ciasta francuskiego. Grissini. Przekąski na imprezy . Kieszonki z ciasta francuskiego. Tortilla zawijana z kurczakiem. Tortilla z mozzarellą i salami. Szparagi w cieście francuskim. Przepisy z ciastem francuskim. Tarta z ciasta francuskiego. Klopsiki. Szaszłyki. Rolada szpinakowa z łososiem . Sałatka z zupek chińskich z kurczakiem. Paluszki z ciasta francuskiego. Ciasteczka z wróżbą. PRZEKĄSKI NA IMPREZĘ: Tortilla z wędzonym
Kulinarne PrzebojeDodajemy budyń w proszku, mąkę i aromat i miksujemy. Dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do blaszki wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na 50-60 minut. Studzimy, dekorujemy i gotowe. Za przepis dziękujemy Agnieszce a Kindze za wyjątkową
Maminek kulinarnychilli, wypestkowana i drobno posiekana, do smaku sól morska świeżo zmielony czarny pieprz 2 łyżki liści świeżego oregano lub majeranku , drobno posiekane 4 łyżki parmezanu, świeżo tarty plus dodatkowa porcja do posypania 4 duże grzyby lub 8 średnich oliwa z oliwek extra virgin parę liści rukoli lub zioła ( pietruszka, kolendra) do przybrania przygotowanie
Stare Garysycące danie. składniki (dla 4 osób) masa szpinakowo - serowa 250 g świeżego młodego szpinaku 1 cebula 3 ząbki czosnku 250 g serka ricotta 1 jajo parmezan tarty sól, pieprz sos pomidorowy puszka krojonych pomidorów cebula 3 - ząbki czosnku oliwa oregano lub pietruszka sól, pieprz sos beszamelowy 2 łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej
Stare Garychorizo 1 łyżka oliwy z oliwek,+ do skropienia 5 ząbków czosnku drobno pokrojonego puszka ciecierzycy - ciecierzyca odsączona, wypłukana i osuszona 350 g jarmużu tarty parmezan do posypania Sól i pieprz Sok z cytryny, do skropienia przygotowanie Makaron ugotować, odcedzić. Przygotować jarmuż. Wrzucić opłukane liście jarmużu na 3 - 4 minuty do wrzątku
Stare Garyowinąć czystą ściereczką lub gazą i trzymając nad zlewem i wycisnąć tyle wody, ile to możliwe . Drobno posiekać . Szpinak , pietruszkę, czosnek, ser ricotta , mąkę , jajka, tarty parmezan i startą gałkę muszkatołową włożyć do dużej miski i doprawić solą i pieprzem. Przy pomocy widelca mieszać bardzo dokładnie , aż wszystko dobrze się połączy. Zmoczyć
Stare Garycukier. Do osobnej miseczki przesiać mąki wraz z proszkiem do pieczenia. Do ubitych białek dodawać na przemian żółtka i przesianą mąkę. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec około 30 minut w temp. 180st. Ostudzić i przekroić na dwie równe części. Krem: 2 szklanki mleka, 2 żółtka, 250g masła, budyń waniliowy
Z miłości do słodkościszkl mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: ser żółty w plastrach szynka w plastrach Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta
Kto ugości moich gości?mleka 1 szkl wody gazowanej mąka - do gęstości 2 łyżki oleju szczypta soli szczypta cukru Farsz: 5 parówek z szynki 20 dag sera żółtego Opcjonalnie: jajko i bułka tarta do panierowania 1. Składniki ciasta dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na dobrze rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. Jeśli naleśniki przywierałyby do patelni - dodać jeszcze trochę oleju do ciasta
Kto ugości moich gości?Mięso mielone przekładamy do miski. Wsypujemy bułkę tarta i wlewamy śmietankę. Posiekaną natkę pietruszki dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko i przyprawiamy sola i pieprzem. Dobrze wyrabiamy masę mięsną. Cukinie i ser feta pokrój w kostkę. Dodaj do mięsa i jeszcze raz wszystko wymieszaj. Uformuj małe okrągłe kotleciki. Rozgrzewamy patelnię z odrobiną oliwy i układamy kotleciki. Smażymy z każdej
Kredowe Menuotartą skórkę cytrynową. Chwilę ucierać. Do masy dodawać partiami twaróg i masło, ucierać. Dodać rodzynki i ubitą pianę, wymieszać łyżką i przełożyć do formy w kształcie półksiężyca wysypanej tartą bułką. Jeżeli takiej formy brak, to pieczemy w tortownicy. Temperatura 180 stopni, 50 minut. Po ostudzeniu polukrować i ozdobić gwiazdkami. Półksiężyc wycinamy przykładając do okrągłego sernika talerz
Kulinarny karnet Christopheramieszamy. Masa od sody może się lekko spienić. Mieszając, dodajemy bezpośrednio przesianą przez sitko makę. Uważamy na grudki. Masę wlewamy do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką/bulką tartą foremki (12x25cm) i wstawiamy do nagrzanego do 170 ° piekarnika. Pieczemy przez około 45 - 50 minut, do tzw suchego patyczka. Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Po całkowitym ostudzeniu piernik kroimy
Mia Cucina Sofietakoniec dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Delikatnie mieszamy łyżką całość, aż do dokładnego połączenia składników. Wlewamy do tortownicy posmarowanej masłem i posypanej mąką lub bułką tartą. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st i pieczemy ok 35 minut. Biszkopt jest wysoki, ja podzieliłam go na 4 części i 2 wykorzystałam do ciasta. Mus malinowy: 400g malin
Walijskie Pichceniefiletów białej ryby 5 marchewek 2 pietruszki połowa selera cebula ziele angielskie liść laurowy sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy papryka ostra 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego bułka tarta jajko trochę soku z cytryny olej Filety skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pierzem ziołowym odstawiamy do lodówki. Marchewkę, pietruszkę i seler ścieramy na tartce,cebulę kroimy
NA MOIM TALERZUziemniakow 230 g maki pelnoziarnistej ( lub bialej) 1 lyzka maki gryczanej(lub ziemniaczanej) 1 jajko 1 lyzka oleju 15 malych,dojrzalych moreli cukier trzcinowy cynamon maslo i bulka tarta Wykonanie: Ziemniaki ugotowac.Przecisnac przez praske. Z ziemniakow,maki,jajka i oleju zagniesc zwiezle
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!