tarta - 42848 przepisów (strona:1376/2857)

Czekoladowe ciasto z wariacjami w środku 82

długo.  ciasto II  W misce ubijamy jajka i dodajemy pozostałe składniki, ciasto wyrabiamy na gładka masę. Ciasto przelewamy do zaokrąglonej keksówki wysmarowanej wcześniej tłuszczem i oprószonej bułka tartą. Do środka przesypujemy ciasto I grudkowe, delikatnie mieszamy, aby jasne grudki rozprowadziły się równomiernie po całej keksówce.  Pieczemy w rozgrzanym piekarniku na 180 C góra-dół przez

Niezły Młynek
Puszysty sernik z czekoladowo - orzechowymi kuleczkami w środku 74

dekoracji bita śmietana  Przygotowanie:  spód ciasteczka rozgnieść i połączyć z masłem, wszystko wymieszać i wyłożyć ciastem spód tortownicy (tortownicę wyłóż papierem pergaminowym albo natłuść i oprósz bułką tartą lub kaszą manną). Piecz 10 min  spód w 180 C.  kulki wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady połączyć ze sobą za pomocą miksera na poszytą

Niezły Młynek
Wielkanocna baba marchewkowa 85

cytryny - wszystko wymieszaj  do masy dodaj posiekane orzechy oraz marchewkę startą na drobnych oczkach ciasto przelej do formy na babkę - formę wcześniej natłuść masłem oraz oprósz bułką tartą  ciasto piecz w rozgrzanym piekarniku na 180C przez 45 minut  ostudź ciasto  Polewa:   w kąpieli  wodnej rozpuść czekoladę z masłem przełóż do rękawa

Niezły Młynek
SERO - CIASTO 109

waniliowy 40 g olej 1,5-2 łyżki szczypta soli rukola ok. 30-40 g cukier puder do posypania    Tortownica 20 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana bułką tartą. Ciasto. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i kakao. Łyżką dobrze roztrzepać jajka z oboma cukrami, potem dodać mleko,wymieszać. Do masy jajecznej dosypać mąkę, wszystko dobrze wymieszać

Smaczne moje
PODWÓJNY SCHABOWY Z PANKO 106

Rodzinny kotlet z czosnkiem i szalotką w pysznej panierce z panko. Panko jest delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca niż bułka tarta. Kotlety najlepiej smakują z ziemniakami i kaparami.    schab 700 g ( 4 plastry ) 1-2 jajka panko 8 -10 łyżek 2 spore ząbki czosnku 1 spora szalotka mąka pszenna 3-4 łyżki sól, pieprz

Smaczne moje
CYTRYNOWIEC Z SEREM I JABŁKAMI 102

Masa serowa. Wszystkie składniki przełożyć do miski i krótko zmiksować , tylko do połączenia się składników.   Składanie ciasta. Spód blachy wyłożyć ponad 2/3 ciasta. Wierzch można posypać bułką tartą. Na ciasto wyłożyć jabłka, wyrównać.   Na jabłka położyć masę serową, wyrównać.   Na ser położyć resztę ciasta. Ciasto skubiemy , lekko spłaszczamy między palcami i takie kawałki kładziemy

Smaczne moje
PLACEK DROŻDŻOWY Z TARTĄ DYNIĄ i kruszonką ( łyżką mieszany ) 79

Placek bez wtrabiania, ciasto mieszamy łyżką. W cieście mamy puree dyniowe. Ale placek posypujemy jeszcze tartą dynią i kruszonką. Prosty, szybki i smaczny placek.    Ciasto ; mąka pszenna 340 g drożdże 40 g puree z dyni 230 g mleko 125 ml cukier puder 100 g 2 mniejsze jajka olej 3 łyżki szczypta soli, cukier waniliowy

Smaczne moje
Murzynek jesienny z orzechami i daktylami 59

miesiące od daty powrotu!!!),  dane było mi spróbować tortu Sachera. Tak, tego wiedeńskiego. Wykwintnego, tradycyjnego wypieku. Szanuję, rozumiem tych, co się lubują, natomiast osobiście - nie doceniam. Natomiast, tarta cytrynowa która skusiła bezpaszportową córkę..eh. Przy okazji, raz jeszcze chylę czoło przed Panią Konsul. Wszystko w naszym życiu zależy od tego, czy na życzliwych ludzi dane nam jest

Kronika Piekarnika
Drożdżówki z blachy z musem śliwkowym 72

wyszukanych form wypieków drożdżowych, załapując się na ostatnie podrygi upałów w Bułgarii. I uświadamiając sobie, że miejscowi cukiernicy są wybitni w tym zakresie. Chałki, rogale i drożdżowe ciasta, torty, tarty, baklawy i pszenny chleb. Delikatny jak puch. Znów znaczną część mej walizki wypełniłam plecionkami z rodzynkami i bochenkiem pszennego puchacza. Po chałkach zostało smaczne wspomnienie. Na mej dłoni

Kronika Piekarnika
Szarlotka krucha z ucieranym wierzchem. 67

gęsta, kończymy zagniatając całość dłonią, jak ciasto kruche. Około 2/3 ciasta wykładamy do blaszki - 22 cm / 23 cm wyłożonej papierem. Wylepiamy dłonią warstwę około 1,5 cm. Posypujemy bułką tartą całą powierzchnię i równo wykładamy masę jabłkową. Do pozostałej w misce części ciasta wlewamy powoli mleko i miksujemy, aż konsystencja stanie się rozrzedzona, ale nadal gęsta, nie płynna

Kronika Piekarnika
Drożdżowy placek z jabłkami i kruszonką 72

pływającym okiem. Lub do spotkań rodziną, której jeden z członków wrócił z Kanady, po wielu, wielu latach. Uświadomiona zostałam, że Halloween w kalendarzu mieszkańców USA i Kanady, to trzecie co do ważności święto. Więc wspominaliśmy, otwieraliśmy drzwi wrzeszczącym dzieciakom domagającym się słodyczy. Ale dyniowego ciasta nie było na naszym stole. Na talerzu w kształcie szczerbatej dyni położono drożdżową szarlotkę(...)czasie wykładamy ciasto na blaszkę 22 cm / 22 cm, lub tortownicę o podobnej powierzchni, posmarowaną masłem i posypaną mąką. Rozkładamy równo dość cienką warstwę. Posypujemy dwoma łyżkami bułki tartej i wykładamy jabłka. Jabłka posypujemy kruszonką z wymienionych składników - ja wkładam je wszystkie do małej miseczki i po prostu mieszam widelcem. Ewentualnie dodaje troszkę więcej mąki, jeśli nie ma właściwej

Kronika Piekarnika
Ciasto piaskowe z kosteczkami jabłek 70

łyżeczką mąki ziemniaczanej. Mieszamy dokładnie. Przekładamy gęste ciasto do tortownicy o średnicy 23 cm lub kwadratowej formy 20 cm /20 cm. Foremki wcześniej natłuszczamy i posypujemy  bułką tartą. Pieczemy 30 - 35 minut w 180 stopniach. Ciacho jest gotowe, gdy wierzch zrobi się złocisty, wepchnięty w środek patyczek wyciągniemy suchy. Studzimy przynajmniej pół godziny przed pierwszym wkrojeniem się

Kronika Piekarnika
Sałatka warstwowa z szynką 103

siebie. Sałatka warstwowa z szynką Składniki: marchew: 3 szt. kapusta pekińska: kilka liści szynka wędzona: 150 – 200 g szczypiorek: pół pęczka Sos: jogurt gęsty naturalny: 200 ml chrzan tarty: 1 łyżka sól i pieprz do smaku Sałatka warstwowa z szynką Wykonanie: 1. Marchewki obieramy, myjemy i ścieramy na drobne pazurki. Kapustę pekińską rwiemy na małe kawałki. Szynkę

Kuchnia Na Wypasie
Rustykalna tarta z jabłkami i marcepanem 85

Najprostsze z ciast, które nie wymaga nawet foremki do pieczenia. Tym razem rustykalna tarta w jesiennym wydaniu, z jabłuszkami ułożonymi na marcepanowej kołderce. Dziecinnie proste do samodzielnego przygotowaniaw domowym zaciszu. To ciasto z jabłkami, ale zamiast poszatkowanymi lub startymi na tarce w kawałeczkach. Smakuje świetnie, polecam

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Spaghetti z cytryną, parmezanem i pistacjami według Lary Gessler 92

nią posiekaną szalotkę. Zeszklij ją i odstaw do przestygnięcia. Wrzuć makaron do gotującej się wody i ugotuj go al dente. W miseczce roztrzep żółtka ze świeżo startym parmezanem, pecorino, tartą skórką z cytryny i pieprzem, i winem. Dolej mieszankę żółtkową na patelnię, wymieszaj i dołącz gorący makaron z odrobiną wody z gotowania. Włącz mały ogień pod patelnią

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania