tarta - 42848 przepisów (strona:1393/2857)

Chleb pszenny ze słonecznikiem. 108

mikserem z hakami.  Miskę z ciastem, nakryć ściereczką i odstawić na 30-40 minut.  Następnie przełożyć ciasto do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej  bułką tartą.Wierzch chleba posmarować mlekiem i posypać słonecznikiem.  Lekko docisnąć słonecznik.   Ponownie zostawić na 20 minut, żeby chlebek podrósł do brzegów foremki.  Piec w piekarniku nagrzanym

Agusiowe smakołyki
Cukinia w cieście – tani przepis 99

Omlet z cukinią Leczo z cukinią Pomidorowa z cukinią Roladki drobiowe z cukinią i serem Kaszotto z bobem, cukinią i z kurczakiem Cukinia z patelni – post dr Dąbrowskiej Tarta z łososiem i cukinią PRZEPIS CUKINIA W CIEŚCIE Składniki: 2 małe cukinie lub 1 większa 2 jajka 2 łyżki śmietany ok 6 łyżek mąki sól pieprz chili czosnek granulowany

Dorota Smakuje
Ciasto z truskawkami 93

jednej misce mieszamy suche składniki, a w drugiej mokre. Do mokrych składników dodajemy suche i mieszamy wszystko razem (ciasto będzie dosyć gęste). Brytfankę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą (ja użyłam mąki kukurydzianej), do tak przygotowanej brytfanki przekładamy ciasto, a na wierzchu rozkładamy truskawki i posypujemy kruszonką. Ciasto pieczemy ok. 40-45 minut w nagrzanym piekarniku

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Udka faszerowane mięsem mielonym 144

30dag mięsa mielonego z łopatki 30 dag mielonej piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanej natki pietruszki 1 łyżeczka mielonej kolendry 1łyżeczka tymianku 2 jajka Bułka tarta Sól, pieprz do smaku

Kulinarne pyszności Molki
CIASTO DROŻDŻOWE NA SUSZONYCH DROŻDŻACH Z TRUSKAWKAMI I KRUSZONKĄ – najlepszy przepis! 82

przesiewamy ze sobą. Dodajemy letnie mleko i wyrabiamy mikserem z hakami kilka minut. Wlewamy roztopione i przestudzone masło, ponownie wyrabiamy. Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i obsypanej bułką tartą, przykrywamy ściereczką i odstawiamy do podrośnięcia na ok. 45 minut. Po wyrośnięciu układamy truskawki ( jeśli mamy mrożone to musimy je wcześniej rozmrozić – nie przesadzajmy wtedy z ilością, gdyż

Ostra na Słodko
Kotlet ala schabowy z udek 153

soczyste, pyszne idealne na lunch, obiad, czy kolacje. . Kotlet ala schabowy z udek są bardzo zdrowe. Składniki 3 udka z kurczaka 2 jajka Tymianek Czosnek granulowany Mąka Bułka tarta Olej Sól, pieprz do smaku Wykonanie Udka umyć i osuszyć. Odciąć górny kawałek kości z chrząstką, zdjęć skórę. Nacinać mięso wzdłuż kości

Kulinarne pyszności Molki
SEREK WIEJSKI Z WARZYWAMI (PRZEPYSZNE MISTRZOWSKIE ŚNIADANIE LUB KOLACJA) 134

takim wydaniu, to nie czekajcie ani chwili - to jest po prostu rewelacja! 👌 Serek smakuje wspaniale, tak niezwykle świeżo, jest naprawdę doskonały... Pół życia jadłam serek sam lub z tartą rzodkiewką, ale jakieś trzy lata temu podczas szykowania na wyjeździe śniadania dla siebie i Męża pomyślałam, że dodam do niego więcej warzyw i zobaczymy jak będzie smakować... Powiem

Słodko-Słony Świat Ilony
Babka gotowana 114

wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko. Białka ubić na sztywno, dodać do masy i wszystko razem dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy. Zamknąć ją i zanurzyć we wrzącej wodzie do ¾   wysokości. Gotować   pod przykryciem na wolnym ogniu 1h i 20 minut Podpowiedź : napełnioną formę obciążyć od góry

W garach u Gosi
Ciasto straciatella z wanilią i borówkami. 147

oraz ziarenka wanilii.  Ponownie utrzeć do połączenia składników.  Wsypać posiekaną wcześniej czekoladę i wymieszać. Tak przygotowane ciasto, przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną  i posypanej bułką tartą. Na wierzchu poukładać borówki, lekko dociskając. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, około 60 minut. Po wystudzeniu, posypać cukrem pudrem

Agusiowe smakołyki
Kuskus z pieczonego kalafiora 101

mojej opinii niesamowicie niedocenianym warzywem. Pysznym, ale przez wielu traktowanych, jako nudne i nieciekawe. Tymczasem można z niego wyczarować znacznie więcej niż tylko gotowane różyczki podane z bułką tartą. I nie zrozumcie mnie źle – ta wersja jest fantastyczna, ale czasem warto zejść z utartych ścieżek. To co co znajdziecie poza nimi może Was bardzo pozytywnie zaskoczyć. Odkąd

okolicepalnika.pl
Szparagi w cieście francuskim 116

dobre pod każdą postacią, dzisiejsza przekąska jest idealna również na kolację lub imprezę. Składniki: - oliwa  Gallo Classico - ciasto francuskie - szynka prosciutto - 500 g szparagów zielonych - tarty ser mozzarella - sól - pieprz - jajko - łyżka mleka Przygotowanie: Szparagi myjemy, odrywamy końcówki i suszymy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do naczynia, polewamy obficie oliwą z oliwek przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy dokładnie. Ciasto

Kulinarne życie
Pieczony kalafior z curry 110

dobry dodatek do obiadu – pieczony kalafior z curry. U mnie w domu zawsze był gotowany i podawany z bułką tartą na maśle. Jednak tym razem chciałam spróbować wersji z piekarnika. Jak tylko spróbowałam kawałek to wiedziałam, że będzie u mnie częściej gościł w kuchni. Przygotowuje się go bardzo szybko i w ... Czytaj dalej Pieczony kalafior z curry

Pink Envelope
Ciasto waniliowe bez miksera 102

piekarnika. PRZYGOTOWANIE: Do miski przesiewam suche składniki. Dodaję mokre składniki, mieszam trzepaczką do uzyskania jednolitej konsystencji aczkolwiek jeśli zostaną grudki nie przejmuję się. Keksówkę smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą lub mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Ciasto piekę w keksówce w temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu

Zasmakuj Kuchni
FOCACCIA Z POMIDORAMI KOKTAJOWYMI I CEBULĄ 143

oliwę. Dokładnie wymieszać, następnie wyrabiać ciasto ok 10 minut.  Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na 1,5 godziny do wyrośnięcia. Gotowe ciasto przełożyć do okrągłej formy np tarty o średnicy 24 cm.  Kciukiem porobić wgłębienia i skropić oliwą, powciskać pomidory . Cebulę pokroić w piórka, rozłożyć na cieście. Posypać rozmarynem bądź cząbrem i posypać solą.  Odstawić

Niespełnione zdolności kulinarne

Proponowane wyszukiwania