tarta - 42848 przepisów (strona:1391/2857)

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi 99

Fasolka szparagowa z masłem i płatkami owsianymi to moja wersja klasyki, w której bułkę tartą zastąpiłam płatkami. Tak przygotowana fasolka jest doskonałym dodatkiem do dania głównego lub pomysłem na szybką przekąskę. W mojej rodzinie wszyscy ją uwielbiają! Ilość masła i płatków możecie modyfikować według swoich preferencji, ponieważ jedni wolą maślany posmak, a inni więcej chrupiących płatków. Polecam! Spróbujecie

Di gotuje
Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 104

przecieramy między palcami. Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź przepis na: Pełnoziarnista tarta z czarną porzeczką Bezglutenowe crumble na mące ryżowej Dżem porzeczkowy Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym Krem czekoladowy z kaszy gryczanej

Czarnawisienka
Paprykarz z indyka z makaronem ryżowym 108

uzyskać głębszy smak dodajcie nieco wędzonej mielonej papryki) większa szczypta ostrej papryki i oregano sól, pieprz ½ szklanki bulionu 1 szklanka śmietanki 30% 3 łyżki oleju 200 g makaronu ryżowego tarty parmezan + świeże zioła, np. bazylia, posiekana natka lub kolendra PRZYGOTOWANIE: Mięso myję i kroję na mniejsze kawałki. Paprykę, cebulę i czosnek siekam w drobną kosteczkę. Na rozgrzanym oleju

Zasmakuj Kuchni
Ciasto z cukinii, przekładane musem z cukinii 71

dodać odciśniętą cukinię i wymieszać, na końcu dodać przesiane składniki i ponownie wymieszać do połączenia. Ciasto przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą/kaszą manną, wyrównać szpatułką wierzch i wstawić do piekarnika nagrzanego do 175 0 C. Piec około 60 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wystudzić, wyjąć

Kocham..lubię..gotuję..
Ciasto „Miętusek” 100

jedna z mas (budyniowa) ma miętowy posmak, a wszystko to dzięki rozpuszczonym landrynkom. Druga masa to pianka śmietanowa z dodatkiem agrestowej galaretki. Bardzo orzeźwiająca i smaczna. Wierzch można posypać tartą czekoladą, ja wykorzystałam zmielone okruchy ciasta. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki mąki tortowej 1 i 1/2 łyżki kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki

Smaki Na Talerzu
Pierogi ze szpinakiem i serem żółtym. 126

obeschły.   W dużym garnku zagotować wodę z solą. Wrzucać pierogi na wrzątek, partiami. Gotować minutę od wypłynięcia. Wyciągać łyżką cedzakową na talerz. Podałam polane roztopionym masłem z bułką tartą

Agusiowe smakołyki
Smażony ryż z fasolkami i groszkiem 126

dość dużym ogniu. Zdejmij z patelni. Krok 2 Przetrzyj patelnię ręcznikiem, rozgrzej na niej łyżkę masła i wsyp drobno posiekaną cebulę. Smaż 3 minuty, następnie dodaj czosnek i tarty imbir i smaż jeszcze minutę. Krok 3 Do cebuli dodaj ryż, wymieszaj, rozprowadź równomiernie po patelni i dociśnij do dna. Smaż na dość dużym ogniu przez 2 minuty. Przewróć

Niedzielny kucharz
Kotlety serowe z parówkami 165

Składniki: 5 parówek 200 g sera żółtego 1 jajko 1 cebula 1/2 szklanki mleka mąka sól, pieprz słodka papryka curry do panierowania: jajko, bułka tarta Przygotowanie: Parówki pokroić w kostkę, … Czytaj dalej Kotlety serowe z parówkami

czarrna od kuchni
Wegańska shawarma z kalafiorem i ciecierzycą 134

podania posiekana natka pietruszki do posypania   Nastawiamy piekarnik na 180°. Dwie blachy do pieczenia wykładamy papierem – ja wyłożyłam jedną dużą blachę, a drugą mniejszą, taką do tarty, którą w piekarniku ułożyłam na kratce.   Kalafiora myjemy, dzielimy na różyczki, które następnie dzielimy na pół lub ćwiartki – tak aby były mniej więcej na jednego kęsa. Przekładamy

Smaczna Strona
ciasto ucierane z wiśniami 135

wolnych obrotach. Następnie dodajemy pozostałą część białek i mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy foremki (ok.22×32 cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo do, boki natłuszczone i obsypane bułką tartą). Na wierzchu układamy wiśnie. Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem 111

minut. *Ja piekę w formie silikonowej, więc niczym nie smaruję ani nie wyścielam papierem do pieczenia, natomiast zwykłą lub szklaną formę należy posmarować ulubionym tłuszczem i obsypać bułką tartą lub mąką. Smacznego Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem Artykuł Zapiekanka drobiowo-serowa z bobem pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine

Smaki Armine
Brownie. 142

jajek przesiać mąkę.  Wymieszać łyżką lub trzepaczką. Następnie wlać masę czekoladową.  Ponownie wymieszać trzepaczką. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Boki wysmarować margaryną  i posypać bułką tartą. Ciasto przełożyć do tortownicy.   Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni, 40-45 minut.   Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem, lub polać polewą czekoladową

Agusiowe smakołyki
Schab w sosie z warzywami 99

pojemność 250 ml. Jeśli chcesz możesz dodać więcej bulionu. PRZYGOTOWANIE: Schab myję, osuszam na papierowym ręczniku. Przyprawiam papryką słodką i ostrą, solą i pieprzem. Warzywa obieram. Marchewkę i pietruszkę trę na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek drobno siekam. Na patelni rozgrzewam masło klarowane. Smażę mięso przez 5 minut z każdej strony. Odkładam na talerz. Na patelnię wsypuję cebulę(...)czosnkiem, smażę 2 minuty, po czym dodaję tarte warzywa, smażę kilka minut. Doprawiam i wlewam bulion. Dodaję mięso, ziele i liście, dodaję przyprawy. Lekko mieszam. Danie przykrywam lekko uchyloną pokrywką i smażę tak danie przez niecałe 2 godziny. Wybieram średnią moc palnika, często mieszam. Schab pod koniec ma być lekko rozpadający się i miękki. W razie czego można skrócić

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania