Babka cytrynowa z rodzynkami (bez miksowania)

Babka cytrynowa z rodzynkami (bez miksowania)

Babka cytrynowa z rodzynkami (bez miksowania)

Puszysta cytrynowa babka z rodzynkami. Idealna na wielkanocny stół. Doskonale smakuje z kwaskowatym cytrynowym lukrem. Składniki  na blaszkę z kominem o średnicy 22 cm: 1 i 3/4 szklanki mąki tortowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki sody 2 jajka M/L 3/4 szklanki cukru 250 g jogurtu naturalnego 3,6 % 1/2 szklanki oleju skórka otarta z wyparzonej cytryny 1/2 szklanki rodzynek Lukier: 2-3 łyżki soku z cytryny  cukier puder Przygotowanie: Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Cytrynę wyszorować i s... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Ze smakiem i z pasją

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Rewelacyjne zastosowania cytryny w kuchni

Mało osób zdaje sobie sprawę, że w wielu problemach kuchennych skuteczna może się okazać cytryna.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.