tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:69/156)

Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 77

większym gronie. Z podanych składników otrzymałam 2 zapiekanki w naczyniu ze zdjęć. Conchiglioni (muszle) nadziewane szpinakiem i fetą 300 g makaronu muszle 600 g mrożonego szpinaku 500 ml przecieru pomidorowego 270 g sera feta ((1 opakowanie)) 200 g śmietany 18 % ((1 opakowanie)) 30 g tartej mozzarelli ((lub żółtego sera)) przyprawy: 2 ząbki czosnku, pieprz, sól, suszone pomidory z bazylią(...)czosnkiem, bazylia Makaron ugotuj al dente i następnie odcedź. Szpinak włóż na suchą patelnię i podgrzewaj do całkowitego rozmrożenia. Następnie dodaj pieprz, sól i odrobinę oleju. Ser feta pokrój w małe kawałki i dodaj do szpinaku na patelni. Na koniec dodaj śmietankę i wszystko dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku. Przecier pomidorowy przelej do miski i dodaj do niego przyprawy. Całość

Przepisy na widelcu
Roladki szpinakowe 363

smaczne danie, zachwyci domowników i gości na pewno! Składniki: 1 kg fileta z kurczaka 1/2 kg świeżego szpinaku (może być mrożony) 2 łyżki masła 3 ząbki czosnku 2 jajka olej do smażenia 3 łyżki bułki tartej 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Filet myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, nacinamy  wzdłuż - robiąc worek kieszeniowy, przyprawiamy(...)solą, pieprzem oraz papryką. Szpinak myjemy, kroimy w grubsze kawałki, mrożony przekładamy na patelnię, do odparowania wody. Na patelni rozgrzewamy masło, dodajemy szpinak smażymy około 15 minut, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz świeżo mielony pod koniec smażenia dodajemy roztrzepane jajko. Tak przygotowanym farszem nadziewamy kieszenie fileta. Roladki obtaczamy w jajku, bułce, smażymy na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu

kgwjanczewo
Kotleciki ze szpinakiem- wspólne gotowanie 144

wykładamy do miseczki, żeby całkiem przestygło.   Formujemy placki z mięsa (jeśli jest zbyt mokre, można dodać 2 łyżki bułki tartej lub mąki) na dłoni, nieco mniejsze niż powierzchnia ręki, grubości mniej więcej 1,5 cm, nakładamy łyżkę szpinaku, na to kładziemy słupek fety i 2-3 paseczki papryki, "zamykamy" dokładnie masą mięsną, obtaczamy w mące i smażymy

Kuchnia Prezydentowej
Zapiekanka z kaszą i grzybami 78

duże ziemniaki 1/2 główki kalafiora 3-4 łyżki tartego parmezanu (lub cheddara) plus 3 łyżki do posypania zapiekanki 2 łyżki masła 1/3 szklanki mleka Szczypta gałki muszkatołowej 2-3 łyżki siekanej natki pietruszki Sól Na spód 1/2 szklanki kaszy gryczanej, niepalonej Kilka boczniaków 1/2 cebuli 1 ząbek czosnku 2 garści szpinaku 2 łyżki masła plus łyżka do nasmarowania foremki(...)następnie kaszę i smaż jeszcze 2-3 minuty. Umyj szpinak, dodaj do patelni. Zetrzyj ząbek czosnku i również dodaj do warzyw. Smaż do momentu, aż szpinak zmięknie. Posól i popieprz do smaku. Krok 4 Nasmaruj foremkę do pieczenia masłem. Na spód wyłóż kaszę z grzybami, przykryj ją pure ziemniaczanym. Posyp tartym serem. Nagrzej piekarnik do 200 stopni. Wstaw foremkę

Niedzielny kucharz
Spaghetti z pesto sycylijskim, krewetkami i szpinakiem 167

domu i nakarmić nim rodzinę.  Aromatyczne pesto z migdałów, bazylii, anchoives i suszonych pomidorów pysznie skomponowało się z krewetkami i młodym szpinakiem. Jeśli lubicie makarony, koniecznie spróbujcie tego, którym nie tak dawno zasłużyłam na trzecie miejsce w Makaronowych Mistrzostwach Dziennikarzy i Blogerów. Składniki na 4 porcje: Pesto: 100 g płatków migdałowych 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili(...)czubate łyżki startego parmezanu 4-6 łyżek oliwy z oliwek sól, pieprz   Dodatkowo: 12-16 krewetek królewskich mrożonych 1 ząbek czosnku 1/2 papryczki chili 2-3 garście młodego szpinaku 500 g spaghetti oliwa do smażenia sól, pieprz Przygotowanie: Płatki migdałowe rumienić na suchej patelni - należy uważać, żeby nie przypalić! Do malaksera wrzucić migdały, parmezan, papryczkę chili, anchois, czosnek

