tarta - 42848 przepisów (strona:1422/2857)

Pasta z awokado na ostro 257

Pasta z awokado na ostro to idealny dodatek do chrupiącej tortilli, ale również może być wykorzystana jako pasta do pieczywa. Lista składników i przepis jest poniżej

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Deser serowy z bezikami 174

posiekaną czekoladą. Do pucharków nakładamy po 3 łyżki jasnego kremu, na to kilka malin, następnie krem serowo - czekoladowy. Lekko ostudzone wkładamy do lodówki do schłodzenia. Zimne desery dekorujemy tartą czekoladą i bezikami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Ucierane ciasto kokosowe. 152

rady: Ciasto możemy upiec w formie do babki lub tortownicy o średnicy 23 cm.  Zamiast blaszkę wykładać papierem do pieczenia możemy posmarować ją masłem i posypać bułką tartą

Izabelawkuchni
BABKA GOTOWANA MOJEJ BABCI 145

wymieszać. Na końcu dodać kilka kropel aromatu do ciast i pianę z białek. Wszystko wymieszać na najmniejszych obrotach miksera. Formę do gotowania babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą, wylać ciasto, szczelnie zamknąć formę i wstawić do wysokiego garnka. Na formę położyć coś ciężkiego, aby forma stabilnie stała podczas gotowania (położyłam słoik z wodą) Do garnka wlać wody

Zrób to smacznie
Borek z botwinką i serem - pomysł na drugie śniadanie, piknik lub wycieczkę (przepis krok po kroku) 154

zimno. Jeżeli chcesz go przechować do następnego dnia, przełóż kwadraty do szczelnego pojemnika i przechowuj poza lodówką. Spożyj w ciągu 1-2 dni.  ➤ Zobacz też: hortopita - grecka tarta z ciasta filo z fetą i zieleniną ślimaki z ciasta filo z dynią i szpinakiem cygara z ciasta filo z serem i ziołami

Chilli Czosnek i Oliwa
Zupa tajska z owocami morza – oryginalna, która chyba nigdy się nie znudzi 185

150g makaronu ryżowego , ogórek zielony i szczypiorek Sposób przygotowania: Makaron ryżowy przygotuj wedle instrukcji na opakowaniu. Na oliwie z oliwek podsmaż drobno posiekaną cebulkę. Zmniejsz ogień i dodaj tarty czosnek i imbir. Duś aż cebula będzie miękka. Dodaj pokrojone warzywa oraz owoce morza, zwiększo ogień i chwile podsmażaj. Zalej 2 szklankami wrzątku i gotuj około 10 minut. Następnie

wysmienity
Szarlotka na kruchym -marcepanowym spodzie 233

Cukru Marcepanowego Skworcu    1 łyżka proszku do pieczenia Skworcu 🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰🍰 Przygotowanie:  1. Dno tortownicy wykładam papierem do pieczenia,boki smaruję odrobiną masła.  2. Jabłka obieram,myję, trę na tarce o grubych oczkach. Przekładam do garnka o grubym dnie . Posypuję cynamonem i cukrem . Jeśli jabłka są kwaśne możemy dodać pół szklanki cukru. Smażę jabłka aż będą rumiane. Studzę(...)łącze dokładnie składniki ciasta. Wyrabiam bardzo szybko i krótko. Owijam folią spożywczą. Przekładam do zamrażarki na minimum 40 min do godziny.  4. Po upływie 40 minut, pół ciasta trę na grubych oczkach bezpośrednio na tortownicę. Przekładam jabłka i znów trę ciasto na jabłka.  5. Piekę ok 40-45 min w 180 stopniach góra-dół.  6. Studzę

Gotowanie Patki
Młoda kapusta zasmażana 147

śmietaną, ale pozwolę sobie również przygotować młodą kapustę po Waszemu. Na FP podpowiadaliście jak przyrządzacie swoją ulubioną wersję młodej kapusty. Wśród nich znalazła się młoda kapusta z bułką tartą, kotlety z kapusty, gołąbki z młodej kapusty, czy bigos z młodej. Już sobie wyobrażam jak muszą być pyszne. Co przyrządzić z kapusty? Kapusta zasmażana do obiadu Bigos mieszany

MamaOskarka
Ciasto na maślance z truskawkami 356

przesianą wraz z proszkiem do pieczenia i dokładnie mieszamy, aż powstanie jednolita i gęsta masa *** *** Ciasto wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą blaszkę – moja blaszka ma wymiary 26×26 centymetrów *** *** Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w plasterki *** *** Plasterki truskawek wykładamy równomiernie na cieście *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Biszkopt makowy z pianką i ananasem 174

dodajemy pokrojonego ananasa. Mieszamy. Masę wykładamy na jeden blat makowy, wyrównujemy. Przykrywamy drugim ciastem. Odstawiamy do całkowitego stężenia. Przed podaniem wierzch ciasta można posmarować powidłami śliwkowymi i posypać tartą czekoladą – ja ten krok pominęłam. Źródło

Smaki Na Talerzu
Clafoutis czekoladowe 140

cukier, mleko, wanilię, kakao i mąkę – mieszamy wszystko. Gruszki obieramy, pozbawiamy gniazda nasiennego, kroimy w dużą kostkę. Z ciastem łączymy owoce i wylewamy do natłuszczonej i wysypanej bułka tartą formy żaroodpornej. Pieczemy 25-30 min w 200st. Artykuł Clafoutis czekoladowe pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
5 przepisów na szybkie dania w 15 minut 139

SOSIE Z SUSZONYCH POMIDORÓW Zdrowe i bardzo łatwe do zrobienia danie makaronowe z zoodli z cukini, zanurzonych w wyrazistym sosie z suszonych pomidorów. Do tego podsmażony kurczak i tarty parmezan. Bogactwo smaków zaklęte w kilku składnikach. Zobacz przepis BŁYSKAWICZNE BURGERY WEGETARIAŃSKIE Piętnaście minut i pyszne, pachnące buregry wegetariańskie z soczewicy i grzybów są gotowe. Polubi je nawet największy

Niedzielny kucharz
Ciasto kakaowe na bazie majonezu 222

majonezu 40 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, brzegi smarujemy masłem i obsypujemy mąką lub bułką tartą. 2. Do miski przekładamy wszystkie składniki ciasta i miksujemy do czasu, aż się połączą. 3. Przelewamy ciasto do tortownicy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160°C. Pieczemy przez

W kuchni Katie
Ciasto marchewkowo-jabłkowe 225

połączenia składników. 4. Marchew i jabłko ścieramy na tarce o dużych oczkach. Za pomocą łyżki mieszamy z ciastem. 5. Przekładamy ciasto do blachy posmarowanej masłem i obsypanej bułka tartą. Pieczemy w piekarniku nagranym do temperatury 180°C przez około 40 minut (do suchego patyczka). 6. Po upieczeniu odstawiamy ciasto do ostygnięcia, a w tym czasie przygotowujemy krem. Krem

W kuchni Katie
Baranek piaskowy 162

przesiane z proszkiem do pieczenia mąki. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Partiami wymieszać z ciastem.  Foremkę na baranka posmarować margaryną i posypać bułką tartą. Wlać ciasto do 4/5 wysokości formy. Z pozostałego ciasta upiekłam babeczki. Baranka piec ok 20-25 minut do tzw. suchego patyczka. Ostudzić w foremce. Posypać cukrem pudrem

Smakołyki Asi