tarta - 42848 przepisów (strona:1675/2857)

Jagodowy sernik na zimno 258

pozostałymi składnikami. Dobrze, szybko zagnieść i podzielić na pół. Ciasto pozostawić na 30 minut w zamrażarce/lodówce. Po tym czasie wylepić spód wysmarowanej masłem i oprószona bułką tartą blachy. Piec w piekarniku nastawionym na 180 stopni przez ok 20 minut. pozostawić do ostygnięcia. Umyć i osuszyć jagody. Zmiksować na jednolitą masę, następnie stopniowo dodawać serek homogenizowany

MarciochaKucharzy
Słoneczne babeczki JAGLANKI 224

następnie dodajemy nasiona chia, cukier, mąkę, proszek do pieczenia  oraz olej. Miksujemy na jednolite ciasto bez grudek. 3/ Blaszkę do babeczek smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy po brzeg ciasto  pieczemy w 180 stopniach na termoobiegu ok. 15  minut (do wyrośnięcia i zarumienienia) 4/ Wyjmujemy, lekko studzimy a następnie wykładamy na tacę i posypujemy

Kuchnia PROzdrowotna
Lato na talerzu - część I 152

skomplikowane, a ich zapach niezbyt intensywny (z tego powodu poniżej nie znajdziecie ryb).  Na dzisiejszym zestawieniu nie kończę, zamieszczę w najbliższym czasie również: CZĘŚĆ II - Letnie sałatki, tarty i napoje   CZĘŚĆ III - Słodkości na lato  Może ktoś skorzysta :)  ŚNIADANIA kaszki, pasty, omlety... ZUPY   DANIA OBIADOWE jajka, warzywa, placuszki, pierogi, makarony

bistro mama
WEGAŃSKA ZIELONA GÓRA: Wegarnik 201

połączeniu w sosiwem, wyszło tak idealnie, że zjedzenie go zajęło zaledwie kilka sekund. Cenowo też fajnie - 10 zł. Na deser wybraliśmy czekoladowy przysmak z tapioki z karmelem, tartą czekoladą i orzechami na wierzchu. Porcja była spora, więc spokojnie najedliśmy się jednym słoiczkiem. Całość była smaczna, nie za słodka i nie mdląca. To było nasze pierwsze spotkanie z tapioką

Bananowe Pole
z budyniem, wiśniami drożdżówka... 152

odlać niepełną szklankę mleka i wymieszać budyń z mąką, pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać budyń, mieszając zagęścić, budyń wystudzić - blaszka 24x29 cm, wysmarować masłem i tartą bułką posypać, ciasto wyrośnięte dać do blaszki, na ciesto dać budyń na budyniu i cieście porozkładać wypestkowane wiśnie, zostawić do podrośnięcia na 20 minut piec w 200 C około

W Mojej Kuchni Lubię
Sałatka z grillowaną cukinią, marchewką, fetą, ciecierzycą, fasolką szparagową z ziarnami dyni, słonecznika i piniolami 278

sztuk w naszej lodówce! Jest tak cudownie uniwersalna - możecie przygotować z jej użyciem tyle wspaniałych dań - np. kanapka z cukinią i pomidorkami , cukiniowy makaron z krewetkami , szybka tarta z cukinią , zupę pomidorową z rybą i cukinią , cukiniowy makaron z mozarellą i warzywami , wiosenne racuszki z cukinią i świeżymi ziołami  czy pyszne risotto . Sałatka jest pyszna! Z różnymi

Plate of Joy
Sernik Milki way 3046

pieczenia Masa serowa - 1 kg sera - 2 jajka - 10 białek - 2 budynie śmietankowe - 1/2 szklanki mleka w proszku - 200 g masła - 300 g cukru - 2 łyżeczki cukru waniliowego - tarta skórka z 1/2 cytryny Polewa - 100 g masła - 150 g białej czekolady - 2- 3 łyżki wody Posypka - 125 g masła - 125 g cukru pudru - 125 g mleka w proszku

W królestwie smaków Beaty
ciasto śliwkowo- Malinowe z orzeszkami Nerkowca 205

pozbawiamy pestek, kroimy na połóweczki, mieszamy z malinami, orzeszkami oraz cukrem żelującym piekarnik ustawiamy na 180"C na koniec dolewamy jogurt tortownicę wykładamy papierem, smarujemy masłem, oprószamy bułką tartą, wylewamy ciasto  układamy owoce- śliwki rozcięciem do góry ciasto kruche wałkujemy, kroimy na około 1 cm paseczki, które układamy na owocach tak aby powstała krateczka pieczemy na złoty

Luźna Kuchnia
Błyskawiczne ciasto z porzeczkami 165

masy, wymieszać łyżką. Porzeczki umyć, osuszyć. 2 szklanki wymieszanych porzeczek obtoczyć w mące, dodać do ciasta i delikatnie wymieszać.  Blaszkę (u mnie 20x20) wysmarować margaryną i obsypać tartą bułką. Ciasto wyłożyć na blaszkę. Pozostałą szklankę wysypać po wierzchu ciasta. Piec około 40 minut w 180 stopniach do suchego patyczka. Zimne ciasto obsypać cukrem pudrem. Smacznego

na moim stole...
66. Pesto z bobu i bazylii 189

Właśnie jestem po przetransportowaniu urodzinowej tarty dla mojej kumpeli i mam nadzieję, że będzie jej smakować! Wkrótce wstawię na nią przepis, gdyż jest prosta w wykonaniu, zawsze dobrze wychodzi i jest niesamowicie pyszna! Ostatnimi czasy, to właśnie ją przygotowuję na różnego typu okazje, czy to nawet na urodziny bliskich mi osób. Niestety nie zawiera dodatku superfoods, nie jest

Be Fit Be Strong
Zapiekanka z brązowego ryżu i cukinii 132

kroimy w plastry. Ryż mieszamy z białkami i układamy ściśle w wysmarowanej masłem blaszce. Na ryżu układamy doprawione solą i pieprzem plastry cukinii. Jajka mieszamy z jogurtem, dodajemy tarty ser i musztardę. Zalewamy tym ryż i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 40-45 minut. Smacznego! --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz

Marder&Marder Manufacture
cukinia zapiekana z pomidorami 198

składniki: 1 średniej wielkości młoda cukinia 2 pomidory 1 duża cebula ser żółty (tyle plastrów ile plastrów cukinii) 2 jajka tłuszcz do smażenia bułka tarta lub panierka z płatów owsianych sól, pieprz wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na tłuszczu i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w plastry (tyle ile plastrów cukinii

Domowy Smak Jedzenia
BABKA MOCNO MIGDAŁOWA 133

olejek migdałowy. Na koniec wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać pokrojone w kostkę migdały - wymieszać. 3 / 4 ciasta wlać do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zaś 1 / 4 masy pozostałej w misce dodać kakao, po czym wlać do formy i według uznania obsypać płatkami migdałowymi.  Babkę piec około 45 minut w temperaturze

Ciastka - domowe słodkości
SERNIK NA CZEKOLADOWYM SPODZIE 171

spód.  Porcja ciasta podana jest na formę o wymiarach 23 x 23 cm. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować margaryną i obsypać bułką tartą. Na spód formy wylać ciasto kakaowe, następnie bardzo delikatnie wyłożyć masę serową najlepiej porcjami, na końcu wierzch posypać kruszonką.  Piec 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni

Ciastka - domowe słodkości
BISZKOPT CZEKOLADOWY 128

cukru waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka mąki 3 budynie czekoladowe Przygotowanie: Na spód tortownicy wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tarta. Do miski przesiać budyń, mąkę i proszek do pieczenia. Następnie ubić jajka z cukrem i cukrem waniliowym do momentu zbielenia. Do jajek dodać sypkie produkty i wymieszać różdżką

Ciastka - domowe słodkości

Proponowane wyszukiwania