tarta - 42848 przepisów (strona:1384/2857)

Kruche ciasto ze śliwkami 103

międzyczasie można przygotować śliwki i pozostałe składniki. Piekarnik nagrzać do temeretury 225 stopni Celsjusza. Wyjąć z lodówki schłodzone ciasto, 3/4 ciasta rozwałkować i wyłożyć nim niską formę do tarty (moja ma średnicę 28 cm). Na dnie ułożyć śliwki przecięciem do dołu i wstawić do piekarnika na 10 minut. W międzyczasie przygotować zalewę śmietanową – połączyć za pomocą rózgi

Dietolog
chlebek bananowy 138

końcu dodajemy mąkę wymieszaną z sodą oraz solą i mieszamy tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki/keksówki (ok.10×30 cm), natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu układamy przeciętego na wzdłuż banana. Pieczemy w 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez

Domowy Smak Jedzenia
różowe kopytka z burakiem 131

tniemy na mniejsze kluseczki. Wrzucamy partiami na osoloną, gotującą się wodę. Gotujemy ok. 1 -2 min. od wypłynięcia na powierzchnie. Podajemy omaszczone masłem lub z podsmażoną na maśle bułką tartą

Domowy Smak Jedzenia
SZKOLENIE CUKIERNICZE 1 STOPNIA W AKADEMII SWEET DECOR ( 24-25.08 ) 133

TUTAJ W OFERCIE KURSU ZNAJDZIEMY M.IN: • CIASTA BAZOWE : biszkopt jasny, biszkopt ciemny, ciasto kruche, ciasto parzone, ciasto drożdżowe, sernik idealny, ciasto bezglutenowe/wegańskie • WYPIEKI NA PODSTAWIE PRZEPISÓW BAZOWYCH: ciasta/torty, tarty, ptysie, drożdżówki, serniki • WYPIEKI Z UŻYCIEM MUSÓW, KREMÓW, ŻELEK • TEMPEROWANIE CZEKOLADY I DEKORACJE NA BAZIE CZEKOLADY – plastry miodu, skały, ziemie • NOWOCZESNE DEKORY: temperowana czekolada, jadalne gąbki, jadalne ziemie

Ostra na Słodko
Panierowany kotlet drobiowy - dużo lepsza wersja 86

bite, tym razem drobiowe, proste danie w trochę innej formie. SKŁADNIKI: 1 filet z kurczaka 1 cebula mleko sól pieprz żurawina leśna firmy Moryń PANIERKA: olej jajko+mleko bułka tarta+mąka pszenna WYKONANIE: 1. Filet z kurczaka kroimy na plastry, ubijamy. Cebulę kroimy w talarki, Całość przekładamy do miski i zalewamy mlekiem tak aby mięso było zakryte. Odstawiamy

Dziś Ja gotuje
KREWETKI Z MANGO I CHIPSAMI Z PARMEZANU 86

szybkie w przygotowaniu ILOŚĆ PORCJI: 2 CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT SKŁADNIKI: – Krewetki 250 g – Mango średniej wielkości – Liście rukoli, botwiny – garść – Sezam biały prażony – 1 łyżka – Parmezan tarty wiórki – Masło – dość spora łyżka * DO MARYNOWANIA KREWETEK – Chili w płatkach – Czosnek 1 ząbek – Sos rybny – 1 łyżka – Pietruszka – posiekana 1 łyżka – Limonka – sok z połowy małej sztuki – Sól

globuskulinarny
Tortilla zapiekana z mięsem mielonym i pieczarkami 317

Składniki: Tortilla 6 sztuk Mięso mielone 400 g Pieczarki 400 g Mozzarella tarta 200 g Cebula średnia Puszka pomidorów krojonych Koncentrat pomidorowy pełna łyżeczka Sól Pieprz Papryka słodka łyżeczka pełna Czerwona papryka 1/2 Olej do smażenia Natka pietruszki posiekana dwie łyżki Przygotowanie: Pieczarki pokroić podsmażyć na odrobinie oleju. Pod koniec doprawić solą oraz pieprzem i zdjąć z patelni

Kulinarne przygody
ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM CUKROWYM 97

PORCJI: 10 SZTUK CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT SKŁADNIKI: – Ugotowane ziemniaki – 600g – Groszek cukrowy – 150g / około 2 garści / – Kukurydza gotowana z kolby – 150g / około 2 garści / – Dymka – 3 sztuki – Ser tarty grana padano – 4 łyżki – Jajko – Mąka – 4 łyżki + do podsypywania i panierowania – Sól do smaku – Oliwa PRZEPIS: FARSZ: Do miski wrzuć groszek cukrowy oraz kukurydzę. Dymki pokrój

globuskulinarny
Makaron z kurczakiem i brokułami 74

Masz ochotę na brokuły, ale przejadły Ci się już takie z bułką tartą? Albo po prostu nie masz pomysłu, jak je przygotować? Makaron z kurczakiem i brokułami będzie świetną propozycją brokułową na obiad. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":["https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/makaron-z-brokulem-250x250.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020\/05\/makaron-z-brokulem-198x164.jpg","https:\/\/www.bardzogrubysmok.pl\/wp-content\/uploads\/2020

Bardzo Gruby Smok
Pulpety w sosie pomidorowym 85

mielonej wieprzowiny 1 żółtko 1 sucha bułka mleko do namoczenia bułki 500 g passaty pomidorowej 1 duża cebula tymianek rozmaryn mały pęczek natki pietruszki sól pieprz bułka tarta olej do smażenia Instrukcje Bułkę namaczamy w mleku. Mięso mieszamy razem z żółtkiem i namoczoną bułką, dodajemy sól, pieprz i posiekaną drobno natkę pietruszki. Możemy również doprawić tymiankiem i rozmarynem

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto czekoladowe 78

odrobinę siły, po chwili dodajemy resztę piany i delikatnie ją mieszamy z pozostałym ciastem. Całość przelewamy do formy o wymiarach 26×30 cm, wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą lub wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 C z termoobiegiem i pieczemy ok. 30 minut. Uwagi Ciasto_czekoladowe_To_co_lubie_gotuje_i_polecam

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto z rabarbarem i kruszonką 75

proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko i dodajemy do utartej masy, miksujemy i wykładamy do formy o wymiarach 30X26, wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Na wierz wykładamy pokrojony rabarbar. Białka ubijamy ze szczyptą soli, kiedy białka są sztywne stopniowo dodajemy cukier. Ubite białka wykładamy na rabarbar, całość posypujemy wcześniej przygotowaną kruszonką. Wstawiamy

To co lubię - gotuję i polecam
Ciasto razowe z jabłkami 88

cukru 2 jajka 2 jabłka 50 g rodzynek 50 g żurawiny suszonej 2 – 3 łyżki cukru brązowego Instrukcje Formę o wymiarach 30 x 26 smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą lub wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jabłka myjemy, obieramy, usuwamy nasiona i kroimy na małe plasterki. Jajka z cukrem miksujemy na jasną, puszystą masę

To co lubię - gotuję i polecam
Babka cytrynowa 110

Masło roztapiamy w garnuszku, studzimy. Cytryny sparzamy wrzątkiem i ścieramy skórkę na drobnej tarce o drobnych oczkach. Z miąższu wyciskamy sok. Formę do pieczenia smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. (forma o średnicy 24 cm). Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Skórkę, sok z cytryny i masło dodajemy do masy

To co lubię - gotuję i polecam
Czekoladowa babka 94

kakao przesiewamy i wsypujemy do ciasta. Dodajemy gałkę muszkatołową, dokładnie miksujemy. Następnie wlewamy zimną kawę i miksujemy do czasu, aż składniki się połączą. Formę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą, przekładamy ciasto do formy wyrównujemy. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około godzinę (do tzw. suchego patyczka). Zimną babkę polewamy gotową polewą lub rozpuszczoną

To co lubię - gotuję i polecam

Proponowane wyszukiwania