tarta - 42848 przepisów (strona:1666/2857)

Marchewka z Jabłkiem 211

śród surówek nie może zabraknąć jednej z  moich ulubionych pozycji obiadowych. Tarta marchewka z jabłkiem. Pasuje zarówno do śniadania, obiadu jak i do kolacji. Proszę tylko zwrócić uwagę na wielkość porcji. Wyjątkowo w tej surówce występuje oliwa, jest niezbędna aby skorzystać z wit. A zawartej w marchewce. Składniki: Marchew 45g = 1szt. = 12 kcal Jabłko 150g = 1szt

IzaGotuje
Rozkoszne ciasto ucierane II - łatwe 196

polewy. Cukier i jaja miksuj do powstania puszystej masy. Dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Połącz miksując Dodaj chłodną maragrynę. A na końcu mak. Okrągłą formę do tarty lub tortownicę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Połóż kawałki jabłek. Wierzch posyp naturalnymi orzeszkami. I włóż do piekarnika ,na nie więcej, niż 190 stopni , około 35-45 minut

Z Kuchni Do Kuchni
Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami 448

rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do pokruszonych ciasteczek, dolewamy alkohol i dokładnie mieszamy. Dno tortownicy o średnicy 22 cm smarujemy masłem i delikatnie obsypujemy bułką tartą. Masą wykładamy dno tortownicy i wstawiamy na 20 minut do zamrażalnika. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Ser miksujemy z cukrem pudrem i kakao. Wlewamy przestygniętą żelatynę

VioletoweKucharzenie
Pieczarkowy pasztet z cieciorki 162

cieciorkę, pietruszkę, seler oraz pieczarki usmażone z cebula przepuścić przez maszynkę z sitem o większych oczkach - dodać resztę składników i całość dokładnie wymieszać  - masę przełożyć do wysypanej tartą bułką foremek delikatnie ugnieść i uformować na płasko - wierzch posypać nasionami wedle uznania - piec 30 -35 min w temp. 180 stopni Cena: 8 -10 zł SMACZNEGO

Pora na pora i pomidora
LEMON CURD / KREM CYTRYNOWY 195

każdym wydaniu, choć najbardziej ot tak, prosto ze słoiczka. Jest banalnie łatwy, efektowny, a do tego wszechstronny. Nadaje się do naleśników, placków, kanapek, a nawet jako nadzienie do tarty cytrynowej z bezą. LEMON CURD /zmodyfikowany przepis z: Moje Wypieki / sok i skórka z 4 cytryn 2 całe jajka 2 żółtka 200g ksylitolu 1 czubata łyżka mąki jaglanej

W kuchni Karmel-itki
Dupa pawiana na ciemnym spodzie. 243

strumieniem żelatynę ciągle mieszając ubitą śmietanę, aby nie powstały żelatynowe grudki. Ubitą śmietanę wykładamy na stężałą masę serową i ponownie wkładamy do lodówki.  Ciasto można ozdobić np. tartą czekoladą, brązowym cukrem, czym tylko chcecie. Po kilku godzinach można zajadać.  Smacznego! :) Skomentuj

MamaOskarka
Kruche ciasteczka nadziewane smażonymi jabłkami i migdałami z marcepanem. 261

Zostało mi trochę składników z robionego do racuchów musu czekoladowego. Myślę sobie, zrobię kruche mini tarty wypełnione podobnym musem, dodam sobie truskawek i będzie pysznie. Byłoby, gdyby mi się mus nie zważył. Pierwszy raz mi się coś takiego przytrafiło; pytanie, czy ostatni? Ciasto się już chłodziło w lodówce, więc nie mogłem go zmarnować, a jako, że jabłek

BaRepas
Babka majonezowa 191

przesiać przez sito i dodać do ubitych białek z żółtkami, delikatnie wymieszać łyżką. Na koniec dodać majonez i aromat, delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej i wysypanej bułką tartą formy babkowej z kominkiem, wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180st.C piekarnika. Piec około 40 minut do tzw. suchego patyczka. Upieczoną babkę wystudzić, wyłożyć na talerz i posypać cukrem