Kulinarne Inspiracje
Quiche ze szpinakiem i soczewicą 188

Sycący i bardzo zdrowy quiche z dużą ilością szpinaku, soczewicy i suszonych pomidorów dostarczy Wam sporą dawkę łatwo przyswajalnego białka, żelaza, potasu i kwasu foliowego. Pyszne i bardzo proste do wykonania danie w sam raz na weekend :-) Bardzo polecam! Składniki: Ciasto: 195 g mąki pszennej 125 g masła 1/2 łyżeczki soli 1 duże żółtko Masło pokroić na mniejsze kawałki. Mąkę(...)spód około 15 minut. Ciasto powinno tylko lekko się zarumienić. Wyjąć, pozostawić do ostygnięcia. Farsz: 450 g świeżych liści szpinaku 200 g czerwonej soczewicy 85 g suszonych pomidorów z zalewy 2 duże ząbki czosnku 1 duża czerwona cebula 50 g tartego żółtego sera typu cheddar, radamer sól, pieprz 2 łyżeczki mielonego kminku 2 listki laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego

maniapieczenia
DROŻDŻOWE RÓŻE SEROWO-SZPINAKOWE 111

Już wielokrotnie pisałam, że moim ulubionym posiłkiem w ciągu dnia są śniadania. Jeśli tylko mam czas i okazję to zjadam je bez pośpiechu, wręcz leniwie, w

Ostra na Słodko
TARTA ZE SZPINAKIEM I SZPARAGAMI 164

robię zdjęcia bez fotoshopu przy użyciu tableta , myślę że oddaję to co chcę Wam przekazać.Jednak nie o zdjęcia chodzi tylko o pierwszą tartę ,która zrobiłam w życiu. 1 OP.CIASTA FRANCUSKIEGO KILKA SZPARAGÓW-ugotować 3 BRYKIETY SZPINAKU 10-15 DAG.SERA 3 JAJA 200ML.ŚMIETANY 1/2ŁYŻECZKI GAŁKI MUSZKATOŁOWEJ SÓL I PIEPRZ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ SER ŻÓŁTY ZETRZEĆ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.Z CIASTA

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
TARTA Z SUSZONYMI POMIDORAMI MOZZARELLĄ I CUKINIĄ 40

ustach, nadając smaku i aromatu. Towarzyszy im kombinacja boskich serów i świeżość malinowych pomidorów. INNE PYSZNE DANIA:   TARTA FARMERSKA Z PIECZARKAMI I KIEŁBASĄ     MAKARON Z KURCZAKIEM I KREWETKAMI PO TAJSKU     CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM I RICOTTĄ     SAŁATKA Z MAKARONEM RYŻOWYM ARBUZEM I KURCZAKIEM INACZEJ     TAGLIATELLE Z ZIELONYM PESTO I KREWETKAMI

globuskulinarny
Zraziki bałkańskie 2069

tutaj (KLIK)     Składniki: ok 600g mięsa mielonego wieprzowego 1 jajko 1/3 szklanki bułki tartej przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka oraz ostra, gałka muszkatołowa + ulubione zioła mąka do obtoczenia roladek olej do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku ok 200g świeżego szpinaku 4 suszone pomidory z oleju 1,5 szklanki bulionu 1 liść laurowy 2-3 kulki(...)pokrojoną cebulkę *** *** Połowę podsmażonej cebulki odkładamy do miseczki (dodamy ją do mięsa), a do reszty dodajemy szpinak *** *** Smażymy ciągle mieszając, aż szpinak zacznie więdnąć. Dodajemy przeciśnięty czosnek, smażymy jeszcze przez chwilkę i wyłączamy palnik *** *** Dokładamy suszone pomidory, mieszamy *** *** Mięso mielone mieszamy z bułką tartą, jajkiem oraz przyprawami- do smaku *** *** Do mięsa dodajemy odłożoną wcześniej cebulkę, mieszamy *** *** Masę mięsną

