tarta - 42848 przepisów (strona:1422/2857)

Piernik świąteczny z mascarpone 126

małych obrotach miksera tylko do połączenia się składników, nie powinno być widocznych grudek mąki. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą.  Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez około 35 - 40 minut, do suchego patyczka. Po wystudzeniu przekroić na 3 części i przełożyć kremem

Kuchcik gotuje
Czekoladowe kokosanki. 150

Wymieszać mikserem. Na koniec dodać pokrojoną czekoladę. Wymieszać łyżką. Ciasto będzie gęste, ale takie ma być. Tak przygotowane ciasto, wyłożyć na prostokątną blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, 40-45 minut. Zostawić do wystudzenia. Przestudzone ciasto pokroić na nieduże kawałki. Przygotować polewę. Wszystkie składniki polewy włożyć do garnka. Podgrzewać

Agusiowe smakołyki
Pałac Zaborówek - klimatyczne miejsce na każdą imprezę 122

kuchni króluje Szef Artur Cichomski, spod którego ręki wychodzą niesamowite i smakowite dania. Tak wyglądało nasze menu degustacyjne: carpaccio z gęsi marynowanej w miodowej nalewce szarpana gęsina, świeżo tarty chrzan pasztet z gęsi, żurawina i czerwone wino sandacz, puree z kalafiora, seler, zielona oliwa kremowe risotto z borowikiem i serem bursztyn schab z dzika, pieczone warzywa, sos rozmarynowy

Kulinarne przygody Gatity
Roladki schabowe z farszem pieczarkowym 84

gorąco polecam spróbować! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg schabu bez kości 30dkg pieczarek 20dkg kapusty kwaszonej 1 mała cebula 2 jajka 2 łyżki masła lub margaryny bułka tarta sól, pieprz olej (do smażenia) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na tłuszczu. 2. Pieczarki umyć i zmielić w maszynce do mięsa o grubych oczkach

Danka Pichci
Babka wielkanocna 83

proszkiem i sok z cytryny, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką.  2. Formę do babki wysmarować tłuszczem, posypać bułką tartą lub mąką. Ciasto wyłożyć do przygotowanej foremki.  3. Babkę piec 50 minut w temperaturze 180st.C. (do suchego patyczka) 4. Upieczoną babkę można polać lukrem i udekorować migdałami i suszonymi

Danka Pichci
Kalafior zapiekany z boczkiem 85

Kalafior to jedno z moich ulubionych warzyw. Zazwyczaj podawałam go z podsmażoną na maśle bułką tartą, a tym razem postanowiłam przygotować go w formie zapiekanki z wędzonym boczkiem. Zapiekanka ta jest sycąca i może stanowić danie obiadowe, a dodatek boczku wędzonego nadaje jej charakterystycznego smaku. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kalafior 150 g boczku wędzonego 40 g startego

Danka Pichci
Pieczeń… Że palce lizać 109

kilka minut. 4 Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do mięsa i bardzo delikatnie mieszamy ( robimy to tak jak w przypadku biszkoptu ). 5 Keksówkę smarujemy tłuszczem, posypujemy bułką tartą, wkładamy do niej mięso i delikatnie stukamy formą aby całość delikatnie osiadła. 6 Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni i umieszczamy wewnątrz blaszkę z wodą i do niej wkładamy foremkę

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Torcik kokosowy z kremem mango 88

Białka wyłożyć na żółtka, na nie wysypać wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną, delikatnie ale dokładnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej tartą bułką. Piec w temperaturze 180 stopni około 40 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z formy, odstawić do ostygnięcia, najlepiej do następnego dnia. Krem : chilli zagotować z pulpą mango. Chili dodaję

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania