tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:64/156)

Sałatka ze szpinakiem, żurawiną i serem pleśniowym z dodatkiem dressingu balsamiczno- miodowego 253

zdecydowanie ta druga opcja. Uwielbiam go pod każdą postacią i na ciepło i na zimo, w sałatce i w tarcie, po prostu zawsze i wszędzie :)  Dzisiejsza propozycja to przepis na przepyszną sałatkę na bazie świeżego szpinaku. Połączenie smaków jest genialne, naprawdę warto spróbować! SKŁADNIKI (2-3 porcje) 3 duże garści świeżego szpinaku pół szklanki suszonej żurawiny 1 opakowanie

DefinicjaSmaku
Roladki kurczece z feta,szpinakiem i szynka parmenska 123

SKŁADNIKI: piersi z kurczaka Szpinak posiekany i ugotowany Albo posiekana pietruszka z dodadkiem oliwy Ser feta Szynka parmenska Pieprz ,sól 2 jajka Bułka  tarta Ojej Składniki: Piersi z kurczaka rozbijamy delikatnie tłuczkiem  albo rolujemy walkiem do ciasta nastepnie Pieprzymy,solimy I smarujemy pierś  warstwami Ser,szpinak albo  zielona pietruszka i szynka parmenska Następnie(...)piersi  i sama pierś  będzie  bogata w smaki. Gdy juz przesrygna rozbieramy je z foli ostrożnie Następnie  panierujemy  w jajku  i bułce  tartej Smażymy  na złoty  kolor smacznego

Viola cooks with passion
Kluski szpinakowe 140

jakiegoś powodu zostanie Wam kilka klusek z obiadu, pamiętajcie, że mogą być równie wspaniałą kolacją. Wystarczy podsmażyć kluski na masełku z bułką tartą Smacznego! Składniki na kluski: 1kg ziemniaków 250g świeżych liści szpinaku 2-3 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej sól do smaku Przygotowanie klusek: Kluski najczęściej przygotowuję z ziemniaków ugotowanych dnia poprzedniego. Jeśli jednak takich

NiePieprz.pl
Lasagne ze szpinakiem 180

około 1 minutę. Następnie dodajemy szpinak. Gdy całkowicie się rozmrozi i większość wody odparuje wlewamy śmietanę, mieszamy. Smażymy całość jeszcze chwilkę. Doprawiamy dużą szczyptą gałki muszkatołowej i dość dużą ilością soli i pieprzu (szpinak powinien być wyrazisty w smaku, jednak przyprawy radzę dodawać stopniowo i próbować czy dana ilość jest wystarczająca). Studzimy. Do zimnego szpinaku dodajemy ser ricotta oraz starty(...)masła. Rozkładamy pierwszą warstwę makaronu lasagne . Na makaron wykładamy warstwę szpinaku (u mnie około 5 dużych łyżek), a następnie delikatnie rozprowadzamy po całości sos beszamelowy (4 łyżki). Przykrywamy makaronem i znowu rozprowadzamy warstwę szpinaku i beszamelu. Czynności powtarzamy, aż do wyczerpania składników. U mnie przedostatnia warstwa stanowi jedynie szpinak z rozłożonymi po całości, pokrojonymi na mniejsze kawałki suszonymi pomidorami

Smaki Na Talerzu
Makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzechami i serem 90

Planujecie pierwsze podejście do szpinaku? Zdecydowanie polecam go w tej wersji:). Zdrowy, smaczny i szybki obiad.  250g makaronu  500g mrożonego szpinaku  10 suszonych pomidorów w oleju  4 łyżki kwaśnej śmietany  6 ząbków czosnku  sól, pieprz 6 łyżek siekanych orzechów 50g tartego sera grana padano 1. Patelnię rozgrzewamy, dodajemy pokrojone pomidory, przeciśnięty przez praskę(...)czosnek. Smażymy chwilę, dodajemy szpinak, dusimy do odparowania wody. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy śmietanę.  2. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Łączmy ze szpinakiem, dodajemy orzechy, ser i dokładnie mieszamy.  makaron ze szpinakiem, suszonymi pomidorami, orzechami i serem, danie obiadowe, makaron, orzechy, szpinak, suszone pomidory, fit, dietetyczny, dietetyczne danie, obiad dietetyczny

Szefowa kuchni
TARTINKI IMPREZOWE 154

papryki kilka oliwek zielonych lub czarnych natka pietruszki 2-3 frankfurterki Duda 1 kiełbasa jałowcowa Duda 1/3 ogórka świeżego kilka listków świeżego szpinaku kilka plasterków kindziuka dojrzewającego Duda kilka grzybków marynowanych ketchup, musztarda, chrzan tarty Wykonanie: Zaczynamy od przygotowania składników:  Paprykę myjemy, osuszamy, usuwamy nasionka i kroimy w większą kostkę. Ogórka dokładnie myjemy, osuszamy i kroimy wraz(...)skórką na półplasterki. Oliwki odsączamy z zalewy i kilka sztuk kroimy w plasterki. Natkę pietruszki oraz szpinak myjemy i osuszamy. Grzybki odsączamy z octu. Frankfurterki kroimy w grubsze plasterki. Kiełbasę jałowcową kroimy w półplasterki.  Z kromek chleba wycinamy dowolne kształty za pomocą wykrawaczek do ciastek ( u mnie kształt kwiatka), a następnie wszystkie smarujemy pasztetem.  I - tartinki z boczkiem

Kuchnia MagdaLeny
Ziołowe pulpety ze szpinakiem 132

Przepis na 6 porcji Składniki : - 1 kg mięsa mielonego - najlepiej wieprzowo - wołowego - garść solidna szpinaku - mały pęczek szczypiorku - mały pęczek natki pietruszki - lub łyżka płaska suszonej - 1 łyżka posiekanego kopru - duża gałązka rozmarynu lub łyżka suszonego - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - 2 jajka - bułka tarta do związania masy - 1/4 łyżeczki kurkumy - sól, pieprz do smaku - ziele angielskie(...)Studzę do takiej temperatury, żeby można było dotknąć bez problemu ręką. Do miski wkładam mięso . Dorzucam przestudzoną cebulę z czosnkiem, szpinak, szczypiorek, pietruszkę , koperek. Mieszam wszystko, po czym dodaję jajka i  przyprawy . Znów mieszam. Na koniec dodaję bułkę tartą- tyle, żeby związać składniki. Formuję pulpety i wkładam je do garnka. Zalewam wodą. Do wody wrzucam łodyżkę rozmarynu

Kuchnia Pełna Emocji
TARTA Z MASĄ MIGDAŁOWĄ I ŚLIWKAMI 137

masą migdałową i śliwkami  musi koniecznie zagościć na Waszych stołach. Naprawdę polecam! Polecam również tarty: z jabłami z truskawkami z warzywami z owocami lata ze szpinakiem z gruszkami szpinakiem gorgonzolą i orzechami Składniki na ciasto: 250g mąki pszennej 125g cukru pudru 125g masła 1 jajko 2 łyżki mleka szczypta soli Składniki na masę migdałową: 140g migdałów(...)aromat waniliowy 125g masła 120g cukru (ja dałam brązowy) 2 jajka Składniki do śliwek: około 15 sztuk śliwek węgierek 20g mąki ziemniaczanej skórka cytrynowa z 1 cytryny Zacznijmy od tarty. Przesiałam przez sitko mąkę. Dodałam do niej pokrojone na kawałki miękkie masło. Wsypałam cukier puder. Wbiłam jajko,wlałam mleko i dodałam szczyptę soli. Zagniotłam ciasto w kulę,owinęłam

potrawyregionalne
Muffiny jajeczne z łososiem i szpinakiem 195

łososia wędzonego na gorąco 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego do smażenia 4 łyżki śmietany 18% 3-4 łyżki tartego żółtego sera 1/2 pęczka świeżego koperku sól, pieprz do smaku szczypta chili wykonanie: Szpinak myjemy i dokładnie osuszamy. Na roztopionym maśle podsmażamy przez chwile posiekaną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy do niej czosnek i szpinak. Smażymy

Przysmaki Karolki
Fusilli z papryką, szpinakiem i pomidorami 115

moje makaroniary przełkną każdy typ makaronu. Mają to we krwi. Ten makaron powstał z tego co miałam w lodówce. Składniki kilka papryk igołomskich szpinak baby puszka pomidorów ząbek czosnku pół czerwonej cebuli spora ilość tartego parmezanu spora ilość liści bazylii garść świeżego majeranku opcjonalnie boczek pokrojony w kostkę olej kokosowy do smażenia ulubiony makaron, najlepiej 100% durum Wrzuć makaron(...)kokosowym cebulę pokrojona w piórka oraz czosnek. Dodaj boczek i pokrojoną w kawałki paprykę igołomską. Zamknij pokrywę i duś. Po chwili dodaj pomidory w puszce , majeranek i gotuj. Wsyp szpinak i duś na małym ogniu, pod przykryciem do momentu, aż opadnie. Dosmacz solą, pieprzem. Wymieszaj z makaronem. Serwuj z parmezanem i dużą ilością świeżej bazylii. Obiad gotowy

Z Kuchni Do Kuchni
Pieczarki faszerowane szpinakiem 85

przygotować wcześniej, a przed przyjęciem odgrzać w piekarniku.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 500g pieczarek (najlepiej większych) 200g szpinaku 2 jajka 2 łyżki mąki pszennej 15g żółtego sera ząbek czosnku  3 łyżki masła 1 mała cebula olej do smażenia bułka tarta sól, pieprz słodka papryka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Pieczarki obrać, usunąć trzonki, oprószyć solą, pieprzem(...)pieprzem.  4. Uduszone nóżki pieczarek dodać do szpinaku. Całość razem wymieszać. Jeżeli farsz jest rzadki to jeszcze chwilę odparować. Odstawić do przestygnięcia.  5. Jajka roztrzepać, połączyć z mąką i utartym serem. Łebki pieczarek nadziewać przygotowanym farszem szpinakowym. Następnie zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Tak przygotowane pieczarki smażyć z obu stron na złoty kolor

Danka Pichci
Minestrone - zupa warzywna z makaronem 41

dyni bez skórki 1 marchewka 1/2 brokuła 1 puszka białej fasolki z puszki 60 g listków szpinaku baby 1/2 łyżeczki suszonego tymianku 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz 200 g drobnego makaronu suchego (np. małe świderki) tarty ser grana padano lub parmezan do posypania zupy Sposób wykonania: W dużym garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy(...)różyczki brokuła oraz makaron. Gotujemy do momentu aż makaron zacznie robić się al'dente. Do zupy dodajemy poszatkowany w paski szpinak, groszek, fasolkę z puszki oraz sok z cytryny. Gotujemy całość około 2 minut. Przed podaniem porcje zupy posypujemy tartym parmezanem oraz poszatkowanym szczypiorem

Qchnia po prostu
Długo duszona pręga wołowa z kością 106

godziny (plaster grubości około 4 cm) mięso stało się bardzo kruche i niezwykle smaczne. Pręgę wołową z kością tym razem podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy(...)rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około 500 g) 1 łyżka masła klarownego 1 cebula Sól, pieprz, zioła prowansalskie Przykładowe składniki do podania 2 garści świeżego szpinaku baby 2 pomidorki koktajlowe 1/2 czerwonej cebuli Sól, pieprz Przygotowanie Pręgę wołową z kością umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Z dwóch stron posyp świeżo zmieloną solą

Programista w kuchni
Długo duszona pręga wołowa z kością 275

godziny (plaster grubości około 4 cm) mięso stało się bardzo kruche i niezwykle smaczne. Pręgę wołową z kością tym razem podałem na szpinaku z czerwoną cebulą i pomidorkami koktajlowymi. Gorąco polecam także odrobinę tartego chrzanu, który idealnie pasuje do tak przygotowanego mięsa. Oczywiście możecie je podać z ziemniakami, frytkami, pieczywem czy kaszą. Na pewno niedługo wypróbuję jeszcze inne formy(...)rodzaju mięsa. Składniki Pręga wołowa z kością (1 plaster około 500 g) 1 łyżka masła klarownego 1 cebula Sól, pieprz, zioła prowansalskie Przykładowe składniki do podania 2 garści świeżego szpinaku baby 2 pomidorki koktajlowe 1/2 czerwonej cebuli Sól, pieprz Przygotowanie Pręgę wołową z kością umyj pod bieżącą wodą i osusz ręcznikiem papierowym. Z dwóch stron posyp świeżo zmieloną solą

Programista w kuchni
Kurczak na zielonej łące... 199

pół cebuli, 2 ząbki czosnku 4 plastry szynki prosciutto 100 gram fasoli szparagowej mrożonej 2 łyżki masła 1/3 szklanki bułki tartej ryż KURCZAK Najpierw przygotowujemy szpinakowy farsz. Na odrobinie oliwy smażymy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy szpinak.   Piersi rozbijamy. Solimy, pieprzymy. Układamy na niej szpinak i zawijamy w roladkę. Każdą pierś dodatkowo owijamy w szynkę. Smażymy

Mój Smak na Życie

Proponowane wyszukiwania