tarta - 42848 przepisów (strona:1663/2857)

Placek królewski 105

składników i podzielić na 3 części. Każdą z nich rozwałkować lub rokleić palcami na blasze (o wymiarach 25 x 33 cm) wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą/kaszą manną. Piec kolejno w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 8-10 minut.  Masa : Kaszę ugotować na mleku tak żeby nie powstały grudki, odstawić

cucinare
Spaghetti bolognese 123

łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu łyżeczka bazylii łyżeczka oregano łyżeczka tymianku szczypta gałki muszkatałowej liść laurowy sól, pieprz kilka łyżek oliwy tarty parmezan Wykonanie : Cebulę i czosnek drobno posiekać. Podsmażyć na kilku łyżkach oliwy przez chwilę. Dodać drobno pokrojony seler naciowy i startą na tarce o grubych oczkach marchewkę, ciągle mieszając całość podsmażać jeszcze przez

cucinare
Roladki z kurczaka 112

porcje : pierś z kur­czaka (2 filety na 2 osoby ... 1 podwójny filet wystarczy z pewnością na dwie osoby) moz­za­rella tarta lub w kulce (ok. 70 g na 2 porcje) 6–8 suszo­nych pomidorów kilka list­ków świe­żej bazylii

cucinare
Cytrynowiec 588

dalej miksować mikserem, ale na najmniejszych obrotach. Miksować chwilę, tylko do połączenia składników). Formę prostokątną o wymiarach około 35x24cm wysmarować margaryną i posypać mąką lub bułką tartą lub wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do formy i piec w nagrzanym piekarniku około 20minut w temperaturze 180°C. Pozostawić do ostygnięcia. Przygotować masę budyniową

cucinare
Tort z malinami 172

cukrowe dekoracje do ciast wstążka Wykonanie : Piekarnik nagrzać do 180 stopni w opcji góra-dół, bez termoobiegu. Tortownicę dokładnie posmarować masłem i wysypać bułką tartą lub otrębami. Biszkopt : żółtka ucierać z połową cukru pudru przez około 7 - 8 minut, aż powstanie puszysta i gęsta masa. W drugiej misce ubijać białka

cucinare
Ciasto francuskie z mascarpone i pomarańczami 149

byłach w weekend przesłodzona :) zdecydowałam się na szybki i prosty deser a do tego nie koniecznie słodki:) Polecam:) Składniki (na tortownicę o średnicy 27 cm lub formę do tarty) : opakowanie ciasta francuskiego (używam tego z Biedronki 275 g) 125 g serka mascarpone 150-200 ml śmietanki 30% lub 36%, schłodzonej cukier puder cytrusy - pomarańcze i/lub grejpfruty opcjonalnie melisa

cucinare
Tartaletki z truskawkami 169

ozdoby bezy, które uwielbiają dzieci i gotowe. Smakują wspaniale zwłaszcza na drugi dzień kiedy ciasto nieco zmięknie od kremu ... pychota:) Inspiracją dla mnie był przepis na tartą z truskawkami na blogu  Kwestia Smaku Składniki :   TARTALETKI KREM MASCARPONE : 1/2 kg sera mascarpone, schłodzonego 5 łyżek cukru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 szklanki śmietanki kremowej

cucinare
Ciasto z musem czekoladowym i malinami 221

soli i cukrem na sztywno. Kolejno dodawać żółtka. Dodać mąkę przesianą wraz z proszkiem i kakao. Na koniec dodać ocet jabłkowy. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy o wym. 23x33cm. Piec około 25-30 minut w temp. 160st. Ostudzić. Poncz:   50ml wrzątku,  łyżka kawy rozpuszczalnej,  5 łyżek nalewki z malin. Kawę zalać

Z miłości do słodkości
Chleb graham na zakwasie ze słonecznikiem 156

łatwo odrywać się przy nabieraniu łyżką, Jeśli masa jest zbyt gęsta dodać więcej wody (mąki różnie chłoną wodę, zależy od producenta). Zwykłe foremki wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą, u mnie foremki z nieprzywierającą powłoką non-stick to bez smarowania. Przełożyć chleb do foremek, napełnić je do 1/2 wysokości. Mokrą ręką lub łyżką wyrównać wierzch. Przykryć ściereczką

Kuchcik gotuje
Ciasto orzechowe polane czekoladą 111

gładką masę wykładamy na stolnicę połowę ciasta i rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jeśli ciasto jest klejące można wyłożyć na blachę ( uprzednio posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą) i rozprowadzić ciasto. Orzechy włoskie należy zmielić w maszynce lub blenderem (można również pokruszyć bardzo dokładnie wałkiem). Ciasto posmarować dżemem, posypać orzechami wymieszanymi z cukrem a następnie przykryć drugą

Smaczne Potrawy
Ciasto przekładane kremem nutellą 180

gładką masę wykładamy na stolnicę połowę ciasta i rozwałkowujemy na wielkość blachy do pieczenia. Jeśli ciasto jest klejące można wyłożyć na blachę ( uprzednio posmarowaną margaryną i obsypaną bułką tartą) i rozprowadzić ciasto. Wystudzone ciasto posmarować nutellą a następnie przykryć drugą częścią ciasta. Wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do około 160-170 stopni na około 30 min. Na koniec

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania