tarta - 42848 przepisów (strona:170/2857)

Kotleciki po węgiersku 87

nada całości wyjątkowego aromatu. Kotleciki w panierce możecie przygotować z mięsa wieprzowego, ale sprawdzi się każdy Wasz ulubiony rodzaj mięsa na pulpety. Jeśli nie przepadacie za panierką z bułki tartej i jajka, możecie zupełnie pominąć ją w daniu. Kotleciki po węgiersku to proste i smaczne danie dla całej rodziny. Świetnie smakują z ziemniakami, kaszą lub ryżem. Smacznego :) TUTAJ znajdziecie(...)bigos cygański z klopsikami: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Kotleciki po węgiersku, składniki: na kotleciki: ok. 600 g mieszanego mielonego mięsa, około pół szklanki bułki tartej plus ok. 1/3 szklanki mleka LUB jedna namoczona w mleku i odciśnięta kajzerka, duże jajko, mała cebula i mały ząbek czosnku (drobno posiekane i przesmażone), sól (u mnie około

Lekcje w kuchni
Kotlety jajeczne 97

podobne w przygotowaniu jak kotlety jajeczne. Robi się je nie z jajek a ziemniaków i sera. PRZEPIS NA KOTLETY JAJECZNE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 7 jajek 5 łyżek bułki tartej pęczek koperku szczypta soli szczypta pieprzu szczypta papryki słodkiej olej do smażenia Wykonanie Sześć jajek gotujemy na twardo, jedno pozostawiamy surowe, ponieważ będziemy je dodawać do farszu. Ugotowane jajka(...)obieramy i rozgniatamy przy użyciu widelca. Do jajek dodajemy surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej, posiekany koperek oraz przyprawy. Całość mieszamy i odstawiamy do lodówki na 25 minut. Taki zabieg sprawi, że kotlety będą się lepiej formować, a masa nie będzie się rozpadać. Na talerz wysypujemy 3 łyżki bułki tartej. Masę wyciągamy z lodówki, następnie przy użyciu łyżki

Przepiski.pl
Kopytka z serem 345

serem (kluski leniwe z serem i ziemniakami). Od tradycyjnych kopytek różnią się jedynie dodatkiem twarogu oraz jajka. W mojej rodzinie najczęściej podajemy kopytka polane zarumienioną na maśle bułką tartą lub sosem z pieczarkami. To smak mojego błogiego dzieciństwa. Sprawdź jak w prosty i szybki sposób przygotować tą uniwersalną potrawę, która pasuje do wielu dań obiadowych oraz na kolację(...)budyniem waniliowym (1 opakowanie 40g). Jeśli nie masz jajek możesz je zastąpić mąką ziemniaczaną w proporcji 1 jajko = 1 łyżką maki. Do polania: 100g masła 5 płaskich łyżek bułki tartej Kopytka z serem – wykonanie krok po kroku. Do przygotowania kopytek potrzebować będziesz: miksera, ostrego noża, szerokiego garnka oraz łyżki cedzakowej. Kopytka gotuję partiami, aby się nie posklejały

Ania gotuje
TARTA Z PIECZONYM KALAFIOREM 123

Kremowe, warzywne nadzienie skryte w kruchym, wyśmienitym cieście. To musi być TARTA Z PIECZONYM KALAFIOREM! Spróbujcie już dziś! Artykuł TARTA Z PIECZONYM KALAFIOREM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kotlety z cukinii - Pyszne i proste w przygotowaniu ❤️ 118

Składniki (na 12 sztuk) Cukinia 500 g Marchewka średnia Ser żółty tarty 100 g Cebula mała Czosnek 2 ząbki  Bułka tarta 5 łyżek + do opanierowana Mąka pszenna 3 łyżki Sól pieprz Przygotowanie: Cukinię zetrzeć na tarce jarzynowej na grubych oczkach, posolić o odstawić na kilka minut. Po tym czasie odcisnąć dobrze nadmiaru wody. ( Jeśli cukinia(...)będzie duża obrać ze skóry i wydrążyć pestki) Marchew i cebulę obrać i zetrzeć na drobnych oczkach. Dodać do cukinii. Przecisnąć czosnek przez prask, dodać mąkę, bułkę tarta. Całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Zwilżonymi dłońmi uformować kotlety. Obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oleju na złoty kolor z każdej strony. Smacznego! Zapraszam was również

Kulinarne przygody
Pasztet z cukinii 99

cukinii, marchewki oraz ziemniaków i cebulki. Pasztet z cukinii – składniki: Szklanka to pojemność 250ml. Waga warzyw podana jest przed obraniem. Potrawa jest wegetariańska, a jeśli zastosujesz odpowiednią bułkę tartą także bezglutenowa. Dla wegan polecam każde jajko zastąpić łyżką zmielonego siemienia lnianego rozrobionego w odrobinie ciepłej wody. Pasztet jest FIT bez kalorycznych składników (oprócz oleju). Kaloryczność pasztetu(...)keksówkę o wymiarach 11 x 30cm. 1,5 kg cukinii 300g marchewki 250g cebuli (biała lub czerwona) 250g ziemniaków 7 ząbków czosnku 4 jajka rozmiar M 1/2 szklanki bułki tartej 1/3 szklanki oleju roślinnego Przyprawy i zioła: pół łyżeczki kurkumy 1 płaska łyżeczka: soli (najlepiej kłodawskiej), pieprzu (czarny, świeżo zmielony), 1 łyżeczka: papryki czerwonej (słodkiej lub ostrej) oraz suszonego

