tarta - 42848 przepisów (strona:1402/2857)

Ekspresowy murzynek z polewą czekoladową 100

szpatułką/łyżką ale nie mikserem!, gotowe ciasto wylewamy do podłużnej formy keksowej u mnie 34×13 cm wyłożonej papierem do pieczenia lub nasmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (góra-dół) i pieczemy ok 30-40 min do suchego patyczka, upieczone ciasto odstawiamy do przestygnięcia, czekoladę wraz z mlekiem rozpuszczamy

Blog kulinarny S9.PL
Curry z kalafiora 97

kukurydzy, jednak zawsze obowiązkowy w sosie był kurczak. Tym razem postawiłam na wegetariańską wersję i zrobiłam curry z kalafiora. Jest to naprawdę świetna alternatywa dla kalafiora z bułką tartą, a braku mięsa w ogóle w potrawie nie zauważyłam. Pikantny sos na bazie jogurtu, słodkie pomidorki i przepyszny kalafior. Danie można podać z ugotowanym na sypko ryżem, ja podałam

Krylowa Kuchnia
Piztarta 102

Piztarta - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 1 duży pomidor - kilka pomidorków koktjalowych - 1 opakowanie małych serków typu mozzarella - świeża bazylia ( lub suszona), sól, pieprz do smaku W formie do tarty układamy ciasto francuskie. Jeśli chcecie żeby ciasto po przekrojeniu było grubsze użyjcie 2 płatów ciasta ale takie też jest dobre. Na wierzch układamy pomidora pokrojonego w plasterki i rozsypujemy

Kuchnia Pełna Emocji
Burgery warzywne z migdałami 91

brokuła - 4 zielone szparagi - garść płatków migdałowych - garść ziaren słonecznia - garść liści szpinaku - jajko - do zagęszczenia mąka jaglana ( dla osób bez uczulenia na gluten może być bułka tarta) - olej do smażenia - 3 ząbki czosnku - sól, pieprz, gałka muszkatołowa do smaku Warzywa  obieramy , dzielimy na mniejsze części i gotujemy do miękkości. Przeciskamy przez praskę. Dodajemy przeciśnięty przez praskę

Kuchnia Pełna Emocji
Chlebek kanapkowy 138

dyni. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego kleju. Jeśli jest za gęste dodajcie oleju, jeśli za rzadkie - mąki. Małą keksówkę ( 23x13cm) wysmarowałam olejem z pomidorów i obsypałam bułką tartą. Włożyłam ciasto - tak do 3/4 wysokości. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160C na termoobieg na ok 30 min a potem zmniejszyłam na 130C na kolejne 15 min. Sprawdżcie patyczkiem

Kuchnia Pełna Emocji
Burgery z kaszy mannej z marchewką 108

fantastycznych rzeczy dzieje się przy okazji w kuchni? Porcja na 4 burgery: Składniki : - 120g kaszy mannej - 500 ml bulionu warzywnego lub wody - 1 duże , kurze jajko - bułka tarta - tyle, żeby związać masę. - 1 mała marchewka lub pół dużej - garść posiekanego szczypiorku - sól, pieprz , suszony czosnek, suszona pietruszka do smaku - olej do smażenia lub odrobinę na tacę jak chcecie

Kuchnia Pełna Emocji
Gulasz wieprzowy 102

Surówka z czerwonej kapusty z marchewką i jabłkiem 2020-05-01 Drożdżówki z jabłkiem i kruszonką 2020-04-26 Sernik z rosą 2020-04-19 Tarta z jabłkami 2020-04-17 (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na gulasz wieprzowy jest prosty i nieskomplikowany, Gulasz można zrobić z wykorzystaniem mięsa wieprzowego takiego jak łopatka, karkówka, szynka. Gulasz można zrobić

To Musisz Wiedzieć
141. Zabawa z agarem, czyli wegański sernik z mleczkiem kokosowym i truskawkami (na zimno) 123

świeże produkty. Proste obiady na bazie jaj sadzonych z młodymi ziemniaczkami ugotowanymi w mundurkach w towarzystwie smażonych na maśle szparagów, ugotowanym kalafiorem czy fasolą szparagową posypaną bułką tartą i mnóstwem świeżego kopru. Zapijane zimnym kefirem, czy maślanką za chwile staną się normą i nie będą już wytęsknianym, najprostszym, a zarazem najlepszym rarytasem. To już zaraz, za momencik. Sama

Symfonia Smaków
Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką 106

przez około 35 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Ciasto z rabarbarem i suszoną morwą → Kruche ciasto z rabarbarem, daktylami i kruszonką → Rustykalna tarta z rabarbarem i marcepanem → Kruche ciasto z rabarbarem, truskawkami i bezą → Ciasto waniliowe z rabarbarem i truskawkami Artykuł Ciasto miodowe z rabarbarem i orzechową kruszonką pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Chleb owsiany 2 113

minut. Następnie wsypać ziarna, obie mąki i sól. Wyrobić robotem, lub mikserem z hakami.  Tak przygotowane ciasto przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą.  Wierzch. chleba posmarować mlekiem i posypać płatkami owsianymi. Zostawić na 20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki.   Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 stopni i piec

Agusiowe smakołyki
PLACEK Z TRUSKAWKAMI 108

delikatnie szpatułką , aż składniki dobrze się połączą.  Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (tylko dno) i wysmarowanej od wewnątrz masłem oraz posypanej grysikiem lub bułką tartą.  Wyrównujemy powierzchnię ciasta i układamy  truskawki obok siebie i jedna na drugiej. Truskawek nie wciskamy w ciasto. Podczas pieczenia one same się zanużą w cieście.  Wstawiamy

Rita creative
Pizza z chorizo 102

łyżeczki cukru Wymieszać, zostawić na czas rozrostu ciasta. Po rozwałkowaniu ciasta posmarować całe ciasto. Składniki na farsz: pieczarki cebula papryka żółta i czerwona kukurydza z puszki chorizo ser tarty sól, pieprz, przyprawa do pizzy Pieczarki usmażyć z cebulką, papryką. Wraz z resztą składników położyć na sosie. Posypać startym serem. Piec w 220 stopniach około 12 minut. Pizza

Kocham Czekoladę
Tort na roczek 151

mieszamy z proszkiem do pieczenia i octem. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka z proszkiem i octem, na końcu mąkę. Przekładamy do formy nasmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Pieczemy ok. 20-25 minut w 180 stopniach. Przekrawamy na 2 blaty. Nasączamy sokiem. Należy upiec 2 takie biszkopty, czyli łącznie wyjdą 4 blaty. Krem do przełożenia : Najlepiej zrobić

słodki bratek
Szarlotka bezglutenowa 143

mniejszą wkładamy w foli do lodówki . Jabłka ścieramy na grubych oczkach, dodajemy cukier i cynamon - mieszamy i odstawiamy. Ciasto na spód, grubo wałkujemy, następnie przekładamy do formy od tarty, ugniatamy tak, aby zakryło całą powierzchnię i dziurkujemy wierzch. Wkładamy do piekarnika na około 15 minut rozgrzanego do 180`C. Pieczemy do zarumienienia. W tym czasie przygotowujemy kruszonkę

Słodkie Przyjemności

Proponowane wyszukiwania