Blog z Apetytem
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ 221

Składniki: Naleśniki: mąka 200 gram mleko 600 ml. jaja 4 szt. olej 1 łyżka szczypta soli Farsz: szpinak mrożony 600 gram  mozzarella 2 kulki czosnek 3 ząbki masło 2 łyżki sól do smaku pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania olej do smażenia jaja 2 szt.  Metoda: Naleśniki: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować(...)czasie usmażyć cienkie naleśniki ( ciasta jest delikatne, dlatego naleśniki musza dobrze przysmażyć się, aby nie rwały się ). Szpinak odmrozić a następnie dokładnie odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmażyć. Dodać szpinak. Smażyć aż woda dokładnie odparuje ( ok. 5 min. ). Doprawić solą i pieprzem. Mozzarellę drobno posiekać.  Na ostygnięte naleśniki na rogu nałożyć

Kuchnia Paulettes
KROKIETY ZE SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ 221

Składniki: Naleśniki: mąka 200 gram mleko 600 ml. jaja 4 szt. olej 1 łyżka szczypta soli Farsz: szpinak mrożony 600 gram  mozzarella 2 kulki czosnek 3 ząbki masło 2 łyżki sól do smaku pieprz do smaku Dodatkowo: bułka tarta do panierowania olej do smażenia jaja 2 szt.  Metoda: Naleśniki: Wszystkie składniki umieścić w misce i zmiksować(...)czasie usmażyć cienkie naleśniki ( ciasta jest delikatne, dlatego naleśniki musza dobrze przysmażyć się, aby nie rwały się ). Szpinak odmrozić a następnie dokładnie odsączyć z wody. Na patelni rozgrzać masło, wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek, lekko podsmażyć. Dodać szpinak. Smażyć aż woda dokładnie odparuje ( ok. 5 min. ). Doprawić solą i pieprzem. Mozzarellę drobno posiekać.  Na ostygnięte naleśniki na rogu nałożyć

Kuchnia Paulettes
LUBELLOWA PIZZA Z PIECZARKAMI 203

patelnię dodaję masło a następnie pieczarki. Solę i pieprzę do smaku, smażę na rumiano na małym ogniu. Dodaję umyty szpinak .Mieszam i smażę razem z pieczarkami jeszcze kilka sekund. Dodaję czosnek. Mieszam całośc.  ✔Makaron odcedzam dodaję tarty ser ale zostawiam ok 1 łyżkę oraz przecier pomidorowy.Mieszam.  ✔Foremkę ( ja użyłam silikonową) smaruję masłem a następnie przekładam makaron(...)Całość dokładnie wyrównuję łyżką lekko dociskając. Na wierzch dodaję pieczarki i szpinak, również całość dokładnie równam.  ✔Wierzch posypuję pozostałym serem.  Piekę w piekarniku ok 30 minut w 180 stopniach.  Po upieczeniu wierzch pizzy można posypać jeszcze świeżym szpinakiem.  SMACZNEGO

Gotowanie Patki
Dieta lekkostrawna – dla kogo? 69

sandacz; tłuszcze w ograniczonych ilościach – masło, słodka śmietanka, oleje roślinne podawane na zimno; warzywa – gotowane ziemniaki lub ziemniaki w formie puree, marchew, buraki, szpinak, dynia, młoda fasolka szparagowa. Surowa zielona sałata, pomidor bez skórki, tarta marchewka; napoje – woda niegazowana, kompoty z dozwolonych owoców, rozcieńczone soki z dozwolonych owoców; owoce dojrzałe, bez skórki i pestek – m.in. jabłka, morele, brzoskwinie

Słodkie okruszki
Kurczak w kremowym sosie 99

Piersi z kurczaka w tej odsłonie to prawdziwy hit na obiad! Delikatny sos na bazie mascarpone w połączeniu z suszonymi pomidorami i szpinakiem idealnie pasuje mięsa. No i parmezan – ten jak zawsze dodaje całości wyrazu i „tego czegoś”, bez czego danie nie byłoby tak dobre. Taki obiad z pewnością sprawdzi się na obiad dla całej rodzinki, jak i pyszną(...)dwoje przy białym winie. Oj… podbije niejedno serce! Składniki podwójna pierś z kurczaka 10 pomidorów suszonych z zalewy 2 ząbki czosnku garść szpinaku 3 kopiaste łyżki sera mascarpone gałązka bazylii 4-5 łyżek tartego parmezanu 3 łyżki oliwy (lub oleju z zalewy z pomidorów) 300 ml wody lub delikatnego bulionu przyprawy: łyżeczka oregano sól i pieprz do smaku

Analiza Smaku

Proponowane wyszukiwania