Ania gotuje
Smażona burrata z sosem pomidorowym 90

SMAŻONA BURRATA Z SOSEM POMIDOROWYM Ilość porcji: 1 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 1 ser burrata – 2 łyżki mąki pszennej – 1 jajko – 3-4 łyżki grubszej bułki tartej lub panierki typu panko – 100-150 ml passaty pomidorowej – 1 ząbek czosnku – 1 łyżeczka chilli (zależnie od Twoich preferencji) – 1 łyżka oliwy z oliwek + oliwa lub olej(...)kromki opiekanej bagietki lub innego rodzaju chleba) Przygotowanie: Burratę wyjmij z opakowania bardzo delikatnie aby się nie porwała i osusz na papierowym ręczniku. Na talerzyki wyłóż mąkę i bułkę tartą lub panko. W głębszej misce rozkłóć jajko, dodaj do niego nieco soli i pieprzu i wymieszaj. Burratę obtocz w mące, następnie w jajku i bułce tartej

nietylkopasta.pl
Pulpeciki mięsne w sosie pieczarkowym 77

ulubionych sosów do dań z ryżem lub kaszą. Dzięki niemu danie nie jest suche, a sos przyjemnie otacza mięsne klopsiki i ziarenka ryżu. Do tego obowiązkowo ogórek kiszony lub tarte buraczki, które pasują wręcz idealnie do polskiego obiadu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Klopsiki w kremowym sosie śmietanowo – pieczarkowym 5 od 1 osoby Autor: Paweł Clad Danie: Główne Kuchnia(...)czubata łyżka mąki pszennej sól i zmielony czarny pieprz 2 łyżki oleju rzepakowego PULPECIKI MIĘSNE 400 g mięsa mielonego wieprzowego 1 niewielkie jajko 2 łyżki miałkiej bułki tartej sól i mielony pieprz PONADTO 2 torebeczki ryżu długiego 4 ogórki kiszone (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Torebeczki ryżu ugotuj we wrzącej, osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Ogóreczki kiszone pokrój

ProstePesto.pl
smaczne kotlety ziemniaczano-serowe... 102

Składniki: ziemniaki ugotowane letnie 2 kg, ser żółty 30 dag, papryczka ostra 1 mała, kucharek 2 łyżeczki, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, majeranek 1 łyżeczka, mąka ziemniaczana 3 łyżki, tarta bułka 1/2 szklanki, olej rzepakowy 1/2 litra, bułka tarta do panierki - ile potrzeba Ugotowane ziemniaki jeszcze letnie przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce(...)mięsa. Ser żółty, papryczkę ostrą rozdrobnić w rozdrabniaczu. Ziemniaki połączyć z serem, jajkami, mąką ziemniaczaną, bułką tartą, kucharkiem pieprzem ziołowym, majerankiem i wszystko dokładnie wyrobić ręką. Formować podłużne, nie za grube kotlety, obtaczać w tartej bułce i smażyć na rumiano z każdej strony na gorącym oleju, odkładać na ręcznik papierowy. Ogórki zetrzeć na tarce grubsze oczka, wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
TARTA Z GRZYBAMI 143

Grzybowe przysmaki to propozycja całoroczna. Nasza TARTA Z GRZYBAMI nie... Artykuł TARTA Z GRZYBAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Kotlety jajeczne z pieczonym schabem i zieloną pietruszką 139

też doskonały pomysł na wykorzystanie ugotowanych na twardo jajek, które czasem zostają po świętach. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 świeże jajka 2-3 łyżki bułki tartej 0,5 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 0,5 łyżeczki soli 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki gruby plaster schabu z pieca Pieczone&Wędzone Dodatkowo: olej do smażenia bułka tarta(...)twardo jajka obieramy i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski. Dodajemy pokrojony w kostkę schab, posiekaną zieloną pietruszkę, przyprawy i wbijamy 2 świeże jajka. Następnie dodajemy 2 łyżki bułki tartej. Mieszamy składniki ręką. Jeśli masa wyda się nam zbyt rzadka dodajemy resztę tartej bułki. Z masy formujemy w dłoniach kotlety (mi dziś wyszło 6 szt), każdy obtaczamy

Słodkie okruszki
TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ 102

Sprawdź, jak nasza TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ zwiastuje wiosnę i rozpoczyna sezon na świeżość! Pyszna i prosta w przygotowaniu! Artykuł TARTA ZE SZPARAGAMI I SZYNKĄ PARMEŃSKĄ pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Tort czekoladowo-śliwkowy 97

postawić na dużej blaszce, wziąć na płaską rękę garść czekolady i szybko przyłożyć do boku tortu bardzo lekko go poklepując. W ten sposób obsypać boki tortu. Wierzch tortu posypać tartą czekoladą. Jeżeli gdzieś jest namiar czekolady możemy go zdmuchnąć. Jeżeli po obsypaniu tortu  zostanie nam trochę tartej czekolady (u mnie zostało około 50 gr) można zrobić

moj przepis na
Zapiekanka z chleba 94

mnie wersja „wiejska” z kiełbasą. Składniki na formę 25 cm na 35 cm: 500 g czerstwego chleba 10 jajek rozmiar L 330 g śmietany 18% 150 gr tartego sera żółtego 300 gr kiełbasy lub innego mięsa (u mnie pół na pół z duszonym kurczakiem) pokrojonego w kostkę 1 na 1 cm 2 garści kukurydzy z puszki(...)pieczenia wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzać do 180 st. Chleb pokroić w grubą kostkę (2 na 2 cm). Do dużej miski wbić jajka, dodać śmietanę, żółty, tarty ser, sól, pieprz, paprykę, wymieszać. Na dno formy wsypać chleb, posypać pokrojonym mięsem, równomiernie polać sosem, na wierch zetrzeć mozzarellę. Wstawić do rozgrzanego piekarnika, piec

moj przepis na