tarta - 42848 przepisów (strona:1369/2857)

Szarlotka z lukrem 65

grubej tarce, wrzucić do rondla wraz z cukrem i cynamonem, podsmażyć, aż jabłka zmiękną. Pozostawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na dwie równe części. Wysmarować foremkę masłem i posypać bułką tartą. Jedną część rozwałkować i wyłożyć na dno foremki, na to wyłożyć jabłka i przykryć drugą częścią ciasta. Ponakłuwać widelcem. Piec w 180 °C 60 min. Lukier: szklanka cukru

Wasze Przepisy
Biszkopt na tort i inne potrzeby 89

przykład 4 i mieszać już delikatnie ręczną trzepaczką albo łopatką. Wcześniej, kiedy pracował sam robot, przygotować tortownicę wykładając samo dno papierem lub smarując je i posypując drobną bułką tartą. Do takich celów można zrobić sobie domową słodką bułkę mieląc całkowicie wysuszone końcówki ciast typu babka, drożdżówka i podobne, byle były suchego typu, bez kremów, dżemów, owoców czy czekolady

I tu będę miała takie te
Naleśniki z pieczarkami i parówką 76

konsystencji. W razie potrzeby dolewamy jeszcze odrobinę mleka. Odstawiamy na około 30 minut. Po tym czasie smażymy rumiane naleśniki. Pieczarki kroimy na grubsze półplasterki (lub na ósemki). Ser żółty trzemy na dużych oczkach tarki. Na dużej patelni rozgrzewamy masło z niewielką ilością oleju, stopniowo dodajemy pieczarki i smażymy je na rumiano. Pod koniec doprawiamy do smaku mieloną papryką oraz solą(...)niewielką ilością pieprzu. Odkładamy do lekkiego przestudzenia. Na każdym naleśniku rozprowadzamy niewielką ilość pieczarek, dajemy parówkę, posypujemy tartym serem. Zawijamy. Naleśniki układamy w formie, jeden obok drugiego, i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-25 minut (aż naleśniki się zagrzeją, a ser roztopi

Smaki Na Talerzu
Pieczona karkówka – przepis 133

karczek ładnie się zarumienił z wierzchu. Gotowe pieczona karkówka – przepis SCHAB PO BAŁKAŃSKU Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Sałatka tortellini ze szpinakiem i bekonem – przepis Tarta z lemon curd i bezą – przepis Artykuł Pieczona karkówka – przepis pochodzi z serwisu Księga Smaku

Księga-Smaku
Kotlety z kaszy gryczanej i ziemniaków 108

Składniki : szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 2-3 duże ugotowane ziemniaki 1 duże jajko 1 cebula sól, pieprz bułka tarta tłuszcz do smażenia Przygotowanie : Pokrojoną cebulę przesmażyć na tłuszczu Ziemniaki, kaszę oraz cebulę zmielić Dodać do masy jajko, sól, pieprz i dokładnie wyrobić (masa jest nieco rzadka, jeśli nie poradzisz sobie z formowaniem kotletów dodaj odrobinę suchej kaszy manny

Proste Potrawy
Pizza na zakwasie 74

pizzę z grubszymi brzegami, wtedy lekko naciskaj środek i rozciągaj go pozostawiając dość gruby rant na około pizzy. Cienki placek do pizzy posmaruj cieniutko sosem zostawiając rant dookoła, posyp tartą mozzarellą i połóż ulubione dodatki. Niektóre dodatki takie jak rukola, szynka parmeńska, bazylia czasem pomidorki kładziesz na pizzy dopiero po upieczeniu. Całość posyp odrobiną oregano i włóż

nietylkopasta.pl
Tortilla z łososiem 88

wykorzystać dowolny kremowy serek śmietankowego smakowy kupny marki Almette, Hochland, Philadelphia, Tartare, Turek.itp. albo domowym serkiem jogurtowym . Na serku wykładamy plasterki wędzonego łososia, na łososia wykładamy słupki ogórka i tartą rzodkiewkę, można też ogórka pokroić w plasterki. Można też wykorzystać liście rukoli, sałaty rzymskiej lub roszponkę. Całość oprószamy świeżo mielonym pieprzem. Tak obłożona tortilla jest gotowa do zwinięcia

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti napoli. Prosty i pyszny makaron. Przepis na sos neapolitański 123

pomidorów świeżych), 2 średnie cebule, 3-4 ząbki czosnku, 1 mała ostra papryczka (dodaj mniej lub pomiń jeśli nie lubisz pikantnych smaków), 1 łyżka bazylii suszonej, oliwa, sól, pieprz, tarty parmezan do podania. Składniki na 4-5 porcji. Jak zrobić spaghetti napoli? Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedź, pozostaw w garnku. W głębokiej patelni rozgrzej sporo

Kulinarna Polska
Spaghetti z bazyliowym pesto 78

talerze i podawaj. Wielbiciele mięsa mogą zrobić wersję z… tuńczykiem, łososiem, krewetkami, owocami morza lub kurczakiem. Dla dekoracji można ułożyć… czarne oliwki, listki bazylii, pomidorki koktajlowe lub tarty parmezan. Ilość spaghetti zależy od jego typu. Klasyczne pęcznieje w czasie gotowania, więc wystarczy 80-100 g suchego spaghetti na 1 osobę. Natomiast bezglutenowe nie zwiększa objętości

Kulinarny S.O.S.
MIGDAŁOWA BABKA Z DODATKIEM SERKA MASCARPONE 102

mascarpone i aromat migdałowy, wymieszać mikserem. na końcu wsypać mąkę pszenną i proszek do pieczenia. Ciasto dobrze wymieszać do połączenia składników. Formę do babki wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Przelać ciasto do formy. Piekarnik nagrzać do 180'C, piec babkę około 1 godziny. Po upieczeniu babkę wystudzić. Polewa: * 100 g mlecznej czekolady * 100 g gorzkiej czekolady

Zrób to smacznie
Karczochy w sosie serowym 96

przeciśnięty przez praskę czosnek i smażyć przez 15 sekund. Następnie wlać śmietankę oraz wsypać 1/4 łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Zagotować. Zdjąć garnek z ognia, dodać krojony Camembert oraz tarty Cheddar. Mieszać do momentu rozpuszczenia się serów. Sosem z garnka dokładnie pokryć karczochy znajdujące się w naczyniu żaroodpornym . Naczynie wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza

MeCooks
Ciasto makowe z kremem budyniowym 96

masy budyniowej. Rozsmarowujemy ją równomiernie i przykrywamy drugim blatem makowym. Na nim również rozsmarowujemy dżem porzeczkowy i resztę masy budyniowej. Wierzch polewamy przygotowaną polewą z gorzkiej czekolady i posypujemy tartą czekoladą białą oraz gorzką. Wkładamy do lodówki na kilka godzin

Kuchnia MagdaLeny

Proponowane wyszukiwania