tarta - 42848 przepisów (strona:1411/2857)

Leniwe pierogi 228

Pyszne i proste kluseczki ziemniaczane z dodatkiem białego sera, okraszone roztopionym masełkiem ze zrumienioną bułka tartą - LENIWCE ! Zapraszam po łatwy i sprawdzony przepis:) Składniki: 50 dkg białego sera 2 żółtka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka mąki pszennej 2 czubate szklanki ugotowanych ziemniaków sól 2 łyżki oleju do wody Przygotowanie: Ser i ziemniaki rozdrabniamy

Krokusowy Dom
Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste 158

Kotleciki jajeczne to propozycja na tani obiad, czy też kolację. Kotleciki jajeczne – Składniki: 12 jajek (10 do ugotowania i 2 na surowo) 1 cebula pęczek szczypiorku bułka tarta (3 łyżki do masy jajecznej + bułka do panierowania The post Kotleciki jajeczne smaczne, chrupiące i złociste appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Makaron z krewetkami pomidorami i pesto 162

krewetek 1 ząbek czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 1 papryczka chili Słoiczek zielonego pesto 1 garść liści bazylii Kieliszek białego, wytrawnego wina Pomidorki koktajlowe Sól, pieprz Tarty parmezan (do posypania) Sposób przygotowania: Zaczynamy od ugotowania makaronu al dente, według zalecenia na opakowaniu. Następnie jedną łyżkę oliwy z oliwek rozgrzewamy na patelni. Dodajemy do tego wyciśnięty przez praskę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Zawijaniec drożdżowy z serem i owocami. 195

Rozsmarować, zostawiając wolne brzegi. Na ser wyłożyć owoce. Ja dodałam nektarynki pokrojone w kostkę. Ciasto zawinąć w roladę. Gotowe rolady, przełożyć do keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Przygotować kruszonkę. Masło rozgnieść palcami z mąką i cukrem. Ciasto na wierzchu, posmarować mlekiem i posypać kruszonką. Zostawić jeszcze na 20-30 minut, żeby podrosło. Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Malaga – wiśniowe ciasto bez pieczenia 823

łyżki wody 1 galaretka wiśniowa 350g gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki mleka 1/3 szklanki zimnej wody       *** Płatki miksujemy w robocie na „bułkę tartą”*** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki (użyłam foremki o wymiarach 21x21cm

Blog z Apetytem
Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym 192

razem tworzą genialną i przepyszną całość. Na pewno tutaj podstawą jest dobra, świeża ryba oraz świeży szpinak, który smakuje zdecydowanie lepiej niż rozdrobnione, mrożone kostki. Zobacz też: Tarta z łososiem według Michela Moran Makaron z łososiem i cukinią Przepis na łososia ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki

Kuchnia Bazylii
Cukiniowa lazania z szynką pod beszamelem 227

Sezon na cukinię trwa w najlepsze, i można ją przygotowywać na wiele sposobów więc tym razem przemyciłam ją w smacznej lazanii , łagodny smak tej zapiekanki  podkreślił ostry tarty ser oraz prażone orzechy włoskie. A jak wyśmienicie smakuje! Polecam, szybko się robi i na długo daje uczucie sytości. Składniki na 5 porcji/ 10-12 płatów lasagne 1 dość

Wanilia i Kardamon
Tarta czekoladowa z kremem tiramisu i malinami 141

Tarta czekoladowa wypełniona kremem na bazie serka mascarpone z dodatkiem likieru tiramisu, przełamana orzeźwiającym i lekko kwaskowatym smakiem malin. Czekoladowa rozkosz

Z Hrabiną w kuchni
Przepisy na lunch do pracy 8 194

piersi kurczaka Kotlety z indyka Kotlety z polędwiczek w otrębach Kotlety z kurczaka siekane Kotlety schabowe w wersji light Schabowe bezglutenowe         Dzień 2 Tarta z pomidorami – przepis migdały jabłko         Dzień 3 porcja pozostała z obiadu z dnia poprzedniego – Chili con carne z ryżem wymieszane – przepis pomidorki

Dorota Smakuje
JAGODZIANKI Z KRUSZONKĄ – najlepsze! 151

wiem jak Wy, ale ja co roku nie mogę doczekać się sezonu borówkowego. Pyszne ciasta drożdżowe z borówkami, ciasta ucierane, serniki, tarty, zapiekane omlety, naleśniki, no i drożdżówki!   Dziś właśnie na jagodzianki mam dla Was idealny przepis! Puszyste ciasto drożdżowe wypełnione obficie owocami i posypane chrupiącą kruszonką jest czymś, co skusi każdego! To najlepszy przepis na jagodzianki

Ostra na Słodko
Ciasteczka z wiórkami kokosowymi Lemingtony Kudłacze + filmik 233

łyżeczką proszku do pieczenia, stopniowo, cały czas miksując. 3. Następnie stopniowo dolewamy szklankę mleka, nadal miksując. 4. Blachę o wymiarach 33cm x 22cm smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą, wlewamy ciasto. Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 stopni C. 5. Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika, na najniższe pięterko i pieczemy przez ok. 40 minut z grzaniem góra-dół, do suchego

Kawa z mlekiem
PINA COLADA 196

pomocą rózgi delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, którą spód wykładamy papier do pieczenia, zaś boki posmarować masłem i obsypać bułką tartą. Piec około 30 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Galaretka - 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady rozpuścić w 700 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce do czasu

Ciastka - domowe słodkości
straciatella 146

jednym żółtku. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. przesiewamy. Dodajemy do masy jajecznej i mieszamy do połączenia składników. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy (24x40cm) i pieczemy 35 minut w 180st C. Masa : 2 szklanki mleka należy zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Do pozostałego mleka dajemy żółtka, budyń, obie mąki. Dokładnie

Słodki Zakątek
Cebularz 133

ścieramy na tarce i dodajemy do przestudzonej cebuli i doprawiamy do smaku (można dodać kminek ale mój syn go nie znosi). 4 Foremkę smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą i wykładamy ciastem pamiętając, aby zrobić rant na wysokość około 3 cm. Pozostawiamy na kilka minut aby lekko wyrosło i wykładamy masą cebulową. 5 Jajka łączymy z mlekiem, doprawiamy solą

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Tradycyjna szarlotka z pianką 144

ciasto dzielimy na dwie części. Jedną należy wsadzić do zamrażarki, natomiast drugą wykładamy i rozprowadzamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (można również posmarować blachę masłem i bułką tartą). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kolejnym etapem jest zrobienie pianki. w tym celu ubijamy pozostałe białka z 5 jajek na sztywną pianę. Następnie powoli dodajemy cukier oraz kisiel i całość ubijamy

Blog kulinarny S9.PL