In my kitchen
Kruche babeczki z nadzieniem budyniowym 273

oraz nasionami wanilii. Na gotujące się mleko wlać rozrobioną mąkę. Stale mieszając, gotować, aż masa zgęstnieje. Lekko przestudzić. Foremki do babeczek (ok. 15sztuk) natłuścić i wysypać cienko bułką tartą. Dno i boki każdej z foremek wylepiać jednym krążkiem ciasta. Nakłuć na dnie widelcem. Nakładać budyń do 3/4 wysokości. Następnie przykryć pozostałymi krążkami ciasta i delikatnie docisnąć brzegi. Piec

Z miłości do słodkości
Pasztet wieprzowy z grzybami 158

bułkę. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z grzybami, wątróbką i odciśniętą bułką - TRZYKROTNIE. Masę mięsną dokładnie wymieszać dodając brandy i doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem lub wyłożyć cienko pokrojonymi plastrami boczku. Ułożyć pasztet

królestwo garów
Pasztet z cielęciny z żurawiną 154

ostudzenia. Zemleć mięso razem z wątróbką, odciśniętą bułką i przecierem żurawinowym. Masę mięsną dokładnie wymieszać dodając do niej żurawinę namoczoną w żurawinówce, żurawinówkę, doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika

królestwo garów
Spaghetti, sos z pietruszki, suszone pomidory w oliwie 161

żółte pepperoni, ząbek czosnku, 130 ml oliwy, 20 -30 ml przegotowanej wody, sok z 1 cytryny, sól, miód wielokwiatowy, 20 połówek suszonych pomidorów w oliwie , oliwa "z pomidorów", tarty cheddar do posypania, sól Natkę, pepperoni (z pestkami lub bez - zależy czy lubimy na bardzo ostro czy troszkę mniej),  czosnek, sok z cytryny zmiksować. Sos doprawić solą

królestwo garów
szparagi 164

sosem holenderskim szparagi pod beszamelem   jajecznica ze szparagami jajka w koszulkach z musem szparagowym komosa ryżowa czerwona z kurczakiem i szparagami krem mus z białych szparagów mini tarty ze szparagami naleśnikowy duet napoleonka z zielonymi szparagami omlet ze szparagami   placki szparagowe polędwiczki wieprzowe ze szparagami i smardzami sałatka ze szparagów z jakami przepiórczymi i sosem

królestwo garów
Pasztet z kaczki 168

wylewać tłuszczu. Wątróbkę podsmażyć na różowo w środku. Zemleć mięso razem z wątróbką, grzybami i odciśniętą bułką. Mięso mielimy trzykrotnie. Masę mięsną dokładnie wymieszać doprawiając do smaku świeżo tartą gałką muszkatołową, imbirem i solą. Następnie dodać jajka, dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić

królestwo garów
Poznaj Hiszpanię i Portugalię w tydzień z Lidlem 138

mogli wybierać spośród rekordowej ilości produktów. Będzie ich ponad 120. Kilka dni temu mieliśmy przyjemność uczestniczyć w degustacji „Szlakiem hiszpańskich i portugalskich winnic” zorganizowanej przez Lidl w restauracji Dwie Trzecie mediterranean fussion . W nowej Iberyjskiej ofercie znajduje się 31 win. Najdroższe wino kosztuje 25 zł. Ceny 20 etykiet zawierają się w przedziale 11,99 - 19,99zł. Michał Jancik – sommelier Lidl(...)rewelacyjnej cenie 199 zł. Porcja w sam raz na imprezę. Do tego ostry nóż i masa dobrej zabawy gwarantowana. Naszą serwował sam Szef kuchni Marcin Jabłoński z restauracji Dwie Trzecie mediterranean fussion. Niewątpliwą gwiazdą będzie też szynka Pata Negra. Suszona 20 miesięcy. Produkowana z tylnej nogi czarnej iberyjskiej świni (Pata Negra), karmionej żołędziami, ziołami i trawami. Smak nieporównywalny z niczym

królestwo garów