Pieczony łosoś w panierce miodowo-musztardowej (Filetti di salmone in crosta di miele e senape)

Pieczony łosoś w panierce miodowo-musztardowej (Filetti di salmone in crosta di miele e senape)

Pieczony łosoś w panierce miodowo-musztardowej (Filetti di salmone in crosta di miele e senape)

SKŁ ADNIKI 4 filety z  ł ososia (150-200 g ka ż dy) 4 łyżki octu jab ł kowego 2 łyżki musztardy 2 łyżki miodu 4 łyżki oliwy z oliwek 1-2  łyżki  sezamu 50 g bu ł ki tartej só l, pieprz **** INGREDIENTI 4 pezzi di filetto di salmone (150-200 g ognuno) 4 cucchiai di aceto di mele 2 cucchiai di senape 2 cucchiai di miele 4 cucchiai di olio d'oliva 1-2 cucchiai di sesamo 50 g di pangrattato  sale, pepe PRZYGOTOWANIE W miseczce mieszamy olej z octem, musztard ą  i miodem. Na koniec dodaje... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Warto przeczytać

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Dieta Montignaca

Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.

Czytaj dalej...

Dieta Paleo

Jest to dieta opracowana przez dr Lorena Cordaina, według danych statystycznych jedna z najpopularniejszych na tą chwilę.

Czytaj dalej...

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, tarta, ryba, łosoś

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.