tarta - 42848 przepisów (strona:1377/2857)

Piernik dojrzewający 86

śliwką Lukier do pierników Śledzie w śmietanie Makowa fantazja Ryba po grecku Zobacz też nowe przepisy Piernik dojrzewający Pieczone jabłka w sosie karmelowym Parmigiana z bakłażana Kopytka dyniowe Tarta z porami, boczkiem i groszkiem Artykuł Piernik dojrzewający pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Ciasto cynamonowe z jabłkami. 103

Wykonanie: Jabłka obrać i pokroić w półplasterki. Odłożyć na bok.  Do miski włożyć po kolei wszystkie składniki na ciasto i zmiksować.  Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą. Przełożyć na nią ciasto.  Na wierzchu poukładać wcześniej przygotowane jabłka.  Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika, nagrzanego do temperatury  180 stopni i piec

Agusiowe smakołyki
Keto szarlotka (Paleo, LowCarb) 139

szarlotki …? No ciężko sobie tej przyjemności odmówić… Keto szarlotka – czy to w ogóle wykonalne? Dlatego w tym sezonie nie omieszkałam nie zrobić prawdziwej szarlotki na biszkopcie . Była już bowiem tarta z budyniem i jabłkami oraz biszkoptowe ciastka z różyczkami z jabłek , a prawdziwej keto szarlotki jeszcze nie… Druga sprawa, czy ona jest tak naprawdę keto, to można

Modern Cave Girl
Kurczak w sosie śmietanowym z kaparami i marchewką 100

Piersi z kurczaka w sosie śmietanowym, z tartą marchewką, kaparami i natką pietruszki, to pomysł na bardzo smaczny i sycący obiad. Danie przygotowuje się szybko i mimo sporej liczby składników, nie jest skomplikowane. Po przygotowaniu mięso jest delikatne, mięciutkie i wprost rozpływające się w ustach. Najlepiej smakuje podawane z podsmażonymi ziemniaczkami i fasolką szparagową. Składniki: 2 duże pojedyncze

Świat Domowej Kuchni
Mini Pavlove z sosem malinowym i kremem 89

owoców) 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczona w 1 łyżce wody Krem: 250 g serka mascarpone 350 ml śmietanki kremówki sok z 1/2 cytryny 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: tarta czekolada do dekoracji, świeże owoce Przygotowanie: Pavlove: białka umieścić w misie miksera i ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Ciągle ubijając dodawać po łyżce cukru aż do uzyskania

Kocham..lubię..gotuję..
Kotleciki siekane z kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 136

Kotleciki siekane z kurczaka robię na różne sposoby. Podstawą jest siekane mięso i tarty ser. Składniki zmieniam w zależności od upodobania i zasobności lodówki. Dziś chciałam pokazać mój najnowszy eksperyment. Kotleciki ze szpinakiem i suszonymi pomidorami. Wyszły wyśmienite. Bardzo soczyste, aromatyczne, mięciutkie w środku, z wierzchu chrupiące. Kolorowe zachęcające do jedzenia. Doskonały i niedrogi dodatek do obiadu. Polecam

Kuchnia z widokiem na ogród
Rybka w sosie kokosowo-cytrynowym 61

kokosowo-cytrynowym to idealne danie zarówno dla małych jak i dużych. Przygotujecie ją błyskawicznie! Tak przygotowaną rybkę możemy podać z ryżem i ulubioną surówką. U nas świetnie sprawdziła się tarta marchewka z jabłkiem Polecam ten przepis wszystkim zabieganym mamom, którym brakuje pomysłu i czasu na przygotowanie pysznego i zdrowego obiadu dla całej rodziny. To danie zrobicie w maksymalnie

Natka Pietruszki
pyszna babka pomarańczowa czarno-biała... 102

minuty na najwyższych obrotach, ciasto ma mieć nie za gęstą konsystencję. Z pomarańczy wycisnąć sok i wlać do ciasta, wymieszać mikserem. formę do babki wysmarować margaryną, obsypać tartą bułką i wlać do formy 3/4 ciasta. Do reszty ciasta wsypać kakao i wlać 4 łyżki mleka, mikserem wymieszać i wylać ciasto na do formy, widelcem delikatnie zamieszać. Piekarnik nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Gołąbki bez zawijania. 108

jajko i całość dokładnie mieszamy. Formujemy średniej wielkości gołąbki o obsmażamy na rumiano z każdej strony. jeśli w trakcie smażenia gołąbki się rozpadają należy do pozostałej masy dodać bułkę tartą. Przesmażone gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem pomidorowym. Passatę przelewamy do garnka, dodajemy szklankę wody lub buliony, doprawiamy do smaku solą i cukrem. Gołąbki wkładamy

To co lubię - gotuję i polecam
Domowe kluski leniwe 140

Kluski leniwe to moje smaki z dzieciństwa. Pamiętam, jak bardzo często w piątki były podawane na szkolnej stołówce, podane z tartą bułką i cukrem. Pycha! Tym razem jednak podam je z pysznym, słodkim, waniliowym sosem. Sprawdź przepis na pierogi z jagodami i cynamonem Składniki na kluski leniwe 500g sera białego 2 jajka 6 łyżek mąki 2 łyżeczki cukru

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto dyniowe z orzechami 94

można dodać trochę mleka. Na koniec dodać ubitą pianę z białek, przemieszać łyżką. Tortownicę 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub formę z kominkiem posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto i piec około 45 minut lub do suchego patyczka w 180 stopni. Wystudzić. Można posypać cukrem pudrem lub polukrować. U mnie lukier. Smacznego:)   Artykuł Ciasto

gotuj ze mną
Kotlety drobiowe z żółtym serem 157

zmniejsza. Zapraszamy zatem na przepis! KOTLETY DROBIOWE Z ŻÓŁTYM SEREM Składniki: pierś z kurczaka: 4 szt. Nadzienie: żółty ser: 150 g majonez: 1 łyżka Panierka: jajka: 3 szt. bułka tarta sól i pieprz do smaku słodka papryka: 1 łyżeczka olej do smażenia KOTLETY DROBIOWE Z ŻÓŁTYM SEREM Wykonanie: 1. Piersi przecinamy na pół, lekko rozbijamy, a następnie lekko

Kuchnia Na Wypasie
Chleb pszenno żytni z pestkami dyni. 132

Wyrobić robotem,  lub mikserem z hakami. Gotowe ciasto, odstawić na około godzinę do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto przełożyć do keksówki, wysmarowanej margaryną i posypanej  bułką tartą. Wierzch chleba posmarować wodą, lub mlekiem i posypać pestkami dyni.  Pestki lekko docisnąć żeby się przykleiły.  Tak przygotowany chleb, odstawić jeszcze na 15 minut żeby podrósł

Agusiowe smakołyki
Ciasto marchewkowe z kruszonką i polewą 89

uzyskania konsystencji kruszonki – mniejsze i większe grudki ciasta. Wstawiamy do lodówki do chwili użycia.   Blachę do pieczenia wykładamy papierem lub smarujemy odrobiną tłuszczu i wysypujemy bułką tartą – opcja dowolna. Nastawiamy piekarnik na 180°.   Do miski wrzucamy miękkie masło, dodajemy do niego cukier i ucieramy na jasny, puszysty krem. Nie przestając miksować, dodajemy do masy

Smaczna Strona
Ciasto czekoladowe z gruszkami 88

mąkę. Mieszamy do połączenia składników.  Masę czekoladową przekładamy na upieczony spód.  Gruszki kroimy na pół, usuwamy pestki i kroimy w poprzez na plasterki. Układamy na wierzchu tarty, zachowując kształt połówek.  Pieczemy przez ok. 30 minut lub do czasu, aż nadzienie będzie upieczone. Odstawiamy do ostygnięcia.   Smacznego

bistro mama

Proponowane wyszukiwania