tarta - 42848 przepisów (strona:1740/2857)

Powiedz kotku co masz w środku. 238

śliweczkę. Składniki na 1 osobę: 1 filet z piersi kurczaka 1 plaster szynki gotowanej 1 plasterek żółtego sera 1 duża śliwka pokrojona w plasterki mąka, jajko, bułka tarta szczypta ostrego chilli sól, pieprz świeżo zmielony masło i olej do smażenia Dodatek: liście świeżego szpinaku 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego sól, pieprz świeżo

Kulinarny karnet Christophera
Chrupiący makaron - Paccheri. 210

mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce, jajku, bułce. Smażyć

Kulinarny karnet Christophera
Śledzik , wtorek 4 -go marca. 261

może zabraknąć właśnie śledzia. Śledź w śmietanie . 2 szt. śledź  matias 100 ml. śmietana 18% 1 cebula pokrojona w kostkę 1 małe jabłko winne ½ łyżeczki tarty chrzan ½ sok z cytryny Pieprz grubo mielony   Jabłko starte na tarce i chrzan skropić cytryną, dodać pokrojoną w drobną kostkę cebulę, wymieszać ze śmietaną. Polać pokrojone w paski śledzie

Kulinarny karnet Christophera
Wiejskie dziewczę w welonie. 226

masła 1 łyżka cukru 1 szklanka musu jabłkowego 100ml śmietany kremówki Wykonanie. Najlepszy jest chleb żytni. Chleb zetrzeć na tarce. W garnczku lub na patelni stopić masło, dodać tarty chleb i cukier. Smażyć, mieszając ,aż się zrumieni. Ostudzić. Na krótko przed podaniem nałożyć na dno naczynia warstwę smażonego chlebka. Możemy użyć większej salaterki lub pojedynczych . Następnie nakładamy

Kulinarny karnet Christophera
Suflet z kaszy kuskus z owocami. 232

szklanka kaszy kuskus 4 jajka 4 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru waniliowego Wykonanie. Przygotować owoce, wiśnie, agrest, jagody, porzeczki. Formę do zapiekania wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Kuskus zalać wrzącym mlekiem. Odstawić na 5 min, aby napęczniał. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym i wymieszać z kuskusem. Dodać owoce, wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę

Kulinarny karnet Christophera
Bakłażan z kabanosem i figą 189

papierem kuchennym i posmarować każdy plaster marynatą oliwy z oliwek i aceto balsamico di Modena. Plastry grillować na patelni, posmarować pastą. Na wierzch położyć plaster świeżej figi, posypać tartą mozzarellą i zapiec pod grillem 8 - 10 minut

Kulinarny karnet Christophera
"Savarinki" z kurczaka z sosem tamaryndowym. 343

minuty. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso i przesmażone pieczarki z porem zmielić maszynką. Do otrzymanej pulpy, dodać śmietanę ,jajka, majonez i przyprawy. Foremki przesmarować lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego wstawić  foremki. Piec

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka z ryby 225

starcia. 0,25 l śmietany - kwaśnej 1 jajko WYKONANIE: Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża). Na rybkę wykładamy pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby woda odparowała. Pieczarki lekko doprawić do smaku. Na pieczarki układamy uduszoną cebulkę. Na to wszystko, śmietana rozbita

W kuchennym oknie Ewy
Brokuły z serem 175

jest coś, czym się ostatnio zajadamy! Rewelacja jako dodatek do obiadu, ale na lekką kolację sprawdzi się wyśmienicie. Spróbujcie! Składniki : * brokuł * sól * ulubiony tarty ser Przygotowanie : Banalnie proste. Gotujemy brokuł al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy, posypujemy serem i zjadamy

Magiczne Życie Marty
Puchatek - ciasto z kremem i masą śmietanową 12056

pianę, stopniowo dodając cukier. Następnie kolejno dodawać żółtka. Mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia, dodać do jajek. Delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą blaszki o wym. 23x33cm. Piec około 35-40 minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem budyniowy:  500ml mleka,  2 budynie śmietankowe

Z miłości do słodkości
Ciasto z owocami i kruszoną 216

porcjami, dodajemy mleko i połowę opakowania cukru z prawdziwą wanilią, pod koniec wsypujemy proszek do pieczenia i dokładnie mieszamy. Ciasto wykładamy na blachę posmarowaną margaryną i posypaną bułka tartą. Na ciasto wykładamy połówki śliwek skórką do dołu, oraz plastry obranych jabłek bez gniazdek nasiennych, posypujemy drobną kruszonką zrobioną z mąki, cukru, cukru wanilinowego, i margaryny. Ciasto pieczemy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik z brzoskwiniami 184

dodajemy obie mąki. Całość przelewamy do miski. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy serowej. Wrzucamy rodzynki i pokrojone brzoskwinie. Blaszkę smarujemy masłem i wysypujemy bułką tartą. Sernik pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni. Upieczony sernik pozostawiamy jeszcze w uchylonym piekarniku na 15 minut i dopiero wtedy wyjmujemy ciasto. Smacznego

Salonik smaków
Chleb Pszenno-Żytni na Zakwasie z Siemieniem Lnianym 181

soli Ciasto wyrabiamy mikserem lub mieszając łyżką do połączenia się składników. Następnie przekładamy do dwóch keksówek (o długości 25 cm lub 30 cm) wysmarowanych olejem i posypanych bułką tartą. Odstawiamy do wyrastania. Ciasto powinno zrównać się z keksówką. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnia, spryskujemy wierzch chlebków wodą i pieczemy około 60 minut. Ciasto zdecydowanie podrośnie

Made By Mom And Son
Drożdżowe ciasto z gruszkami i śliwkami 300

ósemki i wycinamy z nich gniazda nasienne.Śliwki kroimy na pół i pestkujemy. W miseczce miksujemy składniki na kruszonkę, wkładamy do lodówki. Formę do pieczenia natłuszczamy i posypujemy tartą bułką. Ciasto wyjmujemy  z miski na omączony blat i wałkujemy na prostokąt o wymiarach 24  x 30 cm. Ciasto przenosimy na wałku do formy i układamy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane Gnocchi z serem! 189

przepis polubiłam! Szybkie danie, które dobrze smakuje!  Składniki: 2 opakowania gnocchi (ok. 400 g.) 250 g. mascarpone 60 ml. mleka 4 łyżki startego parmezanu 2 łyżka bułki tartej łyżeczka gałki muszkatołowej, sól i pieprz  Gnocchi  ugotowałam   według  przepisu na opakowaniu.  Mascarpone  połączyłam  z mlekiem i  podgrzałam  na patelni. Kiedy(...)połączyłam sos z ugotowanym gnocchi i wszystko razem wymieszałam, następnie przełożyłam do naczynia żaroodpornego i posypałam wymieszan ą  bułką  tart ą  wraz z reszta parmezanu.  Piekłam w 170C, aby bułka dostała rumieńców(u mnie to trwało ok.20min). :)  Zapraszam Was na mojego

Chocolate Stop Tempting