roztapiamy 3 łyżki masła. Szklimy na nim posiekane szalotki i ząbki czosnku. Dynię kroimy w 1,5 cm kostkę i wrzucamy
Moje Kuchenne Rewelacjepomysł na małą modyfikację :) Składniki: - opakowanie kotletów sojowych - dwie kostki warzywne - kawałek czerwonej słodkiej papryki - liść laurowy - 3 ząbki czosnku - łyżka sosu sojowego - bazylia, oregano - 2 jajka - bułka tarta - tłuszcz do smażenia Na początku musimy przygotować bulion - do ok. 1,5 litra wody wrzucamy kostki, ząbki czosnku przekrojone na pół, pokrojoną w mniejsze kawałki paprykę, połamanego liścia
Kulinarne zapędy Kokosa