Mamy majówkę! Zamiast kiełbasy z grilla, zajadam się dziś tartą czekoladową. Długie poszukiwania mojego ciasta czekoladowego zakończyły się, na przepisie zapożyczonym od blogu From movie to the kitchen, gdzie pysznie są połączone filmy z kuchnią. W planach mam również ciasto z Leonardo DiCaprio, ale to na kolejny raz. Miłego! Składniki kruche ciasto 2 szklanki mąki1/2 szklanki cukru
Pink Envelopedziś znalazłam w swojej lodówce poza światełkiem, trochę truskawek, co się ostały po ostatnim koktajlu. By nie narażać już swojej wagi na duże ciasta, zrobiłam 2 porcję mini tarty z budyniem, co zjedliśmy z lubym na deser. Słodkie
Pink Envelopeciasta robiliśmy jednego dnia, następnie sprzedawaliśmy - znikały błyskawicznie! I choć nie były idealne, to i tak wyglądały bardzo efektownie. W tym samym tygodniu przygotowywaliśmy też nasze tarty wielkanocne. Jednego dnia lepiliśmy ozdoby z marcepanu, następnego piekliśmy ciasta, a na samym końcu składaliśmy wszystko w całość. Efekty widać na zdjęciu poniżej - moje różyczki zrobiły furorę. A tutaj kransekage , czyli
Pożeraczka, czyli raz adobrzepieczarek pieprz, sól, tymianek, bułka tara, ostra papryka Placki ziemniaczane przygotowujemy jak klasyczne. Czyli ścieramy ziemniaki i cebulę na tarce lub maszynowo. Dodajemy przyprawy, jajko i bułkę tartą, a na sam koniec wcześniej przesmażone z pieprzem pieczarki pokrojone w drobną kostkę. Smażymy placki i podajemy z gulaszem. Placki smażcie jak Wam wygodnie, wcale nie musi to być jeden
vegetanieprzez 3 minuty. Dodajemy pozostałe składniki zaczynając od płynnych, a kończąc na mące z proszkiem do pieczenia. Tortownice o średnice o 26 cm smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. Wylewamy ciasto a na wierzch układamy pokrojone jabłka. Posypujemy cukrem i cynamonem. Pieczemy przez 40 minut lub do tzw suchego patyczka. Studzimy na kratce
Delicious Titbitswieprzowego, trochę posiekanej natki pietruszki, doprawiamy masę do smaku solą i pieprzem, mieszamy aby składniki zapiekanki równomiernie się rozłożyły. Masę przekładamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą. Zapiekankę z kaszy manny pieczemy ok. 45 min. w 160 stopniach, pod koniec pieczenia obkładamy powierzchnię zapiekanki plastrami pieczarek, pomidorkami koktajlowymi i pokrojonym serem mozzarella, zapiekamy do chwili
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięcukier waniliowy 1/2 szklanki cukru 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % 1 płaska łyżeczka proszku 3 jajka 1 łyżka cynamonu 3 duże jabłka cukier puder Forma do tarty o średnicy 28 cm Wykonanie : Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia . Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodać śmietankę , mąkę ziemniaczaną i tortową z proszkiem
Sama słodycz i szczypta chilistudzimy i kroimy w paski. Warzywa i mięso podsmażamy na patelni na dobrze rozgrzanym oleju. Dodajemy czosnek (pokrojony lub zmiażdżony), 2 małe ostre suszone papryczki i tarty imbir. Doprawiamy kurkumą, gałka muszkatołową, kolendrą (ćwierć łyżeczki), słodką papryką, i czosnkiem niedźwiedzim (jak ktoś lubi słone można szczyptę dosolić mi wystarczy sól z sosu sojowego). Podlewamy sosem sojowym
Lubczyk i WaniliaDzisiaj moja propozycja do pierogów na słodko. Jako że uwielbiam szarlotkę, jabłeczną tartę i wszystko z jabłkami posypanymi cynamonem przyszła kolej na dorzucenie ich także do pierogów. Podam Wam przepis na małą ilość nadzienia z kilograma (4 sztuki u mnie) jabłek tak żeby zużyć je na bieżąco. Do ciasta użyłam przepisu z wpisu szybkie ciasto na pierogi . Jako(...)jeśli chcemy łyżeczkę cukru waniliowego. Jest jeszcze inny sposób na jabłkowe nadzienie. Pokrojone w kostkę jabłka z cukrem i cynamonem można przysmażyć na łyżce masła z łyżką bułki tartej ale są wtedy mniej "musowate" bo nie puszczają soku i ciężej nabijać - no cóż można rozgnieść trochę widelcem ;p. ja preferuje mimo wszystko jabłka prażone. Pierożki wypełniamy jabłkami
Lubczyk i Waniliadeser to mój numer popisowy :) Bardzo wykwintna tarta na kruchym spodzie, z perfekcyjnym, delikatnym kremem z gorzkiej czekolady oraz warstwą malin na czerwonym winie. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, niemal bezproblemowe. Jedyne czego potrzebujemy to dobra jakościowo gorzka czekolada o zawartości kakao min. 70 % i wytrawne czerwone wino. Reszta robi się sama! Elegancko, ale prosto i wytwornie
Chocolate Muffin Blogstrony. 700 g mąki pszennej 25 g miękkiego masła 300 ml ciepłej wody 150 ml mleka 20 g drożdży 1 łyżeczka cukru 2 łyżeczki soli dodatkowo : tarty żółty
Polska ZupaPrzepisów Kenwooda" kliknij i zobacz - herbatniki petit berry /4 paczki/ rozdrobnić w blenderze, wlać stopione masło i zmiksować do połączenia składników piekarnik nagrzać do 190C - silikonową formę do tarty 22cm wylepić herbatnikami z masłem i piec 10 minut, wystudzić z wyparzonych sześciu cytryn zetrzeć skórkę, z limonki zostawić trochę do posypania ciasta gotowego, wycisnąć z nich sok żółtka
W Mojej Kuchni Lubięproszku do pieczenia. Wymieszać i dodać szpinak. Wymieszać i przelać do formy. (nigdzie nic nie pisało, ja spód wyłożyłam papierem a boki posmarowałam margaryną i posypałam bułką tartą). Piec ok. godzinę w 180 stopniach. (nie bać się brązowej barwy ciasta z zewnątrz, ja strasznie się wystraszyłam, że nie jest zielone, po przekrojeniu jest.. ulżylo mi ;D) Odstawić
W kuchni bez szafekGrzyby( można użyć z gotowania barszczyku ) studzę, drobno siekam, dodaję poszatkowaną cebulę, doprawiam do smaku solą i pieprzem. Farsz podsmażam na łyżce tłuszczu i ewentualnie dodaję bułkę tartą jeśli jest z byt luźny. Studzę. Na każdy kwadrat nakładam po łyżeczce farszu, składam po przekątnej zlepiam brzegi, następnie dwa dolne końce zawijam na palcu jak pierścień
Bea(u)ty kitchendowolnym smaku Wykonanie: Składniki na ciasto kruche zagniotłam i schłodziłam w lodówce. Składniki na ciasto ciemne wymieszałam mikserem i wylałam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub podsypanej tartą bułką. Na ciasto ciemne otarłam schłodzone ciasto białe i piekłam 45 min w temp.170'C. Sprawdzam patyczkiem czy jest upieczone, jeśli nie całkiem to zostawiam w piekarniku na jakieś
Ciasteczkowy Potwór