tarta - 42848 przepisów (strona:1415/2857)

TORCIK KAWOWO - CYTRYNOWY 165

cytrynowej 700 ml gorącej wody Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem na kogel mogel. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Kruche babeczki z posypkami 159

Malutkie tarty z kolorowymi posypkami. Kto ich  nie lubi niech żałuje .  Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka, 200g masła, 1 szklanka cukru pudru, 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki), 2 łyżki gęstej śmietany 18%. Składniki na krem: 1 kostka masła, 1 szklanka mleka, 1 budyń śmietankowy, ½ szklanki cukru, 2 żółtka, 1 płaska łyżka żelatyny

Słodki Zakątek
Koktajl na śniadanie 139

kakaowy, bananowy, jak wolicie. Krótki skład, naturalne cukry, samo zdrowie! Drugie śniadanie jak znalazł w te upalne ostatnio dni! Można podać go prosto z lodówki, udekorować płatkami migdałów, tartą czekoladą i/lub owocami, najlepiej sezonowymi. Będzie zdrowo i pysznie. Prosty, tani koktajl na drugie śniadanie poleca się z radością. Mnie uraczył smakiem i prostotą. Do tego możecie przemycić wszelakie

Zasmakuj Kuchni
Tort tostowy poprzeczny (z piekarnika) 254

posiekaną papryką, czosnkiem, cebulą czerwoną, zieloną oraz jajkiem. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Kanapki chleba tostowego pozbywamy skórek (nie wywalamy! Suszymy na słońcu i mielimy na bułkę tartą). Smarujemy z jednej strony margaryną. Na dno tortownicy układamy odpowiednio przycięty chleb tostowy, tłuszczem do spodu. Następnie- także tłuszczem do blaszki- układamy chleb przy rancie. Kolejna warstwa to farsz

Kuchnia w czekoladzie
Chleb na wodzie z ogórków kiszonych 166

łyżki oleju Przygotowanie: Do wyrośniętego zaczynu dodać po kolei składniki ciasta właściwego  Wyrobić robotem z hakami. Ciasto umieścić do dwóch keksówek / wysmarowanych tłuszczem i posypanych bułką tartą / Wierzch smaruję wodą, aby chleb nie pękał Zostawiamy w keksówkach na 20 min. Posypujemy czym chcemy, ja posypałam makiem. Piec w 200 *C przez 1 godz. Po upieczeniu od razu

Proste Potrawy
Kwiatek – proste i przepyszne ciasto bez pieczenia! 232

galaretek, aby później łatwo się je wyjmowało. Resztę truskawkowej galaretki zostawiamy w miseczce. Galaretki w płaskich pojemniczkach wkładamy do lodówki, aby stężały *** *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm

Blog z Apetytem
Djuvec ryż. Ryż z groszkiem 169

małych misek, ubijamy lekko, odwracamy i przekładamy na talerze, dekorujemy natką pietruszki. Ja podałam czerwony ryż Djuvec do pieczonych udek kurczaka. Porady: Gotując Djuvec ryż możemy dodać tartą marchewkę. Wodę można zastąpić sokiem pomidorowym, dzięki czemu potrawa stanie się aromatyczna i bardziej czerwona. Aby ryż wyglądał bardziej atrakcyjnie na talerzu, można serwować go za pomocą nabieraczki do lodów

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zdrowy i syty lunch mix. Propozycja na danie w pudełku. 223

kasza owsiana łamana 22%, ryż czerwony 18%. 500 g mięsa mielonego wołowego sól i pieprz do smaku 1 ząbek czosnku zioła Małgorzaty opcjonalnie 2 łyżki siekanej natki pietruszki tarty parmezan salsa pomidorowa z butelki Składniki na chrupiącą sałatkę: trochę sałaty lodowej 1 pomidor malinowy łyżka serka ziarnistego kilka kawałków sera z błękitną pleśnią świeża bazylia Pojemnik z owocem

Z Kuchni Do Kuchni
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – HIT SEZONU! 142

rozpuszczonej w o połowę mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu Płatki owsiane wymieszać z masłem orzechowym i miodem. Powstanie kruszonka, którą wyłożyć należy dno naczynia do tarty albo tortownicy. Ser utrzeć z erytrolem, a następnie dodać odpowiednią ilość żelatyny (tu trzeba sprawdzić na opakowaniu). Ja użyłam żelatyny do deserów Dr. Oetkera – akurat

Dietolog
Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 156

każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą, posypane wiórkami sera. Smacznego

Obiad gotowy
Zupa z młodej kapusty 195

garnka włożyć pokrojony boczek, masło oraz cebulę. Smażyć na średnim ogniu 2-3 minuty. Do podsmażonej cebuli z boczkiem dodać mieloną paprykę, kminek, liście laurowe oraz drobno tartą skórkę z cytryny. Smażyć przez kolejnych kilka minut do momentu, w którym cebula delikatnie się przyrumieni. Do podsmażonych składników wlać wodę, dodać pokrojoną kapustę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchew

mecooks
TORCIK KOKOSOWO - TRUSKAWKOWY 179

wody  1 kg truskawek Przygotowanie: Biszkopt -  na spód tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm wyłożyć papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Do miski przesiać mąkę z proszek do pieczenia i kakao. Następnie ubić jajka z cukrem na kogel mogel. Na koniec dodać przesianą z mąkę z proszkiem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Kalafiorowa pasta kanapkowa 212

Osobiście kalafiora kocham pod każdą postacią. Nie ważne czy jest saute, czy z bułka tartą i masłem czy upieczony, czy w formie zupy. Zjem wszystko. A posmarować sobie kawałek dobrego chleba pastą kalafiorową i położyć na to plasterek pomidora… Niebo w gębie. Pasta jest super prosta w przygotowaniu. Pieczemy kalafiora, blendujemy, dodajemy koperek, migdały i voila! Gotowe. Można

wiecejwarzyw.pl