Pizzerinki Pizzerinki Składniki 500 g mąki opakowanie suchych drożdży 300 ml letniej wody ½ łyżeczki soli szczypta cukru 2 łyżki oliwy lub oleju pomidorki koktajlowe podsmażone pieczarki salami tarty ser przecier pomidorowy Wykonanie: Drożdże wymieszać z mąką, dodać wodę sól, cukier, i zarobić ciasto. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia n ok 30 minut. Po wyrośnięciu podzielić
Pomysłowa kuchniaSurówka z pieczonych buraków to idealny dodatek do kotletów mielonych. Surówka będzie przygotowania z wcześniej upieczonych buraczków z dodatkiem octu. Niestety przygotowanie tego dodatku wiąże się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Fasolka szparagowa to warzywo, które uwielbiam. W sezonie gości na naszym stole niemal codziennie. Najpopularniejsza forma podania fasolki to ugotowana i polana masłem z bułką tartą. Aby jednak nie było nudno, i żeby przejeść jej dużą ilość w sezonie, dodaję ją do różnych potraw. Tym razem przygotowałam danie jednogarnkowe z fasolką szparagową, mięsem i warzywami. To trochę taki
Waniliowe Improwizacjewyrobić ręcznie. Można delikatnie podsypać mąką, jeśli jest taka potrzeba. Ja nie podsypywałam. Gotowe ciasto, podzielić na dwie części. Przełożyć do dwóch keksówek, wysmarowanych margaryną i posypanych bułką tartą. Nakryć ściereczką i odstawić na kilka godzin do wyrośnięcia. Najlepiej ciasto zrobić wieczorem i zostawić do wyrośnięcia do rana. Przed włożeniem do piekarnika, chleb posmarować wodą, lub mlekiem
Agusiowe smakołykiserka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru DODATKOWO DO DEKORACJI: pestki granatu, borówki lub jagody, pokruszony wierzch ciasta (ścinamy je po upieczeniu), opcja: tarta skórka z cytryny. Uwagi do przepisu: Składniki na tort mam w temp. pokojowej. Składniki na krem mam mocno schłodzone. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Przepis jest na tortownicę
Zasmakuj Kuchnimleka 150 ml śmietany 30 % 1 łyżka mąki pszennej sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku tarty ser do posypania PRZYGOTOWANIE : Schab należy dobrze rozbić
Kulinarne Fantazje Marioliinne nasze przepisy na kiszone warzywa: kiszona marchew , kiszone rzodkiewki , buraki . ogórki małosolne w plastrach. Tym razem w słoiku znalazła się brukselka. Początkowo chciałam przygotować brukselkę z bułką tartą, ale stwierdziłam, że brukselkę zakiszę. Brukselka to kapusta, a warzywa kapustne kiszą się łatwo i szybko. Brukselka jest łatwo dostępna zimą, teraz jest na nią sezon, przygotowanie kiszonej brukselki
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięmąkę i proszek do pieczenia. Ucierać jeszcze chwilę. Białka ubić na sztywno. Dodać do ciasta. Większą część ciasta, przełożyć do foremki na babkę, wysmarowaną margaryną i posypaną bułką tartą. Do pozostałej części ciasta, dodać kakao i nutellę. Utrzeć do połączenia składników. Następnie wyłożyć do foremki, na jasną cześć ciasta. Tak przygotowaną babkę, wstawić do piekarnika, nagrzanego
Agusiowe smakołykitorebki ryżu 250 g pieczarek 1 mała pierś z kurczaka 150 ml słodkiej śmietanki 30 % lub pół na pół z kwaśną śmietaną 1 mała cebula tarty ser żółty do smaku sól, pieprz, suszone warzywka (warzywko) 2 ząbki czosnku natka pietruszki do dekoracji oliwa może być smakowa masło do wysmarowania foremki 1. Ryż gotujemy krócej niż podano na opakowaniu
Gotowanie...to proste !