tarta - 42848 przepisów (strona:1370/2857)

Podsumowanie roku 2020 114

publikowanych przeze mnie przepisów… Pokusiłam się o małe podsumowanie roku 2020. Chleb z ziaren (Paleo, LowCarb) Złote keto bułki lniane (Paleo, LowCarb) Bułki kokosowe Ciasto z truskawkami Gofry śniadaniowe Tarta szpinakowa Kotlety schabowe w panierce z chicharron Gołąbki z mięsem wołowym Najpopularniejsze przepisy roku 2020 Wpadki i porażki roku 2020 Także moja osobista dieta z nowym rokiem powinna

Modern Cave Girl
Sylwestrowe keto przekąski 113

5fec91ba6230e_script=document.getElementById("su_image_carousel_5fec91ba6230e_script");if(su_image_carousel_5fec91ba6230e_script){su_image_carousel_5fec91ba6230e_script.parentNode.removeChild(su_image_carousel_5fec91ba6230e_script);} Generalnie w menu imprezowym najlepiej sprawdzają się wszelkiego rodzaju tarty (wytrawne i słodkie), tartaletki, sałatki oraz empanady , paszteciki i krokiety czy koreczki w ramach bufetu zimnego. Także deski wędlin i serów wzbogacone o orzechy i marynowane warzywa będą

Modern Cave Girl
ZAPIEKANY KEBAB - KAPSALON + FILMIK 83

następnie dokładamy pokrojone pomidory, ogórki i cebulę, wszystko mieszamy.  Najlepsze do kapsalona są foremki aluminiowe, jednorazowe.  Do każdej foremki nakładamy porcję frytek, na to podsmażony kurczak i tarty ser.  Foremki wkładamy do piekarnika i zapiekamy około 20 minut, aż ser się rozpuści.  Na gorące kapsalony wylewamy sos i ketchup, oraz kładziemy porcję surówki. Podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotleciki z polędwiczki z sosem a'la strogonow 121

Polędwiczkę pokroić na kawałki każdy o długości około 3-4 cm. następnie delikatnie rozbić tłuczkiem do mięsa. Przyprawić solą i pieprzem. Panierować jak tradycyjne kotlety schabowe (mąka + jajko + bułka tarta) Smażyć krótko po mniej - więcej 3- 4 minuty z każdej strony na dość mocno rozgrzanym tłuszczu (polecam masło klarowane) Usmażone kotleciki przełożyć na papierowy ręcznik aby pozbyć się

Andzia Pichci
Sylwestrowe przekąski 167

ciepło Zapiekane rożki z tortilli Pizzowe świderki Pizzerinki Pizza balls Zakręcone pizzerinki do odrywania Bułeczki z dipem serowym Tortilla kebab z czerwoną kapustą Quiche z szynką i pieczarkami Tarta z cukinią i łososiem Panierowane pieczarki Kapsalon Ślimaczki z ciasta francuskiego Koszyczki z ciasta francuskiego z jajkiem, szynką i ogórkiem Przekąska z ciasta francuskiego z mozzarellą i pieczarkami Przekąska

Smaki Na Talerzu
Keto tort budyniowy z żurawiną (Paleo, LowCarb) 104

odmówiła, ale czemuś nowemu nie powiem nie… Tak właśnie ma się sprawa z dzisiejszym tortem budyniowym z żurawiną. Swoją drogą miał on być przygotowany na Święta razem z tartą Egg nog , ale jakoś nie wyszło… Uświetnił więc dopiero poświąteczną niedzielę. Tort wyszedł pyszny, ale bardzo sycący, co po Świętach akurat nie było potrzebne… No ale plus jest taki

Modern Cave Girl
CIASTO "ANANASEK" 83

masy jajecznej dodać olej i sypkie składniki przesiane przez sitko. Wszystko wymieszać drewnianą łyżką. Okrągłą formę do ciasta wysmarować masłem (ja smaruję tylko dno blaszki) i obsypać bułką tartą. Ciasto wylać do formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec ok. 30-40 minut.  Moja rada: zawsze biszkopt po upieczeniu, jeszcze gorący i oczywiście

Zrób to smacznie
Parówki zawijane w cieście francuskim 149

zrobienia na najbliższą imprezę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Parówki zawijane w cieście francuskim: 1 opakowanie ciasta francuskiego 5 parówek ketchup łagodny lub pikantny (według uznania) 1 jajko tarty żółty ser do posypania sezam do posypania (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Parówek zawijanych w cieście francuskim: Parówki wyciągnąć z opakowania, usunąć folię i podzielić 3 równe kawałki. Ciasto francuskie

Danka Pichci
Chlebek bananowy 110

dodaj szczyptę soli oraz łyżeczkę sody oczyszczonej. Orzechy pokrój na drobne kawałki, dorzuć do miski. Ponownie wymieszaj dokładnie ciasto. Foremkę wysmaruj dokładnie masłem i obsyp spód i boki bułką tartą bądź kaszą manną. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni na ustawieniu góra /dół bez termoobiegu. Ciasto bananowe przełóż delikatnie do wcześniej przygotowanej formy. Jeśli masz dodatkowe banany

To Musisz Wiedzieć
Świąteczne lenistwo, szafranowe ciasto i kawa 91

masy maślano jajecznej i delikatnie wymieszaj szpatułką. Następnie obierz jabłka i pokrój w ósemki. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, boki posmaruj masłem i oprósz mąką migdałową lub tartą bułką. Wyłóż ciasto do formy, wygładź powierzchnię. Powciskaj jabłka tworząc koło. Na środek wysyp borówki. Posyp ciasto migdałowymi płatkami i wstaw do nagrzanego na 160ºC piekarnika (termoobieg). Piecz ciasto

codojedzenia
Biszkopt na tort 126

ciasto lepiej wyrosło. Piana musi być sztywna, po przechyleniu pojemnika nie wypływa płynne białko. Piekarnik już nastawiam na 180 stopni. Tortownicę smaruję po dnie tłuszczem i posypuję bułką tartą lub zmielonymi płatkami owsianymi. Boki pozostają suche. Czasem zamiast tego dno wykładam papierem do pieczenia i dopiero zamykam obręcz. Do ciasta delikanie przekładam pianę i mieszam. Masę przelewam

prawdziwe jedzenie
Tatar po Kambodżańsku 80

Tatar po Kambodżańsku czyli Lap Khmer Tarta z Kambodży, czyli Lap Khmer, chociaż to bardziej sałatka niż Tatar, ale surowa wołowina w pierwszej chwili może się kojarzyć z tak dobrze znanym tatarem. To ostatnie danie z mojej podróży kulinarnej do Kambodży, bez wątpienia uważam tę podróż za jedną z ciekawszych i smaczniejszych.  Sałatka, która łączy chyba wszystko

RafalCook
BABKA CHOINKA Z ZIELONYM LUKREM 64

czasu aż masa jajeczna będzie puszysta. Wlać olej, wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Całość dobrze wymieszać mikserem do połączenia składników. Foremkę do ciasta wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Wylać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 170'C, piec babkę około 30-35 minut. Z cukru pudru, wody i zielonego barwnika spożywczego zrobić dość gęsty lukier. Przestudzoną

Zrób to smacznie
Rybka po grecku 63

majeranek), zalać bulionem warzywnym i dusić pod przykryciem na małym ogniu. Jak warzywa już są miękkie dodaję słoiczek koncentratu pomidorowego i chwilkę jeszcze podduszam. Rybkę przyprawiamy, jajko bułka tarta i na złoty kolor smażymy. Jak już wszystko gotowe na dno pojemnika przelać hohelką trochę sosu żeby dno było zakryte na to usmażoną rybkę i tak na przemian. Autor

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania