tarta - 42848 przepisów (strona:1733/2857)

żytnio-pszenne marchewkowo-jabłkowe ciasto ze śmietaną kakaową... 147

wymieszać w robocie z 2 minuty na większych obrotach dodać marchew z jabłkiem i i tylko wymieszać do połączenia składników tortownica 24 cm - wysmarować masłem i posypać tartą bułką, przełożyć ciasto do blaszki i piec w 200C około 50-55 minut zimną śmietanę 30% ubić na sztywno z cukrem pudrem, kakao wystudzone ciasto przekroić na pół i posmarować

W Mojej Kuchni Lubię
855. Początek lenistwa... 159

Kasza kuskus z makiem;* pomarańczą i jogurtem naturalnym  *i tartą skórką pomarańczową Tak rozpoczynam cudowne dwa tygodnie nic nie robienia (teoretycznie, ale nie myślę o tym teraz >.< ) A wieczorem wybieram się na studniówkę ^^ (nie moją oczywiście, ale idę jako osoba towarzysząca

More food, love and dreams
Szarlotka z migdałową kruszonką i budyniem 186

Mąkę przesiać z sodą, dać cukier i cukier waniliowy. posiekać z margaryną i dać jajko, zagnieść. Brytfankę wysmarować margaryną. Dać na to ciasto, górę ciasta posypać lekko bułką tartą, jabłka nie wsiąkną mocno wtedy w spód. Masa jabłkowa: Jabłka obrać, i pokroić w paseczki, wymieszać z cynamonem i cukrem. Wyłożyć nimi spód i lekko docisnąć. Kruszonka: Migdały zmielić

Moje pyszne gotowanie
Nieco zmodernizowane sznycle:) 178

kuchni, jednakże lubiących eksperymenty kulinarne. Składniki: ziemniaki, pierś z kurczaka, 2 pomidory, mozarella, 1-2 ząbka czosnku, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, sól, pieprz, gyros, 2 jajka, mąka, bułka tarta, olej. 1. Gotujemy ziemniaki. 2. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę, dodajemy wyciśnięty czosnek, przyprawiamy ziołami do smaku (bazylia, oregano, zioła prowansalskie, sól, pieprz). Odstawiamy do lodówki

Kuchnia Pełna Pasji
Rolada z jesiotra 148

pierz. Wykonanie: Moczymy bułkę w mleku następnie odciskamy. Rybę czyścimy i oddzielamy od ości. Mielimy w maszynce filety, cebulę, oraz bułkę. Do zmielonej ryby wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym  pieprzem . Wszystkie składniki wyrabiamy na jednolitą masę. Z masy uformować roladę, gazę smarujemy masłem i zawijamy roladę. Do garnku

kgwjanczewo
Ciasto kokosowe 341

śmietany 30% WYKONANIE Wszystkie wymienione składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Biszkopt: Piekarnik nagrzać do temperatury 180°C, tortownicę lub blaszkę 25x40 wysmarować lekko olejem i posypać bułką tartą (tylko spód inaczej ciasto nie wyrośnie). Białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier nadal ubijając. Ubijać do momentu, aż cukier się rozpuści. W osobnej miseczce wymieszać żółtka

Passions hobbies life
Ciasto bounty 235

przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i wymieszać ręcznie. Wylewamy ciasto na formę o wymiarach 31 cm x 22 cm wysmarowaną masłem oraz posypaną bułką tartą i pieczemy w piekarniku nagrzanym  na 180 ° C przez 30-35 minut. Następnie wyjmujemy blachę biszkoptem i rzucamy nią trzykrotnie o ziemię z wysokości 50 cm. Jesli się boicie

Delicious Titbits
Tarta z mascarpone i truskawkami 335

Kochani dziś mam dla Was przepis na tartę , którą zrobiłam z okazji dnia mamy:) Ponieważ zaczął się sezon truskawkowy właśnie te owoce pojawiły się na mojej tarcie :) ale również banany i winogrona:) ciasto: 160 g mąki 60 g cukru pudru 30 g kakao 100 g zimnego masła 1 jajko 1 opakowanie cukru wanilinowego krem 500 g serka mascarpone pół

Cukier&Puder
Babka marchewkowa z orzechami i czekolada czyli poWeekendowe Lakocie odc.73 181

drobnych oczkach Wszystkie sypkie składniki ciasta mieszamy. Dodajemy do nich olej, jajka, marchewkę, czekoladę i orzechy. Wszystko miksujemy.  Ciasto wylewamy do blachy wysmarowanej i wysypanej bułką tartą (ja piekłam w silikonowej więc tego nie zrobiłam).  Ciasto pieczemy ok. godziny w 180 st.C.  Studzimy na kratce, przed podaniem posypujemy cukrem pudrem

Dzieje kuchennej Wiewióry
Spaghetti po mojemu 197

mięsa mielonego z łopatki - 1,5 dużej cebuli - 3 duże ząbki czosnku - sól, pieprz - papryka słodka i ostra - zioła prowansalskie - czosnek w pudrze - 2 łyżki oleju rzepakowego - tarty ser żółty Przygotowanie:  Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę szklimy na oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, mieszamy i po chwili dodajemy mięso. Smażymy doki nie zmieni

W poszukiwaniu inspiracji
Suflet z awokado i pesto calabrese 237

awokado z pesto. Do jednej większej miski przekładamy żółtka, białka i pesto z awokado i mieszamy łyżką. 4/ Formy do sufletu smarujemy tłuszczem i podsypujemy oregano oraz bułką tartą(lub inny zamiennik). Wlewamy masę sufletową do mniej więcej 3/4 powierzchni (może być mniej). Wstawiamy do piekarnika na 12,5 minuty (165 stopni) po czym pieczemy jeszcze 10 minut

Kuchnia PROzdrowotna
Kakao z pomarańczową nutą 121

ilością bitej śmietany. A co jak już grzeszyć to grzeszyć! Składniki : * litr mleka * 3 łyżki dobrego kakao * 5 łyżeczek brązowego cukru * skórka otarta z jednej pomarańczy * bita śmietana, tarta gorzka czekolada lub skórka pomarańczowa Przygotowanie : Mleko wymieszać z kakao, zagotować i dodać skórkę pomarańczową. Posłodzić. Odstawić na 5 minut, przecedzić. Rozlać do szklanek, udekorować bitą śmietaną. Kakao podawać

Magiczne Życie Marty
Biscotto di Pasta Frolla, czyli przepyszne owocowe ciasto sypane. 155

się składniki złączą dzielimy na trzy części, do jednej dodajemy kakao i wszystkie w ostatnim etapie zagniatamy jak na kruszonkę. W trakcie zagniatania dodajemy ziarenka wanilii. Naczynie do tarty smarujemy masłem i posypujemy manną. Można ewentualnie użyć tortownicy i wyłożyć ją papierem. Wykładamy pierwszą warstwę kruszonego ciasta, układamy na tym truskawki, dodajemy drugą, kakaową warstwę i nanosimy

BaRepas
Żytnia tarta z czekoladowym budyniem :) 114

Wyszło! Pyszne, dietetyczne i chrupiące ciasto do tarty :D Składniki: - 200 g mąki żytniej - 100 ml mleka - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia - 3 żółtka - 2 - 3 łyżki miodu z cynamonem  Masa budyniowa: - 2 budynie czekoladowe - 750 ml mleka - coś do posłodzenia Składniki na ciasto łączymy ze sobą. I ugniatamy. Uwaga! Ciasto wyjdzie bardzo kleiste. Aby wyłożyć

Zdrowie na języku :P
Pizza na cienkim cieście z dużą ilością pysznych warzyw :) 161

paski Barmar (500 g) - opakowanie pieczarek w oleju Barmar (375 g) - przyprawy: sól, świeża bazylia, zioła prowansalskie, szczypta tymianku, oregano, pieprz cayenne Dodatkowo: - 3 łyżki koncentratu pomidorowego - tarta mozzarella light/dowolny ser Przygotowanie: 1. Mleko podgrzej i rozpuść w nim drożdże. Do miski wsyp mąkę, dodaj jajko, sól, olej a także mleko z drożdżami. Wyrób ciasto do momentu odchodzenia

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania