mąkę z proszkiem dopieczenia wymieszana z wiórkami kokosowymi - dokładnie wymieszać na gładką masę. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 30 x 11 cm wysmarowanej masłem i obsypaną bułką tartą. Na koniec wierzch ciasta obsypać wiórkami kokosowymi. Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C do "suchego patyczka". Rada: zamiast mleka można użyć
Ciastka - domowe słodkościzgęstnienia. Gorącą masą budyniową przekładamy placki. Na wierzchu rozprowadzamy niewielką ilość masy budyniowej. Posypujemy uprażonymi na rozgrzanej, suchej patelni wiórkami kokosowymi (lub gdy masa całkowicie ostygnie posypujemy tartą białą czekoladą). Źródło
Smaki Na Talerzukiedy dorosłam, a moje smaki zmieniły się diametralnie. Marchewka do obiadu to obecnie rarytas. Marchewka gotowana podawana przeze mnie to właśnie taka na gęsto, albo z podsmażoną bułką tartą i natką pietruszki. Obiad nie może obyć się bez dodatku w postaci warzyw. Warzywa do obiadu to dla mnie totalny must have i nie wyobrażam sobie, że mogłoby być
MamaOskarkapołączenia się składników i odstawić w ciepłe miejsce na około 30 minut. Ciasto przełożyć do dużej keksówki (z małej „ucieknie”) wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Posmarować mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-55 minut. Smacznego *Piekłam w silikonowej keksówce więc niczym nie smarowałam i nie sypałam. Chleb z płatkami owsianymi
Smaki Armineolej i dalej wyrabiać. Następnie przykryć miskę talerzem, lub ręcznikiem papierowym. Odstawić na 15-20 minut, do wyrośnięcia. Przełożyć ciasto do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Przygotować pomadę. Do szklanki wsypać mąkę i sól. Zalać ciepłą wodą i wymieszać, żeby nie było grudek. Pomada powinna być dość gęsta, mniej więcej jak gęsta śmietana. Powinna się
Agusiowe smakołykiKasza orkiszowa (100 g) 2 zł Tortelini 250 g 6,9 zł Nabiał/jaja Mozzarella (2 sztuki) 5 zł Parmezan 16 zł Jajko 2 zł Dodatki Bułka tarta (1 szklanka) 1,5 zł Orzechy pistacjowe (garść) 2 zł Masło 2 łyżki 1 zł Przyprawy Tymianek Papryka słodka Czosnek granulowany Suszona cebula Liść laurowy Sos sojowy Sos worchester Mąka
Niedzielny kucharzwege i stworzyć coś równie pysznego. Składniki (na 2-3 porcje): 1kg ziemniaków 2 średnie cukinie 1 duża cebula 150g wędzonego boczku sól i pieprz do smaku pół szklanki tartego parmezanu Cebulę obieramy i drobno siekamy. Boczek kroimy w małą kostkę. Na patelnię wrzucamy boczek i posmażamy, od czasu do czasu mieszając, aż puści tłuszcz i zacznie się(...)około 5 minut, często mieszając. Składanki z patelni przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać, może to być duże, płaskie naczynie żaroodporne lub jak u mnie forma na tartę. Wszystko równomiernie rozkładamy, doprawiamy odrobiną pieprzu. W międzyczasie nagrzewamy piekarnik na 200°. Ziemniaki obieramy, myjemy i szatkujemy w bardzo cieniutkie paski na tarce warzywnej lub mandolinie. Cukinie myjemy, odcinamy
Smaczna Stronaprzekładam do miski. Ubijam na sztywno z cukrem. Dodaję przestudzoną kawę oraz żelatynę (dokładnie rozpuszczoną bez grudek). Mieszam mikserem jeszcze ok 1 minuty. Masę przekładam na biszkopty. Posypujemy tartą czekoladą. Pozostawiam w lodówce na kilka godzin przed podaniem. Smacznego . *jeśli ktoś nie lubi aż tak dużej ilości kawy nie trzeba nasączać biszkoptów
Gotowanie PatkiTarta na kruchym spodzie, z jabłkami i lekko cytrynową bezą. Mąkę przesiać z cukrem pudrem. Dodać zimne kawałki masła i sól. Szybko posiekać nożem. Na koniec dodać żółta i zagnieść
Bullionienawidzą! Ja zdecydowanie należę do jego fanów i z utęsknieniem wypatruję sezonu rabarbarowego na krakowskim Starym Kleparzu. Ciasta drożdżowe z rabarbarem i kruszonką, ciasta ucierane z rabarbarem, pyszne tarty, drożdżówki i rabarbar zapiekany np. pod owianą kruszonką – na samą myśl o tych smakołykach cieknie ślinka! Dziś przygotowałam dla Was przepis na najlepsze ucierane ciasto z rabarbarem. Niesamowicie
Ostra na Słodkoburaczki czerwone ugotowane starte 1 bułka namoczona w mleku i odciśnięta . wszystko razem wymieszać i nabierać łyżką i tworzyć pulpety, jeżeli masa jest za rzadka dodać bułkę tartą , tworzymy pulpety i układamy na blaszce zapiekając w piekarniku . Potem wystarczy tylko sos czosnkowy i ziemniaczki i obiad gotowy
Moje WyrobyPyszna pieczona szynka dla wszystkich miłośników chudego mięsa.Szynka pozostawiona w marynacie na dobę z mieszanką różnych ziół po upieczeniu smakuje wyśmienicie. Jako dodatek proponuję tarty chrzan i świeże pieczywo. Składniki 1 kg szynki 1 łyżka soli kilka gałązek świeżego tymianku łyżka rozmarynu świeżego lub suszonego łyżka suszonego oregano łyżka majeranku kilka ziaren kolorowego pieprzu … Czytaj dalej
gotuj ze mnącukinii, kakao i orzechów włoskich – cudny wypiek akurat na majówkę. Brownie jest wilgotne, niezbyt słodkie, w sam raz do kawy. Do takiego ciasta zamiast cukinii można dodać tartą marchew, a gotowe ciasto polać polewą lub posypać cukrem pudrem. Przepis na tortownicę o średnicy 23 cm. Polecam przepis na brownie z cukinii bez mąki! Brownie z cukinii
Zasmakuj Kuchni