tarta - 42848 przepisów (strona:1423/2857)

Prosty chleb na zakwasie. 200

ciasto wydawało mi się za rzadkie, dlatego dodałam jeszcze 50 g. mąki i było idealne. Gotowe ciasto na chleb, przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Zostawić na kilka godzin w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Mój chleb wyrastał w kuchni na blacie, tylko 3 godziny. Przed włożeniem do piekarnika, wierzch chleba, delikatnie posmarowałam wodą

Agusiowe smakołyki
Pasztet – najlepszy przepis 151

wyrabiamy. Następnie białka ubijamy na pianę, łączymy z mięsem. Masę przekładamy do dwóch foremek keksówek (10 x 30cm) wyłożonych papierem do pieczenia lub wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułka tartą/kasza manną Finalnie pieczemy ok 1,5h w 180st. Zostawiamy do całkowitego ostygnięcia przed krojeniem (najlepiej na całą noc). Artykuł Pasztet – najlepszy przepis pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Zapiekanka z gnocchi, kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym 288

piersią z kurczaka. Całość otulona sosem pomidorowym i posypana serem mozzarella. Prosto i smacznie. Zapiekanka idealna do odgrzewania.  Składniki na porcję dla 3-4 osób: (forma do tarty o średnicy 23-25 cm) 1 opakowanie startego sera mozzarella (250 g) 400 g gnocchi (lub kopytek) 1 podwójna pierś z kurczaka 1 czerwona papryka 1 zielona papryka

Ugotować
Sernik wiedeński 161

czas 30s/obr.7. Dodajemy rodzynki i z pomocą kopystki mieszamy czas 20s/obr.3 . Spód tortownicy o średnicy 22 cm wykładamy papierem do pieczenia. Boki tortownicy smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Nadmiar bułki usuwamy poprzez odwrócenie tortownicy do góry dnem. Do tortownicy wlewamy masę serową. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do 150°C i pieczemy 90 minut. Wyłączamy piekarnik

Themo przepisy
10 książek na prezent 125

pozycja dla tych, którzy lubią potrawy szybkie, smaczne, sezonowe, niebanalne. Laura wie, co robi, wie o jedzeniu i składnikach dużo i to widać na każdej stronie, a marchewkowa tarta jest genialna. Jeśli lubicie warzywa i owoce, ale nie wiecie jak wyciągnąć z nich więcej niż zwyczajność, to „Forma Obfitości” powinna u was zagościć w kuchni. 9. „Droga przez

ladykitchen
Muffiny z jabłkami i cynamonem 103

Sposób przygotowania 1. Mieszamy mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę i cukier. 2. Mieszamy jajko, mleko i roztopione masło. 3. Jabłka obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach. 4. Łączymy składniki suche z mokrymi, tartymi jabłkami i delikatnie mieszamy. 5. Foremki wykładamy papilotkami i napełniamy ciastem do ¾ wysokości. 6. Ciasto posypujemy drobno posiekanymi migdałami. 7. Muffiny pieczemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Leniwe kluseczki wg Aleex 115

gotującej się wody. Od chwili wypłynięcia na powierzchnię gotować 1 minutę. 9. Kluseczki wyjmować łyżką cedzakową na talerz. 10. Podawać z cukrem, sosem waniliowym lub polane bułką tartą z masełkiem. Smacznego

W mojej kuchni
Pasztet z wątróbki 149

zmieloną masę doprawiamy solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową oraz majerankiem. Do masy wbijamy również jajko i całość dokładnie mieszamy. Następnie gotową masę przekładamy do natłuszczonej i posypanej bułką tartą foremki. Całość umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni na około 40 – 50 minut. Gotowy pasztet odstawiamy do ostudzenia i po tym czasie jest gotowy do spożycia. Artykuł Pasztet

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kruche tarteletki z makiem, orzechami i lukrem 152

Ciasteczka, babeczki czy tarteletki są idealną słodkością na raz. Czas Świat to również czas pięknego dekorowania stołu i domu, a te maleńkie mini tarty na stole zawsze wyglądają dostojnie i elegancko. W przepisie gotowa masa makowa, więc to właściwie przepis dla leniwych, szalenie prosty i smaczny. Ciasto kruche: - 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej - 1 jajko

Apetyczna babeczka
CZEKOLADOWY KEKS BANANOWY 94

proszek do pieczenia, przyprawę do piernika i sól – wymieszaj dokładnie przełóż ok 1/3 ciasta do drugiej miski i wymieszaj z kakao foremkę posmaruj masłem i obsyp bułką tartą na dno foremki nałóż 1/3 jasnego ciasta, na nie 1/4 suszonych owoców i orzechów. Następnie warstwę ciemnego ciasta, owoców z orzechami, jasnego ciasta itd. Pamiętaj by zostawić

SandraFrej.com
Bejgli z orzechami włoskimi 182

kształt rolady a następnie pieczone na złoto-brązowy kolor. Masa makowa robiona jest zazwyczaj z maku, rodzynek, masła lub mleka, cukru lub miodu. Do smaku doprawiana jest tartą skórką cytrynową, wanilią lub ekstraktem rumowym. Masa orzechowa składa się z mielonych orzechów, rodzynek, masła lub mleka, startej skórki cytrynowej i zapachu rumowego. Często do takiej masy dodawana jest również

mecooks
Sernik królewski w bożonarodzeniowej odsłonie 121

bowiem wkrada się obłędna nuta marcepanu, która podbita została nutką pomarańczy oraz anyżu. Ciasto kruche kakaowe z nutką piernika dopełni całości.  Przypominam, że zarówno piękną formę do tarty ze zdobną powłoką imitującą kamień . która u mnie pełni rolę patery ,jak i złote łyżeczki możecie kupić na stronie producenta AMBITION klikajcie tutaj  http://ambition.pl. Składniki na kruche

vaniliowoczekoladowa
Spaghetti z sosem mięsnym 90

pomidorowego 1/2 papryczki chili 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano, lubczyk, papryka wędzona, zioła prowansalskie, mielona kolendra oliwa do podania: makaron, np. spaghetti, penne, świderki, tarty twardy ser, np. parmezan, grana padano, bursztyn i posiekana świeża natka pietruszki + kolendra PRZYGOTOWANIE: W większej i głębszej patelni rozgrzewam oliwę. Cebulę i czosnek obieram, siekam drobno, przesmażam

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania