ciasto - 162020 przepisów (strona:1720/10802)

Ciasto Malinowa dama 96

Ciasto Malinowa dama to przepyszne połączenie biszkoptu z rozpływającą się w ustach masą i galaretką. Raj dla podniebienia. Efektowne i proste w przygotowaniu. Zaskoczy swoim smakiem domowników jak i gości. Ten przepis wśród mojej rodziny i znajomych zrobił furorę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 3 jajka L 120 gram cukru, ok 3/4 szklanki 120 gram mąki pszennej tortowej(...)soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier, do ubitych białek dodajemy żółtka, następnie dodajemy mąkę wraz z proszkiem do pieczenia, dokładnie mieszamy przy pomocy szpatułki i wylewamy ciasto do blaszki o wymiarach 36×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 25 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy

Blog kulinarny S9.PL
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 65

minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki i kakao. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

moj przepis na
Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami 67

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

moj przepis na
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 62

olejem kokosowym, posypać mąką bezglutenową, strzepnąć nadmiar mąki. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec

moj przepis na
Sernik papieski 236

Sernik papieski Pyszne i eleganckie ciasto na specjalne okazję. święta, komunie, urodziny i tym podobne przyjęcia. Pięknie wygląda i wspaniale smakuje. Stanowi prawdziwą ozdobę stołu.Polecam!     Składniki: Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 1 szklanka cukru 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka mleka 1 szklanka kwaśnej śmietany 18% 3 łyżki mąki ziemniaczanej pół szklanki oleju Beza orzechowa(...)miski miksera przekładamy zmielony twaróg, dodajemy cukier, jajka, żółtka, śmietanę, mleko, mąkę ziemniaczaną i olej. Wszystko razem miksujemy na jednolitą masę *** *** Masę serową przelewamy delikatnie na spód z herbatników *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C i pieczemy przez 50 minut *** *** Na około 10 minut przed końcem pieczenia sernika przygotowujemy bezę orzechową. Białka ubijamy ze szczyptą soli

Blog z Apetytem
Pyszna domowa szarlotka 77

Chyba każdy z nas uwielbia tradycyjne ciasto kruche... Dziś prosta szarlotka - ale bardzo pyszna <3 Przepis na blachę 23cm x 34cm SKŁADNIKI: 12 sztuk jabłek 1 łyżka cynamonu   CIASTO: 600g mąki 400g masła 2 jajka 160g cukru 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1. Ciasto zagniatamy na jednolitą konsystencję. Owijamy w folię spożywczą i wkładamy(...)lodówki na minimum godzinę. 2. Jabłka obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Dodajemy cynamon, mieszamy i odkładamy aby jabłka puściły sok. 3. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia - ścieramy połowę ciasta na grubych oczkach. Drugą połowę wkładamy na chwilę do zamrażarki. 4. Starte ciasto rozkładamy w miarę równomiernie, delikatnie uciskamy. Wkładamy do piekarnika na kilka minut. 5. Jabłka odciskamy od soku. Wykładamy

Dziś Ja gotuje
Kryształek (galaretkowiec) 81

serii pieczonych ciast, na weekend przygotowałam coś na zimno. Wybór padł na ciasto kryształek, czy też galaretkowiec, czyli ciasto z kolorowych galaretek. Podobne ciasto robiłam już kilka razy i nawet zamieszczałam przepisy na moim blogu. Tym razem zrobiłam to ciasto/deser z użyciem mleka skondensowanego niesłodzonego i serka waniliowego. Kryształek bardzo ładnie się prezentuje po pokrojeniu, jest super kolorowy(...)wymieszałam, aby kolory galaretek równo się rozłożyła w masie. Formę (u mnie naczynie żaroodporne) o wymiarach ok. 25x17cm wyłożyłam folią spożywczą przeźroczystą, a następnie przełożyłam całą masę mleczno - galaretkową. Ciasto wstawiłam do lodówki do stężenia (u mnie chłodziło się całą noc). Po stężeniu ciasto obróciłam do góry nogami z formy na deskę do krojenia, zdjęłam folię i można kroić

Waniliowe Improwizacje
Tort serowo-śmietankowy z truskawkami 61

minimalne obroty po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki i kakao. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

moj przepis na
Najprostszy tort śmietankowy z truskawkami 67

mikser ustawić na minimalne obroty, po kolei dodawać żółtka, jedno po drugim. Wyłączyć mikser, dodać przesiane mąki. Wymieszać bardzo delikatnie szpatułką lub ręką, najlepiej mieszać tylko w jednym kierunku. Ciasto zagarniając szpatułką od spodu do góry. Uwaga, nie można mieszać zbyt długo czy mikserem ponieważ zniszczą się pęcherzyki powietrza. Wymieszany biszkopt przelać do formy, wyrównać. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec

moj przepis na
Tarta czekoladowa z czerwonej fasoli 68

olejem kokosowym, posypać mąką bezglutenową, strzepnąć nadmiar mąki. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Wszystkie składniki umieścić w malakserze i zmielić do momentu, aż połączą się w jedną, zwartą kulkę. Ciastem wyłożyć dno i boki formy do pieczenia. Umieścić w lodówce lub zamrażarce, na czas przygotowywania kremu czekoladowego (20-30 min). Schłodzony spód umieścić w rozgrzanym piekarniku i piec

