tarta - 42848 przepisów (strona:1736/2857)

Ciasto Bawole oczy według Siostry Anastazji 623

proszkiem. Dodać cukier, śmietanę, żółtka i margarynę. Posiekać i zagnieść ciasto. Podzielić na pół, do jednej części dodać kakao. Jasną część ciasta wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułka tartą formę o wym. 25 x 36 cm. Nakłuć widelcem, posmarować dżemem z porzeczek. Z ciemnego ciasta odrywać porcje wielkości orzecha włoskiego, utoczyć kulkę, spłaszczyć i nałożyć twardą marmoladę. Skleić

Z miłości do słodkości
Gnocchi dyniowe z masłem szałwiowym, rukolą i parmezanem 162

dyni  (przepis tutaj ) 1,5 szklanki mąki pszennej + do podsypywania 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 żółtko 2 łyżki masła 10 listków szałwii sól garść rukoli tarty parmezan   PRZYGOTOWANIE Na stolnicy mieszamy mąki z puree i żółtkiem. Wyrabiamy ciasto - jest ono dość luźne i klejące -musimy uważać, by nie dodać za dużo mąki , bo kluseczki będą twarde

Moje Kuchenne Rewelacje
szarlotka jabłkowo-śliwkowa z galaretką... 242

kostkę i wszystko wymieszać z budyniem - nadzienie nie puści soków do ciasta tortownica 24cm / dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki lekko nasmarować tłuszczem i obsypać tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce i na wierzch dać nadzienie na wystudzone ciasto dać tężejącą galaretkę i schować do lodówki na kilka godzin ciasto jest smacznie i szybko się zjadło

W Mojej Kuchni Lubię
rabarbarowiec z kokosową kruszonką... 178

proszkiem i mikserem wyrobić z 2 minuty ciasto ma być gęste - do rozsmarowania tortownica 24 cm - na dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką na dnie rozsmarować ciasto na cieście rozsypać rabarbar z podanych składników zagnieść kruszonkę kokosową i rozsypać ją na rabarbarze piec w 200C około 40 minut - do suchego patyczka zimne

W Mojej Kuchni Lubię
śliwki z jabłkami ... 206

będzie zważona - ale to nie przeszkadza wsypać mąkę z proszkiem i wyrobić mikserem na gładkie, gęste ciasto tortownica 24cm-dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane ciasto rozsmarować w tortownicy i poukładać połowę jabłek na jabłka poukładać połówki śliwek na śliwki resztę jabłek piec w 200C około 40-45 minut ostudzone ciasto posypać

W Mojej Kuchni Lubię
ucieraniec przekładany makiem i jabłkami ze śmietaną galaretkową... 165

masło, jajka, cukier dobrze utrzeć mikserem dodać mąkę przesianą z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dnie rozsmarować z 3/4 ciasta - na cieście rozsmarować masę makową / połowę z puszki, resztę schować do lodówki do innego ciasta na masie makowej rozłożyć jabłka

W Mojej Kuchni Lubię
jabłka cynamonki w cieście ucieranym... 215

mikserem - masa będzie "zważona" ale to ma tak być wsypać przesianą mąkę z proszkiem i utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - papierem do pieczenia, boki posmarować masłem i tartą bułką ciasto rozsmarować na blaszce umyte jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazda nasienne i skórka na dól poukładać na cieście każde jabłko posypać po 1/2 łyżeczki cynamonu piec

W Mojej Kuchni Lubię
"makowa panienka" z jabłkowym błonnikiem i śmietaną buraczkową... 215

oczkach tarki i wymieszać z cukrem, kardamonem, błonnikiem Jeliton błonnik w trakcie pieczenia zagęści jabłka tortownica 24cm - dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką do blaszki wyłożyć z 3/4 ciasta - dać jabłka - dać resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, po upieczeniu dobrze wystudzić ciasto wyciśnięty sok z buraków podgrzać tyle

W Mojej Kuchni Lubię
oszukaniec sernikowy z mieszanką studencką... 182

mikserem na "kogel mogel" do masy jajecznej dodać jogurty gęste greckie, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim masłem i wyłożyć nimi dno blaszki ubijając lekko do masy jogurtowej dodać pianę, całą mieszankę studencką i delikatnie wymieszać, wlać do blaszki

W Mojej Kuchni Lubię
śliwki,gruszka i jabłka w kisielu na cieście cytrynowym... 221

mikserem z 3-4 minuty wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzch dać kisiel z owocami piec w 200C około 40 minut, upieczone ciasto posypać płatkami migdałowymi i posypać czekoladą zmieloną..........SMACZNEGO!!! skórka cytrynowa

W Mojej Kuchni Lubię
buraczki zasmażane z cebulą i chrzanem z żurawiną... 222

Składniki: 1 kg buraki gotowane, 1 sztuka cebula większa, 1 łyżka smalec, 1 łyżka cukier,2 łyżeczki sól morska, 4 łyżki chrzan tarty z żurawiną, 1 łyżka mąka pszenna ugotowane buraki utrzeć na tarce grubsze oczka na smalcu zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę posypaną cukrem dodać starte buraki, sól,chrzan z żurawiną i zasmażać z 5 minut mieszając

W Mojej Kuchni Lubię
sernik ze śliwkami w galaretce... 212

wyrobić mikserem dodać ubitą pianę z białek, wsypać obsypane mąką sparzone rodzynki i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką na dno tortownicy wsypać zmiksowane herbatniki z masłem i lekko je ubić do dna formy wlać ciasto i piec w 200C około 45 minut i po upieczeniu

W Mojej Kuchni Lubię
łatwy,kokosowy sernik pieczony i z galaretką... 204

wsypać wiórki kokosowe, budyń i mikserem wymieszać na koniec dać ubitą pianę i delikatnie łyżką wymieszać tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować masłem i tartą bułką na dnie blaszki porozkładać biszkopty i wlać sernik piec w 200C około 50 minut i zostawić w blaszce do wystudzenia na wystudzony sernik dać tężejącą galaretkę rozpuszczoną

W Mojej Kuchni Lubię
przepyszne ciasto... 166

być wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki masłem i tartą bułką do formy dać 3/4 ciasta do reszty wsypać kakao wymieszać i dodać na wierzch ciasta widelcem je zamieszać po wierzchu na cieście ułożyć gęsto połówki śliwek skórką na dół piec

W Mojej Kuchni Lubię
łatwy piernik z kremem budyniowym... 192

wielokwiatowy, - w opisie krem budyniowy, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - ile potrzeba posypka kolorowa wszystkie składniki mikserem dobrze wymieszać z do powstania pęcherzyków powietrza keksówka 24x15 wysmarowana olejem i tartą bułką przełożyć ciasto do formy i piec w 200C około 45 minut - do suchego patyczka - upieczony piernik wystudzić 200 ml mleka zagotować z 2 łyżkami cukru i zagęścić budyniem

W Mojej Kuchni Lubię