tarta - 42848 przepisów (strona:1379/2857)

Prosta tarta z jabłkami 76

Wiele z nas często pędzi... nie mamy czasu na nic... często omijamy temat pieczenia ciast...  dlatego dziś przychodzę do was z idealnym rozwiązaniem... Pyszną tarta z jabłkami, gdzie nie potrzebujemy  formy, nie musimy smażyć jabłek, kilka minut i gotowe <3 SKŁADNIKI NA CIASTO: 200g mąki pszennej 2 łyżki cukru szczypta soli 100g naturalnego serka (kanapkowego

Dziś Ja gotuje
Jak wykorzystać czerstwe pieczywo? 86

można zrobić domowe zapiekanki. Wystarczy tylko posmarować je masłem albo smalcem, położyć na nie kawałek wędliny, pieczarki i żółty ser. Bułki można również ususzyć i zrobić z nich bułkę tartą lub dodać np. do kotletów mielonych (wcześniej zalewając je mlekiem lub bulionem). Kromki czerstwego chleba można również pokroić w niewielkie kosteczki, dodać niewielką ilość oleju, ulubionych ziół

ProstePesto.pl
Rurki z twarogowo-jabłkowym nadzieniem 109

piekarnika nagrzanego do 190 stopni na około 20-25 minut (do zrumienienia). Twaróg umieszczamy w misce wraz ze schłodzoną kremówką oraz cukrem i miksujemy do połączenia. Jabłka obieramy, trzemy na drobnych oczkach tarki. Skrapiamy sokiem z cytryny. Nadmiar soku z jabłek odciskamy! Tarte jabłka dodajemy do masy twarogowej. Upieczone, przestudzone rurki zdejmujemy z foremek, napełniamy je przygotowanym nadzieniem (sprawdzi

Smaki Na Talerzu
Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki 87

jeden z moich ulubionych dodatków do kanapek, tortilii i szybkich sałatek. Jest soczysta, aromatyczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Duszona pierś z indyka – idealna na kanapki Sałatki, tarty, zapiekanki i cała reszta to same pyszne rzeczy, ale czasem potrzeba jest po prostu zjedzenia szybkiej kanapki. Chleb, masełko i jakiś dodatek. To, że coś jest proste, nie musi

Na-talerzu.pl
Makaron w sosie pomidorowym z pieczarkami i boczkiem 139

100ml śmietanki kremówki 100ml białego wytrawnego wina 1 średnia cebula ząbek czosnku 1/2 łyżeczki suszonego tymianku łyżka oleju sól i pieprz do smaku szczypta cukru łyżka siekanej natki pietruszki tarty ser do podania – użyłam sera Cheddar   Przygotowujemy składniki na danie – boczek kroimy w cienkie paski. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i drobno

Smaczna Strona
Jogurtowe babeczki z bitą śmietaną i owocami 107

przygotowane ciasto przekładamy do formy na babeczki wyłożonej 12 papilotkami. Pieczemy bez termoobiegu przez około 25 minut w temperaturze 175ºC. Po tym czasie odstawiamy do ostygnięcia. Warto przeczytać: Rustykalna tarta z gruszkami Wyjmujemy z lodówki misę miksera i wlewamy do niej schłodzoną kremówkę, ubijamy przez pół minuty na wolnych obrotach, po czym stopniowo zwiększamy tempo miksowania. Gdy śmietana

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koperty z kapusty z wiejskim nadzieniem 96

liści ziemniaki gotowane: 1 kg cebula: 1 szt. słonina: 100 g koperek posiekany : 2 łyżki olej do smażenia sól i pieprz do smaku Panierka: jajka: 3 szt. bułka tarta KOPERTY Z KAPUSTY Z WIEJSKIM NADZIENIEM Wykonanie: 1. Z kapusty odrywamy liście, ścinamy grube żyły i odgotowujemy prze 5 minut. 2. Słoninę kroimy w drobną kostkę i wytapiamy

Kuchnia Na Wypasie
Szarlotka tatrzańska z bitą śmietaną 105

folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na min. godzinę. Na podsypaną mąką stolnicę wykładamy ciasto i wałkujemy placek wielkości formy (25X30). Przekładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą ew. wyłożonej papierem do pieczenia. Uwaga ciasto jest rzadkie, ale możemy je podsypywać mąką w miarę potrzeby. Ciasto nakłuwamy widelcem, wkładamy do piekarnika nagrzanego

To co lubię - gotuję i polecam
Mrożenie posiłków – lifehack ułatwiający życie 106

tosterze), proziaki, muffinki, naleśniki z serem, placuszki różnego rodzaju, chlebki naan. Co zamrażam na lunch: dania makaronowe w małych pojemniczkach, tak samo kaszotta, naleśniki z farszem na ostro, tortille, tarty na ostro, pizze, pierogi, kopytka itd. Artykuł Mrożenie posiłków – lifehack ułatwiający życie pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
Szarlotka z bezą i śliwkami 96

proszku do pieczenia szybko zagniatamy ciasto. 1/3 ciasta wkładamy do zamrażalnika, resztę do lodówki na około 30 minut. Ciasto z lodówki rozkładamy na natłuszczoną formę, posypujemy tartą bułką. Ja piekę w szklanej formie 30 x 24 cm. Jabłka obieramy, usuwamy gniazdka i ścieramy na grubej tarce. Jeśli są bardzo soczyste lekko odciskamy nadmiar soku, po czym układamy

Kulinarne przygody Gatity
Krokiety z pieczarkami i żółtym serem 139

ostrej papryki 1 łyżeczka maggi masło klarowane do usmażenia pieczarek sól 2 jajka     olej + 1 łyżka masła klarowanego do obsmażenia  2 łyżki mleka + bułka tarta do panierowani Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na małe  kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, przysmażamy cebulkę, wkładamy pieczarki i smażymy do odparowania soku

Co w garnkach piszczy
Stir fry z wołowiną i kapustą 105

cienkie plastry. Umyj warzywa. Kapustę pokrój w kostkę, cebulę w drobną kosteczkę, marchew obierz i pokrój w zapałki. Krok 2 Zrób sos: wlej do miseczki płynne składniki, dodaj tarty imbir i czosnek – dobrze wymieszaj. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, wrzuć wołowinę i smaż na ostrym ogniu, mieszając, aż delikatnie się podpiecze. Po około 3 minutach

Niedzielny kucharz
Proste ciasto ze śliwkami 114

sól. Wlać przestudzone masło, cukier i jajka – wszystko zmiksować do uzyskania jednolitej masy. Na dno formy wyłożyć papier do pieczenia, a boki wysmarować tłuszczem i obsypać bułką tartą. Wlać ciasto, a na wierzchu poukładać śliwki skórką do dołu. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 st.C na ok. 40-45 minut. Pod koniec można sprawdzić patyczkiem czy już

Pasja Smaku
Aromatyczne, błyskawiczne teriyaki 122

ryżowego, udon, soba, ale może być każdy inny – tyle, że te wymienione gotują się 5 minut 1 łyżka oleju Sos Sok z dużej pomarańczy 3 łyki sosu sojowego Tarty imbir – 3-centymetrowy kawałek 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie: Krok 1 Wymieszaj w miseczce składniki sosu. Pokrój mięso w kostkę, dodaj do miski z sosem. Odstaw

Niedzielny kucharz
Makaron z łososiem i groszkiem w sosie śmietanowym 95

smaki i nie przepadają za “mdłymi” sosami śmietanowymi, polecam doprawić danie większą ilością papryki chili. Smacznego! Zobacz też: Łosoś ze szpinakiem i suszonymi pomidorami w sosie śmietanowym Tarta z łososiem według Michela Moran Makaron z łososiem i cukinią Carpaccio z wędzonego łososia Przepis na makaron z łososiem i groszkiem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania

Kuchnia Bazylii

Proponowane wyszukiwania