szybki obiad, ale równie dobrze można go podać na ciepłą kolację lub jako gorącą przekąskę dla gości SKŁADNIKI: (na 2 porcje) 2 sery camembert 1 małe jajko bułka tarta 4 plastry ananasa z puszki 4 plasterki sera żółtego 1. Sery przeciąć w poprzek na pół (żeby powstały 4 "kotleciki"). 2. Jajko roztrzepać. Plastry ananasa odsączyć z zalewy
Kto ugości moich gości?kroimy cebulę i szklimy ją na 3 łyżkach oleju. Obraną marchew ścieramy na tarce. Drobno kroimy paprykę, papryczki chili, czosnek i dodajemy do smażącej się cebuli razem z tartą marchewką. Warzywa smażymy około 10 minut. Do warzyw dodajemy pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy i ziele angielskie. Dusimy na małym ogniu, aż warzywa będą miękkie, a płyn z pomidorów
Smakowity Blog KulinarnyDostałam w prezencie książkę “Cukiernia Lidla”. Znalazłam w niej fajne przepisy na słodkości, a jeden z nich już wypróbowałam, a mianowicie crumble z malinami
codojedzeniaPozlepiać brzegi i uformować kulkę. Tak przygotowane knedle wrzucać po kilka sztuk do wrzątku i gotować 3-5 minut po wypłynięciu. Ugotowane podsmażyć na maśle roślinnym, posypać bułką tartą, cukrem i cynamonem. Smacznego
greenscarfduże cebule 4 ząbki czosnku 1 pęczek świeżego koperku 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej sól, pieprz do smaku razowa kasza manna do panierowania kotlecików (możesz zastąpić bułką tartą) odrobina oliwy do smażenia Kalafior i brokuł podziel na mniejsze różyczki i gotuj na parze przez około 15 minut. Przełóż do miski i za pomocą praski do ziemniaków zgnieć
Roślinna - blog wegańskiciepłe miejsce pod przykryciem - ś ciereczka kuchenna - do wyrośnięcia na 30 minut. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać kaszą manną - kasza manna jest tu lepsza niż bułka tarta, zrobi się z niej chrupiąca skórka i nie ma tendencji do przypalania się, w przeciwieństwie do bułki. Wyrośnięte ciasto chlebowe krótko zagnieść. Przełożyć je do formy i odstawić
Grunt to przepis!40dag makaronu spaghetti - dwie duże cebule - 1 duży koncentrat pomidorowy - 1 puszka pomidorów krojonych - około 220ml przecieru pomidorowego - 2 ząbki czosnku - oliwa z oliwek - tarty parmezan do smaku - listki świeżej bazylii - zioła prowansalskie - papryka ostra - papryka słodka - sól i pieprz Przygotowanie: Cebulę kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do rondla z rozgrzaną oliwą
Qchnia po prostuzmiksować. Dodać marchewkę, cukier waniliowy i cynamon, zmiksować. Do jednolitej masy wsypać orzechy i migdały i całość wymieszać rózgą. Ciasto wyłożyć do formy posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 40 minut w 180 stopniach. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem bądź polać polewą np. czekoladową
Qchnia po prostuwymieszane z cukrem i mąką 10. Skleić ciasto jak do pieroga. 11. Odwrócić i uformować podłużną bułeczkę 12. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i posypaną bułką tartą. Odstawić na około 20-30 minut przed włożeniem do piekarnika Piec: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać
KreatywnePinygotujemy około 3 minut od wypłynięcia. Odcedzone knedle serwujemy polane musem ze zmiksowanych truskawek z cukrem pudrem i odrobiną octu balsamicznego, można jednak knedle polać masłem z bułką tartą lub gęstą, słodką śmietaną. Smacznego. The post serowe knedle z truskawkami i musem truskawkowym appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzmiksować do połączenia składników. 2. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Ja piekłam w szklanej formie (28 cm) więc nie wykładałam jej papierem tylko natłuściłam i posypałam bułką tartą. 3. Wyłożyć ciasto. Na wierzch ułożyć połówki czereśni skórką do dołu (pokryć dokładnie całość, ciasto urośnie więc owoce poodsuwają się od siebie). Piec
Kto ugości moich gości?ciekawych graficznie i pomysłowych. Kiedy dowiedzieliśmy się, że wydają książkę kucharską, wiedzieliśmy, że będzie to dobre. I jest! To trochę bardziej artystyczno-kulinarny concept book. Znajdziecie w niej tarty, biszkopty, ciasteczka, eklerki, trochę karmelu i nutelli, świetny sernik z sezamkami, bezy, kremy do miksowania własnych przepisów oraz rysunkowy przelicznik miar i wag. Nie zabrakło też listy niezbędnych przyborów
GRUBY WAŁEKPropozycja smacznego i lekkiego posiłku lub warzywnego dodatku do dania głównego, który świetnie zastąpi tradycyjną wersję z bułką tartą. Łączy w sobie chrupiące pistacje, aromatyczną bazylię i sezonowe szparagi. Składniki: (na 3 porcje) 500g białych szparagów sól łyżka cukru 3 łyżki obranych pistacji bez łupi 3 łyżki parmezanu startego 3 łyżki oliwy
Pyry na GazTarty w wersji surowej są super! Są smaczne, świeże, zdrowe i zawsze się udają :) Ta wersja jest idealna na lato - jest lekka i orzeźwiająca. Przygotowanie nie zajmuje dużo czasu i nie trzeba piec - co przy dzisiejszej temperaturze jest wielkim plusem :) Składników nie potrzeba dużo - trochę owoców, troche orzechów... i jest! Gotowi? Do dzieła! :) Składniki: Spód 150 g migdałów
pyszne zdrowościmąki ziemniaczanej szczypta soli pół łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżeczki soku z cytryny 70 g cukru Dodatkowo potrzebne będą: papier do pieczenia bądź masło/margaryna i bułka tarta do wysmarowania i posypania tortownicy mikser, miski o wysokich ściankach Ciekawostki jak upiec idealny biszkopt: 1. Białka należy ubijać w idealnie suchej misce, gdy w misce znajdzie się nawet
KreatywnePiny