Sekacz a'la zebra

Sekacz a'la zebra

Z jakim regionem kojarzy wam się sękacz? Oczywiście, że z Podlasiem. Ja wprost przepadam za tym wyjątkowo jajecznym ciastem. Jest miękkie i puszyste, a przy tym bardzo smaczne.  Mój dzisiejszy przepis to taka wariacja na temat właśnie sękacza. Sękacz a'la zebra to moim zdaniem efektowne ciasto doskonałe na różnego rodzaju przyjęcia. Urzeka swoim wyglądem.  Niestety trzeba się przy nim nieco napracować. Jednak smak i efekt sprawiają, że nie ma sobie równych. Polecam! Składniki: 250 g margaryny 180 g...

Czytaj dalej na blogu Ciasta z tradycjami

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Autor

HonorataHonorata

Cześć
Jestem młoda i pełną energii dziewczyną, której pasją są wypieki. Uwielbiam piec oraz komponować nowe smaki. Oprócz wypieków bardzo lubię przeczytać dobrą książkę.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, tarta, ciasta z masa, babki, bułki, ciasto zebra, ciasto ucierane , bułka pszenna, babka ziemniaczana

Inne przepisy z Ciasta z tradycjami

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.