moj przepis na
Drożdżówki z nutellą 66

Pyszne zakręcone drożdżówki nadziane nutellą. Ciasto drożdżowe z tego przepisu jest niesamowicie puszyste i bardzo smaczne. Jako nadzienie można wykorzystać coś innego, na przykład powidła lub masę serową. Czas przygotowania: 40 min Czas oczekiwania: 105 min Czas pieczenia: 8-10 min   Składniki: (na 6 średnich drożdżówek) 150 g mąki (1 szklanka) 1 żółtko 100 ml mleka (niecałe 1/2 szklanki(...)całość lekko mąką Miskę przykryj szczelnie folią spożywczą i odstaw na 15 min aż drożdże zaczną pracować Po tym czasie dodaj wszystkie pozostałe składniki (oprócz nutelli) i wyrób gładkie ciasto (ok. 7-10 min) Wyrobione ciasto uformuj w kształt kuli, włóż do miski, przykryj folią spożywczą i odstaw do wyrośnięcia na 60 min Po tym czasie ciasto przełóż na blat

Słodki Blog
Ślimaczki z szynką 71

dużej miski przesiewamy mąkę. Dodajemy sól. Na środku robimy wgłębienie, w które wlewamy wyrośnięty rozczyn. Dodajemy wodę z jogurtem oraz olej. Mieszamy do połączenia. Następnie wyrabiamy gładkie, elastyczne ciasto. Wyrobione ciasto oprószamy mąką, przykrywamy w misce ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia (na około godzinę). Po tym czasie ciasto przekładamy na podsypany niewielką ilością mąki blat i chwilę(...)wyrabiamy. Ciasto dzielimy na 2 części i każdą z nich wałkujemy nadając mu kształt kwadratu. Oba kawałki ciasta smarujemy rozmąconym jajkiem, pozostawiając z każdej strony puste krawędzie. Na cieście rozkładamy plastry szynki. Następnie zwijamy ciasto w roladę. Kroimy na plastry około 2-2,5 cm grubości. Rozkładamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Smarujemy rozmąconym jajkiem, posypujemy sezamem. Odstawiamy

Smaki Na Talerzu
CIASTO JABŁKOWE Z CYNAMONEM 85

Składniki: Ciasto kruche: 3 szklanki mąki pszennej 4  żółtka 2 łyżki cukru 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka cukru waniliowego 250 g margaryny Nadzienie: 5 szt. jabłek 440 g dżemu jabłkowego z gruszką z nutą szarlotki  0,5 łyżeczki cynamonu Beza cynamonowa: 4 białka  3/4 szklanki cukru  0,5 szklanki mąki ziemniaczanej(...)łyżka cukru cynamonowego lub 0,5 łyżeczki cynamonu Przygotowanie: Ciasto kruche -  margarynę rozpuszczamy w rondelku i schładzamy. Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać. Następnie dodajemy cukier i cukier waniliowy, wymieszać. Na koniec zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek wlać żółtka oraz dodać rozpuszczoną i schłodzoną margarynę. Zagnieść ciasto do momentu połączenia się składników. Ciasto dobrze schłodzić - najlepiej zrobić je dzień

Ciastka - domowe słodkości
łatwe ciasto kakaowe z rabarbarem i budyniem... 68

tortową, proszek do pieczenia, cukier, kakao, dodać jajka, wlać olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko połączyć na najwyższych obrotach z 3 minuty. Forma silikonowa 28 cm, do formy dać ciasto, na wierzch ciasta rozsypać obrany, pokrojony w kawałeczki rabarbar, piekarnik nagrzany na 190C, grzanie góra/dół, ciasto piec 20 minut. W czasie pieczenia przygotować budyń: 600 ml mleka zagotować(...)łyżkami cukru, 2 łyżkami masła, w 300 ml mleka wymieszać 2 budynie waniliowe i wlać do gotującego mleka, mieszać do zgęstnienia budyniu. Budyń wylać na podpieczone ciasto i piec dalej 25-30 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, najlepiej upiec wieczorem i do rana zostawić w chłodnym miejscu aby budyń dobrze stężał - bardzo smaczne, łatwe, delikatne, aromatyczne ciasto ucierane

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z masą krówkową i bananem 87

Dzień dobry :-) Piąteczek już mamy, fajnie bo weekend przed nami. Ja mam dla Was przepis na pyszne ciasto z masą krówkową, bananem i dżemem z czarnej porzeczki. Proste i szybkie w przygotowaniu, smakuje rewelacyjnie. Idealne do kawy :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki ciasto: 7 jajek L 3/4 szklanki drobnego cukru 140 g mąki pszennej(...)opakowanie ciemnych ciasteczek typu petitki 4 większe banany 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki sok z cytryny Polewa: 50 g czekolady gorzkiej 50 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka masła Ciasto: 1. Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je z dodatkiem soli na sztywną pianę. Następnie dodajemy partiami cukier i ubijamy aż masa zrobi się sztywna i błyszcząca. 2. Teraz dodajemy

kruche babeczki

Proponowane wyszukiwania