tarta - 42848 przepisów (strona:1411/2857)

Pasztet pieczony, drobiowo-wieprzowy 78

bardziej smarowne wywaru musi być ciut więcej, konsystencji budyniu. Na końcu zblendować całość, ewentualnie jeszcze doprawić do smaku. Masę przełożyć do form wysmarowanych olejem, wierzch można posypać bułką tartą (nie obsypuję) lub poukładać dodatki aby później odróżnić pasztety. Zapiec w piekarniku w temperaturze 160 0 C przez 50-55 min (aż brzegi odejdą od ścianek foremek) - na blasze

Kocham..lubię..gotuję..
Marmurkowa babka majonezowa 246

proszkiem do pieczenia mąkę i delikatnie łączymy szpatułką. Dzielimy na dwie części i jedną łączymy z przesianym kakao. Formę do babki smarujemy dokładnie tłuszczem i obsypujemy drobną bułka tartą (nadmiar bułki wysypujemy), schładzamy w lodówce minimum 30 minut, a następnie uzupełniamy naprzemiennie obiema masami- jasną i ciemną. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180ºC i pieczemy do suchego patyczka

Kuchnia w czekoladzie
Pieczone placki z cukinią i porem 84

tartego sera parmezan 1 szalotka lub pół czerwonej cebuli 80 g pora 250 g cukinii 2 łyżki oleju rzepakowego 120 g mąki(...)orkiszowej (niepełna szklanka) 2 jajka  2 łyżki naturalnego jogurtu 1/2 łyżeczki soli  1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego Szalotkę kroimy w kostkę. Pora dokładnie czyścimy, kroimy w plasterki. Cukinię trzemy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej. Blanszujemy szalotkę i pora. W misce mieszamy jajka, jogurt oraz przyprawy. Dodajemy mąkę i parmezan, mieszamy. Następnie dodajemy warzywa i mieszamy

Kucharzyca
Babka marmurkowa na oleju 161

puch. Cienką stróżką wlać olej i nadal miksować. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, a na koniec mleko. 2. Formę na babkę posmarować margaryną i oprószyć bułką tartą. Wlać 2/3 ciasta. Do pozostałego ciasta dodać kakao i 2-3 łyżki mleka i zmiksować do połączenia. Ciemne ciasto przelać na jasne do blaszki. 3. Piec w 170 st.C

Kuchnia domowa Ani
Babka piaskowa Rudnicka – kuchnia podkarpacka 118

Mieszamy. Na koniec w osobnym naczyniu ubijamy białka z pozostałym cukrem i dodajemy je do ciasta, mieszając delikatnie łyżką. Ciasto przekładamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 175 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 45 minut. Charakterystyczny zapach amoniaku ulotni się w ciągu kilku minut po wyciągnięciu babki

Trzeci talerz
Błyskawiczne spaghetti bolognese 101

szalotka lub cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii Szczypta gałki muszkatołowej (opcjonalnie) 1 łyżka oleju 3/4 opakowania ulubionego makaronu (dla 4 osób) Tarty parmezan (szklanka lub wedle uznania) Sól Pieprz 2 szklanki sosu pomidorowego ( według tego przepisu ) Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj drobno cebulę i czosnek. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, wsyp cebulę

Niedzielny kucharz
BABKA MARMURKOWA 108

proszkiem do pieczenia, miksuję powoli dolewając mleko. Następnie wlewam olej, mieszam krótko do połączenia. Dodaję ubite na sztywno białka, mieszam delikatnie szpatułką. Formę smaruję masłem i posypuję bułką tartą. Wylewam do formy 3/4 ciasta, resztę łączę z kakao. Wykładam je na jasne ciasto, lekko mieszam, by ciemne ciasto wtłoczyć w jasne. Piekę na środkowej półce piekarnika przez

Zasmakuj Kuchni
Babka piaskowa 94

niej skórkę z cytryny i wyciskamy z niej sok. Skórkę oraz sok dodajemy do masy i mieszamy. Formę do babki smarujemy olejem lub masłem i obsypujemy bułką tartą. Następnie gotową masę przelewamy do przygotowanej formy. Formę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika (170 stopni) i pieczemy przez około 55 minut. Po około 45 minutach sprawdzamy czy ciasto jest

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Sernik z brzoskwiniami. 153

Zagnieść, ale tylko do momentu, kiedy zacznie się kleić. Ciasto nie powinno być zawarte, tylko jak mokra kruszonka. 2/3 ciasta, wyłożyć na blaszkę, posmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Delikatnie docisnąć. Brzoskwinie odsączyć na sitku i pokroić w kostkę. Przygotować ser. Masło utrzeć z cukrem, dodając po kolei żółtka. (Białka wbić do osobnej miski.) Następnie dodać ser. Zmiksować

Agusiowe smakołyki
Ruskie kotlety wg Aleex 99

naprawdę, naprawdę pyszny. Wypróbujcie w swoich domach, bo warto. Składniki: • 1 kg obranych ziemniaków • 250 g białego sera • 1 duża cebula • 2 jajka • 3/4 szklanki mąki pszennej • bułka tarta • olej • sól, pieprz Sposób przygotowania: 1.Cebulkę pokroić w drobną kostkę i zrumienić na niewielkiej ilości oleju. Przełożyć do miseczki i zostawić do ostygnięcia. 2. Ziemniaki ugotować w osolonej

W mojej kuchni
LAMBADA 115

mleczna bądź gorzka Galaretkę rozpuścić w 1/3 szkl wrzącej wody. Schłodzoną śmietanę ubić,pod koniec dodać już chłodną,lekko tężejącą galaretkę. Gotową masę wyłożyć na delicje i posypać tartą czekoladą

Niespełnione zdolności kulinarne
Ciasto ZEBRA. 500

dzielimy na dwie równe części. Do jednej przesiewamy kakao do drugiej zaś dwie łyżki maki. Delikatnie mieszamy.  Tortownicę o średnicy 26 Cm smarujemy masłem i obsypujemy bułką tarta. Dno wykładamy papierem. Ciasto małymi porcjami nalewamy na środek tortownicy. Najlepiej, dwie łyżki białego ciasta, następnie dwie łyżki ciemnego ciasta i tak do wyczerpania składników. Dzięki temu paski

Radość kipiąca uśmiechem.
Chrzanowe roladki 153

jaja na twardo, pęczek szczypiorku, 1 łyżeczka majonezu, 4 łyżki chrzanu, pieprz, sól, 1 łyżka żelatyny, 1 szklanka bulionu. Ugotowane na twardo jaja posiekać w drobną kostkę. Dodać tarty chrzan (tak, aby smak był dosyć ostry), majonez oraz pieprz i sól do smaku.  Na końcu dodajemy posiekany szczypiorek. Powstałym farszem smarujemy szynkę i zwijamy ruloniki.  Bulion

Słodki Zakątek
Quiche z boczkiem wędzonym 115

kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju. Potem jajka ubijamy ze śmietaną i mlekiem, dodajemy tymianek, sól, czosnek przeciśnięty przez praskę. Następnie na dno tarty wykładamy cebulę, zalewamy masą jajeczną, posypujemy boczkiem. Finalnie pieczemy 40 min w 180st. Artykuł Quiche z boczkiem wędzonym pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania