czosnek- ilość zależy od Ciebie pieczarki- około 400 g sól do smaku pieprz do smaku oliwa z oliwek- jeśli lubisz, jak nie- to masło salsa pomidorowa parmezan tarty- niekoniecznie, ale jak jest , to niebo w gębie! Opcjonalnie buraki ćwikłowe- ja mam zawsze chęć na buraka! Ugotuj kaszę według instrukcji na opakowaniu. Cebulkę pokrój drobno, podsmaż na oliwie
Z Kuchni Do Kuchnigalaretka wiśniowa 1 opakowanie jajka, cukier, cukier wanilinowy, miękką palmę utrzeć mikserem na kogel-mogel, masa ma być gęsta forma 29x24 cm wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką - ciasto rozsmarować na blaszce obrane, opłukane o obsuszone na sitku porzeczki rozsypać na cieście zimną śmietanę ubić razem z wsypaną galaretką, śmietanę rozsmarować na cieście i schować do lodówki
W Mojej Kuchni Lubięczubate łyżki śmietany 12% sól, pieprz 1/2 łyżeczki przyprawy do ziemniaków Ziemniaki ugotować na miękko. Wystudzić. Jajka z mlekiem i śmietaną zmiksować na jednolitą masę. Naczynie do tarty wysmarować olejem. Na spód wyłożyć 3 ziemniaki pokrojone na plastry, zalać połową masy jajecznej. Następnie na całości rozłożyć plastry łososia. Ponownie ułożyć pokrojone w plastry ziemniaki. Wylać pozostałą masę jajeczną
kulinarnyswiatdomiSkładniki: 1 podwójna pierś kurczaka przyprawa do kurczaka jajka + bułka tarta do panierowania 20 dag pieczarek 1 mała cebula 2 łyżki świeżego drobno pokrojonego koperku sól pieprz 1 kostka warzywna 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżka mąki + 1/2 szklanki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Pierś pokroić na kilka porcji. Przyprawić, obtoczyć w jajku i bułce, a następnie usmażyć
A Ty Smakuj Mnieciasto aby ser nie wyciekł podczas pieczenia. Na środek pizzy wykładamy sos pomidorowy, posypujemy szczyptą oregano, bazylii, pieprzu i soli. Możemy również posypać drobno pokrojonym czosnkiem. Następnie posypujemy tartą mozzarellą, startym żółtym serem i wykładamy plasterki salami (lub inne ulubione składniki). Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Pizzę warto
Słodka Stronapieprzem. Studzimy. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 3 części i formujemy (za pomocą wałka lub ręcznie) okrągłe spody na pizze. Na środek pizzy wykładamy sos koperkowy. Następnie posypujemy tartą mozzarellą, startym żółtym serem i wykładamy plasterki pokrojonego łososia. Pizze pieczemy ok. 7-9 minut w temperaturze 250 stopni do lekkiego zrumienienia ciasta. Pizzę warto piec
Słodka Stronadzieciństwa. Jeśli macie swoje ulubione potrawy z dzieciństwa, podzielcie się przepisem w komentarzach :) Składniki: - 1 kg ziemniaków - 2 małe jajka - mąka - 2-3 łyżki - cebula - masło - bułka tarta - przyprawy: majeranek, szczypta gałki muszkatołowej, świeżo zmielony pieprz Ziemniaki obrać, ugotować i (wystudzone) przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, drobno pokroić i podsmażyć na złoto na maśle. Wystudzić. Cebulę, jajka, mąkę
CookYourselfrobić :) Naleśniki: Przepis jest tutaj. Krokiety: 0,5 kg kapusty kiszonej 200 g pieczarek cebula pieprz, sól, vegeta, majeranek, papryka słodka i ostra, kminek olej jajko bułka tarta 1. Smażymy naleśniki. W tym czasie siekamy cebulę i pieczarki. 2. Kapustę jeśli jest kwaśna przepłukujemy pod bieżącą wodą i odciskamy. Drobno siekamy. 3. Smażymy cebulę i pieczarki. Przyprawiamy pieprzem
NA MOIM TALERZUmasy zmiksować tak, aby nie było grudek. Ciasto wylać na jabłka, delikatnie wymieszać i przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 50 minut. Przy sprawdzaniu stanu upieczenia patyczkiem, suchego patyczka nie będzie. Patyczek będzie wilgotny od soku, lecz nie powinno
Kuchcik gotujerustykalnej tarcie słyszał już chyba każdy, ale czemu jej nie upiec kiedy teraz tyyyyyle jabłek pod dostatkiem! a kto nie piekł tym bardziej zachęcam! Składniki ma ciasto; 1,5 szklanki maki pszennej pół kostki masła (10 dag) 3 łyzki cukru 3 łyzki zimnej wody Przygotowanie; Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i zagnieść ciasto. Włozyc(...)cukru cynamon konfitura z mirabelek ok 2 łyzki 1 jajko Jabłka obrac i pokroić w plasterki, posypać cukrem i cynamonem. Ciasto rozwałkować i wyłozyc dno okrągłej formy do tart.(forme dokładnie należy natłuścić bo ciasto lubi się przyklejać) Na ciasto wysypać mąke wymieszaną z połowa cukru. Na to wyłozyc jabłka. wystające brzegi zawinąć do srodka.Ciasto posmarować rozkłóconym jajkiem
Radość kipiąca uśmiechem.Dodajemy 2 lyzki cukru i zotlko i zagniatamy ciasto. Tak przygotowane ciasto formujemy w kule , zawijamy w folie i chłodzimy ok. 45 minut. Następnie wykładamy okragla formę ( od tarty albo tortownicy) papierem do pieczenia i układamy ciasto. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 C ( do czasu gdy się zarumieni ). Studzimy. Ser ucieramy
Słodkości i nie tylkomąkę wraz z proszkiem do pieczenia oraz olej. Na koniec dodać sok i skórkę z cytryny. Dodać borówki, delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą foremki o wym. 26cm x 11cm. Piec około 50-60 minut w temp. 170st. Ostudzić i oprószyć cukrem pudrem
Z miłości do słodkościminutach dodajemy resztę dyni i dusimy do momentu aż ryż będzie al dente. Posypujemy świeżą natką. Smacznego! Ps. świetnym dodatkiem do Risotto z dynią jest również świeżo tarty parmezan albo gałązka rozmarynu! Polecam
Ostra na Słodkołyżeczki Dodatkowo: 1. Ketchup Premium Folwark 2. 5 parówek 3. 2 cebule 4. 1 łyżeczka ziół prowansalskich 5. Olej do smażenia 6. Margaryna do wysmarowania formy 7. Bułka tarta do wysypania formy Przygotowanie: 1. Żółtka ubijamy z mlekiem, z pieprzem i przyprawą kucharek. Stopniowo wsypujemy przesianą mąkę. Masę odstawiamy na 20 minut. 2. Z parówek zdejmujemy osłonki
Moje domowe kucharzeniedodać bananowy płyn, olej, wodę, wymieszać dokładnie łyżką (masa jest dosyć płynna). Wlać ciasto do formy (jeśli jest blaszana trzeba ją wysmarować olejem i wysypać manna lub bułką tartą), piec w rozgrzanym do ok 180 stopni piekarniku przez ok 40 minut. Mnie zawsze to ciasto pęka, ale smaku mu to nie ujmuje ;) Smacznego
Co na wege obiad?