tarta - 42848 przepisów (strona:1394/2857)

5 błędów, które popełniłam urządzając swoją kuchnię 112

urządzaniu kuchni pod tym kątem. Przeanalizujcie Wasze potrzeby. Jeśli podobnie jak ja, często używacie blaszki z piekarnika (moja rodzina uwielbia dużą domową pizzę na kolację, piekę też tarty np. ze szpinakiem, muffiny- non stop, i inne smakołyki) więc konieczność mycia blachy jest bardzo częsta. Niestety, posiadając zlew o wielkości komory – 35 x 42 wygodne jej umycie jest

W Kawiarence
Fasolka kiszona 92

razem w słoiku znalazła się fasolka. Robię również w słoikach fasolkę na zimę , ale wcześniej pasteryzuję ją w słoikach. Początkowo chciałam przygotować fasolkę z bułką tartą, ale stwierdziłam, że fasolkę zakiszę do bieżącego jedzenia. Ta kolorowa fasolka jest z mojego ogrodu, ale fasolka jest łatwo dostępna o tej porze roku, gdyż teraz jest na nią sezon. Przygotowanie kiszonej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 110

ostudzony sernik, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ciasto kruche z pomarańczową krówką i śmietaną 107

mąki 3 żółtka 0,5 łyżki kwaśnej śmietany szczypta soli 100 g masła Z wszystkich składników zagniatam ciasto, rozwałkowuję i wykładam na tortownicę 24 cm (lub blaszkę do tarty). Ciasto nakłuwam widelcem i wstawiam do zamrażarki. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni, wyciągam ciasto z zamrażarki i bezpośrednio wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż zrobi się rumiane

Słodki sentyment
Rabarbarowa łąka 74

łyżka cukru pudru Wszystkie składniki wkładam do miski i zagniatam ciasto. Ciasto rozwałkowuję. Wykrawam 10 małych kwiatuszków, a resztę wykładam na tortownicę 24 cm (lub blaszkę do tarty). Ciasto nakłuwam widelcem i wstawiam do zamrażarki. Piekarnik nagrzewam do 180 stopni, wyciągam ciasto z zamrażarki i bezpośrednio wstawiam do piekarnika na 15-20 minut, aż zrobi się rumiane. Składniki

Słodki sentyment
z piekarnika w dobrej panierce skrzydełka Wacławy... 132

olej rzepakowy 1/2 szklanki, woda zimna 1/2 szklanki, przyprawa do kurczaka 1 opakowanie, oregano 1 łyżeczka panierka: mąka tortowa 1 szklanka, mąka ziemniaczana 1/2 szklanki, sezam 3 łyżki, tarta bułka 3/4 szklanki, tymianek 1 łyżka sos czosnkowy: ząbki czosnku 8 sztuk, cukier 2 łyżki, sól 1 łyżeczka, pieprz mielony 1 łyżeczka, ocet jabłkowy 1 łyżka, ogórek zielony

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z borówkami i malinami które zawsze się udaje 154

dokładnie miksujemy. Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy do ciasta i mieszamy delikatnie łyżką. Przygotowane ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą kwadratową formę. Na wierzch wykładamy owoce i pieczemy ok. 60 minut w temperaturze

Kulinarne życie
PAPRYKARZ Z TUŃCZYKA 80

ugotowanym ryżem. Marchew obieram, odkrawam końce, ścieram na tarce o dużych oczkach. Obraną cebulę i czosnek drobno siekam. Na 2 łyżkach oleju przesmażam cebulę z czosnkiem, dodaję tartą marchew, liść oraz kulkę ziela. Smażę kilka minut często mieszając. Po kilku minutach dodaję ryż wymieszany z tuńczykiem oraz przecier pomidorowy, smażę kilka minut, doprawiam solą, pieprzem i ostrą papryką

Zasmakuj Kuchni
Surówka z marchewki 112

które ma wiele zastosowań, można ją jeść w postaci surówek na surowo, ale również pieczoną, smażoną a także nawet jako składnik ciasta marchewkowego. Prosta surówka z marchewki to tarta marchewka z dodatkiem pietruszki, soku z cytryny, cukru i odrobiny soli. Najlepiej smakuje podawana od razu po przygotowaniu. Jeśli lubisz sałatki z dodatkiem marchewki to koniecznie wypróbuj surówkę

To Musisz Wiedzieć
Chicken saag 121

kurczaka umyć, oczyścić i pokroić w nieduże kawałki. Oprószyć solą i pieprzem. Cebulę obrać i posiekać.  Na patelni rozgrzać masło. Usmażyć kawałki kurczaka na złoto. Dodać cebulę, tarty świeży imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć na średniej mocy palnika aż cebula się zeszkli. Dodać pozostałe przyprawy, szpinak i pomidory z puszki. Wymieszać. Poddusić około 10 minut

Zielona Kuchnia
Szpinakowe krokiety z kurczakiem i pieczarkami 125

sól pieprz Farsz: 400g fileta z kurczaka 300g pieczarek 1 por 1 cebula 1 ząbek czosnku 100g żółtego sera 2 łyżki masła sól pieprz Dodatkowo: 3 jajka bułka tarta Wykonanie: 1. Ciasto: Szpinak rozmrozić, odsączyć z wody, zblendować z polową ilości mleka. Następnie dodać pozostałą ilość mleka, mąkę, jajka i olej. Składniki wymieszać mikserem i doprawić do smaku

Szalona Kuchnia Eweliny
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami z patelni WOLL 166

diamentowej. Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i pieczarkami Składniki: Makaron dowolny u mnie penne 350 g Pieczarki 350 g Filet z kurczaka 350 g Koncentrat pomidorowy łyżka pełna Ser tarty u mnie mozzarella 250 g Cebula mała Czosnek ząbek Olej łyżka Sól Natka pietruszki garść Przyprawa gyros łyżka Przygotowanie: Filet z kurczaka oczyścić, pokroić w kosteczkę, przyprawić przyprawą gyros

Kulinarne przygody
Makaron z kurczakiem i szpinakiem 124

cebula – 160 g 2 większe ząbki czosnku – 12 g 250 g serka mascarpone 2 łyżki oliwy do podania: makaron, np. tagliatelle lub penne, tarty parmezan, świeżo skrojona natka lub bazylia Uwagi do przepisu: Zamiast serka mascarpone możesz użyć śmietanki 30 %. Do sosu można dodać kilka posiekanych suszonych pomidorów, a pomidora zastąpić kilkoma pomidorkami koktajlowymi lub papryką

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania