tarta - 42848 przepisów (strona:1656/2857)

Ucierane ciasto z rabarbarem i kruszonką 165

utrzeć na puszystą masę. Następnie dodawać po jednym jajku a na końcu mąkę wymieszaną z budyniem oraz proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Blaszkę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Rozsmarować na nią gotowe ciasto. Rabarbar umyć, obrać i pokroić w niewielkie kawałki. Poukładać na cieście lekko wpychając do do środka. Wierzch ciasta posypać wcześniej przygotowaną kruszonką oraz dowolną

My simple kitchen
Brokułowy pasztet z ciecierzycy 175

maszynkę z sitkiem o większych oczkach i dodać resztę składników - wymieszać, spróbować czy odpowiednio przyprawione. Przełożyć do wysmarowanej oliwkę i wysypanej tarta bułką foremki. - piec w 180 stopniach przez 30-35 minut (w silikonowych foremkach max. 30 min)  SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na pasztet pieczarkowy <klik> Zobacz

Pora na pora i pomidora
Tort na roczek ze śmietaną kokosową. 207

żółtku powoli i delikatnie mieszając. Następnie dodajemy przesiane mąki z proszkiem i go również delikatnie rozprowadzamy w pianie.  Przelewamy do tortownicy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą.  Pieczemy w temperaturze 175°C przez 20 minut.  Po upieczeniu zrzucamy biszkopt z wysokości około 0.5 m i odstawiamy do osiągnięcia, bez wyjmowania z formy. MASA (ŚRODEK

MamaOskarka
Biszkopt z masą budyniową, truskawkami i galaretką 385

proszek do pieczenia przesiewam. Dodaję partiami do masy jajecznej, mieszam delikatnie łyżką.  Ciasto wykładam  na blaszkę (35 x 24) tylko dno smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę  około 30 minut w 180 st C. Po upieczeniu odstawiam do wystudzenia. Teraz masa,  350 ml mleka zagotowuję,  w pozostałym mieszam mąkę i budyń, mieszankę

Takie tam pichcenie
Truskawkowy Raj. Prosty przepis na słodkie, puszyste i wilgotne ciasto truskawkowe z olejem, w ulepszonej zdrowszej wersji. 1187

truskawkami , tylko w wersji nieco zdrowszej i ulepszonej .   Wyszło pyszne, wilgotne i słodkie ciasto truskawkowe.       Zamiast margaryny użyłam oleju , zamiast cukru ksylitol , bułkę tartą zamieniłam na wiórka kokosowe , masło zastąpiłam masłem klarowanym , oszukany cukier wanilinowy prawdziwym, aromatycznym cukrem z wanilią i kardamonem a mleko krowie domowym mlekiem roślinnym.       Źródło pochodzenia truskawek

IzaGotuje
BABKA Z KASZ 184

przestudzonej kaszy dodać roztrzepane jajka i pieczarki z cebulą. Przyprawić pieprzem, solą i na koniec dodać serek. Dokładnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia posmarowanego tłuszczem i wysypanego bułką tartą.  Zapiec w nagrzanym piekarniku ok. 40 min w 180 stopni. Wyjąć na duży talerz, odwracając formę do góry nogami.  Podawać z pieczonym mięsem

pieprzny smaczek
Pierś z kurczaka z szynką i serem 229

Składniki ( 4 porcje) : 1 podwójna pierś kurczaka 4 plastry szynki 4 plastry sera żółtego sól, pieprz 2 jajka + bułka tarta do panierowania Sposób przygotowania: 1. Pierś z kurczaka podzielić na 4 porcje. Lekko roztłuc i posypać solą oraz pieprzem. 2. Na każdą porcję ułożyć plaster sera i szynki. 3. Zawinąć roladki 4. Mięso zamoczyć w rozbełtanym jajku

A Ty Smakuj Mnie
Karminadel czyli kotlet mielony inspirowany kuchnią mojej babci. 253

zielony, obrany i pokrojony jak do mizerii -trzy łyżki kukurydzy konserwowej -dwie duże łyżki jogurtu naturalnego -łyżka śmietany 12% -sól, pieprz Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem i bułką tartą. Dodajemy cebuli, wyrabiamy. Solimy i pieprzymy do smaku i dodajemy papryki (u mnie około łyżeczki). Wyrabiamy. Na końcu dodajemy posiekaną żurawinę i wyrabiając układamy kotlety. Jajko roztrzepujemy z mlekiem

BaRepas
Szybkie ciasto z truskawkami i kruszonką pod polewą kakaową. 211

odstawiamy do wystudzenia dodajemy ubijając delikatnie do masy jajecznej i łączymy z mąką przesianą z proszkiem do pieczenia. Masę przekładamy na blachę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Wykładamy zwarcie całe truskawki. Posypka: -duża łyżka masła twardego posiekanego -duża garść cukru -garść mąki pszennej TYP550 -garść płatków owsianych -garść zmielonych orzechów laskowych Wszystkie składniki zagniatamy na sypko

BaRepas
Białkowe pierogi - bez glutenu 354

dbających o niski IG potraw dobrym pomysłem jest bazowanie na gotowanej soczewicy - można z niej wyczarować przeróżne ciasta, ciasteczka, pierogi i kopytka :) Już mi chodzi po głowie soczewicowa tarta ;) Wracając do pierogów - ciasto nie może być zbyt cienkie, farsz należy nakładać oszczędnie, przy zbyt dużej ilości pierogi się rozpadną. Zwijać trzeba dużo delikatnej niż w przypadku standardowych pierogów

pyszne zdrowości
smaczna, łatwa drożdżówka ze skórką pomarańczową... 143

wyrabiać z 8 minut i zostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę wyrośnięte ciasto hakiem robota kilka razy zamieszać aby odgazować ciasto dwie keksówki 22x11 cm - wysmarować masłem, posypać tartą bułką i włożyć ciasto drożdżowe, zostawić na 20 minut aby podrosło piec w 200 C około 35-40 minut, do suchego patyczka LUKIER: lukier zrobiłam nie za gęsty, cukier

W Mojej Kuchni Lubię
Lekka szarlotka 181

chwilę. Odlewamy na sicie, przekładamy do miski i odstawimy do wystygnięcia. Następnie dodajemy miód i dokładnie mieszamy. Płatki owsiane mieszamy z siemieniem lnianym. Połową wykładamy dno formy do tarty. Jabłka równo wykładamy na mix płatków i siemienia. Z białek ubijamy sztywną pianę i za pomocą łyżki nakładamy na jabłka. Całość posypujemy zmieszanymi płatkami owsianymi z siemieniem lnianym. Piekarnik

My Chcemy Jeść
Wielkanocny serowiec z orzechami 179

garść migdałów Masę serową mieszamy z ksylitolem lub cukrem trzcinowym i dzielimy na pół. Orzechy i rodzynki siekamy i mieszamy z połową masy serowej. Wykładamy nią formę do tarty. Drugą połowę masy serowej wykładamy na warstwę orzechową i wygładzamy łyżką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i mieszamy z trzema łyżkami mleka. Za pomocą łyżeczki tworzymy artystyczne wzory

My Chcemy Jeść
Leniwe bezglutenowe z sosem morelowym 177

talerz łyżką cedzakową. Podajemy gorące polane sosem morelowym . Leniwe bezglutenowe z sosem morelowym, to moja wersja podania tych niezwykle smacznych klusek. Bardziej popularne są z masłem i bułką tartą. Co niektórzy posypują jeszcze cukrem i cynamonem. Wybór zależy do Was. Moim zdaniem obie wersje są wyśmienite. Polecam. Smacznego.   Wydrukuj przepis The post Leniwe bezglutenowe z sosem morelowym

mojewypiekiinietylko
Nalewka z rabarbaru 193

przelewamy przez gazę i wlewamy płyn do wyparzonych, oczyszczonych, niezbyt gorących butelek. Nalewka jest gotowa do spożycia. Owoce możemy wykorzystać do deseru, na przykład tak jak ja do tarty: przepis . Nalewkę można przechowywać przez

Mango Papaja